• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Zo werk je Pokémon Scarlet en Pokémon Violet bij

  In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Pokémon Scarlet en Pokémon Violet kunt bijwerken.

  Belangrijk: om de updategegevens naar versie 1.0.1 te downloaden heb je ongeveer 1 GB vrije ruimte nodig in het systeemgeheugen van je spelsysteem of op een microSD-kaart. Ga naar deze pagina voor meer informatie over het controleren van het geheugen en het beheren van opgeslagen gegevens.

  Opmerking

  • Je moet deze update uitvoeren om de internetfunctionaliteit van de game te gebruiken.
  • Je hebt een Nintendo Switch Online-lidmaatschap nodig om de onlinefuncties van de game te kunnen gebruiken.
  • Opgeslagen spelgegevens blijven behouden na het downloaden van de update.
  • Als het systeem is verbonden met het internet en de instelling voor het automatisch bijwerken van software is ingeschakeld, zal de update automatisch worden gedownload en geïnstalleerd. Als je niet genoeg vrije ruimte in het systeemgeheugen of op een microSD-kaart hebt om de updategegevens te kunnen downloaden, moet je eerst het geheugen uitbreiden of ruimte vrijmaken en daarna de onderstaande stappen volgen.
  • Alle spelers moeten over dezelfde softwareversie beschikken om samen te spelen. Zorg ervoor dat je dezelfde softwareversie hebt als de persoon met wie je speelt.

  Op 25 mei 2023 is er een nieuwe software-update voor Pokémon Scarlet en Pokémon Violet beschikbaar gekomen om te downloaden. Download en installeer deze update terwijl je Nintendo Switch-systeem met het internet is verbonden.

  Voltooi de volgende stappen

  1. Zorg dat het Nintendo Switch-systeem is verbonden met het internet.
  2. Selecteer in het HOME-menu het pictogram van de software die je wilt updaten zonder de software daadwerkelijk te starten.
  3. Druk op de plusknop of de minknop op je controller en kies vervolgens SOFTWARE-UPDATE, gevolgd door VIA HET INTERNET.
  4. Zodra de update is geïnstalleerd, wordt het nieuwste versienummer weergegeven op het beginscherm.

  Updategeschiedenis

  Klik hieronder op het versienummer voor meer informatie over de update. Elke update bevat ook alle vorige updates.

  Ver. 1.3.1 (uitgebracht op 25 mei 2023)

  • We hebben een probleem opgelost dat onbedoeld gedrag veroorzaakte tijdens private officiële toernooien waarvoor bepaalde gebruikers als deelnemer waren uitgenodigd.

  Ver. 1.3.0 (uitgebracht op 20 april 2023)

  Ondersteuning voor Trainers die in Tera Raid Battles in plaats van Walking Wake of Iron Leaves een ei hebben gevangen

  Trainers die, voordat ze update Ver. 1.2.0 van Pokémon Scarlet of Pokémon Violet hadden uitgevoerd, in een Tera Raid Battle een ei hadden gevangen in plaats van Walking Wake of Iron Leaves, kregen te maken met een bug die ze ervan weerhield deze Pokémon te vangen.

  Dit probleem is verholpen. Trainers die in plaats van Walking Wake of Iron Leaves zulke eieren hadden gevangen, kunnen deze Pokémon nu vangen.

  Bovendien zullen de Tera Raid Battle Events voor deze twee Pokémon opnieuw plaatsvinden, rond dezelfde tijd als de release van deze game-update. Kijk voor meer informatie over Tera Raid Battle Events op deze pagina.

  Functie-aanpassing

  De deadline voor inschrijvingen voor Friendly Competitions in de Online Competitions-sectie van het Battle Stadium is gewijzigd.

  Voor deze wijziging: inschrijvingen waren mogelijk tot aan het begin van de Friendly Competition.

  Na deze wijziging: inschrijvingen zijn mogelijk tot aan het einde van de Friendly Competition.

  Opgeloste problemen

  Link Battles

  • We hebben een probleem in Link Battles opgelost waarbij het kiezen van SWAP IN vlak voor de timer op nul kwam, ervoor kon zorgen dat de gekozen Pokémon niet in het gevecht werd gebracht, en zowel het wisselen als het gevecht zelf abnormaal verliepen.
  • We hebben een probleem in Link Battles opgelost waarbij, zodra er minder dan een minuut te gaan was in het gevecht, de tijd niet meer werd weergegeven op plekken waar dat wel zou moeten.
  • We hebben een probleem in Link Battles opgelost waarbij, afhankelijk van welke aanval werd gebruikt op het moment dat je Pokémon flauwviel, de Trainer minder tijd had om de volgende Pokémon te kiezen.

  Gevechten

  • We hebben een probleem opgelost waarbij de Cud Chew Ability, nadat hij een keer gebruikt werd, om de twee beurten opnieuw werd gebruikt. Dit kwam niet overeen met de beschrijving van deze Ability.
  • We hebben een probleem opgelost dat zich voordeed wanneer Zoroark terastalliseerde terwijl hij zijn Illusion Ability gebruikte om zichzelf als een andere Pokémon voor te doen. In het Check Status-scherm werd het type van de geterastalliseerde Zoroark weergegeven als het oorspronkelijke type van de Pokémon als wie hij zich voordeed, en niet als het type Tera van Zoroark.
  • We hebben een probleem opgelost dat zich voordeed wanneer Zoroark zijn Illusion Ability gebruikte om zichzelf als een andere Pokémon voor te doen die al geterastalliseerd was. Dit probleem zorgde ervoor dat het type van Zoroark in het Check Status-scherm incorrect werd weergegeven als het Tera-type van de Pokémon als wie Zoroark zich voordeed.
  • We hebben een probleem in Double Battles opgelost met moves die voor statwijzigingen zorgden bij de Pokémon die die moves gebruikte. Dit probleem zorgde ervoor dat de statwijzigingen per abuis twee keer plaatsvonden als de gebruiker twee Pokémon met deze move raakte terwijl een van hen zich achter een Substitute bevond.

  Pokémon GO-connectiviteit

  • We hebben het probleem opgelost waarbij de game crashte in het scherm waar aan een Pokémon GO-account wordt gelinkt.

  Overig

  • We hebben een probleem opgelost waarbij Trainers in het Mystery Gift-scherm Hisuian Zoroark als speciale vroegkoopbonus voor The Hidden Treasure of Area Zero voor Pokémon Scarlet of Pokémon Violet ontvingen zonder Zoroark in de game te zijn tegengekomen. Dit probleem zorgde ervoor dat de gewone Zoroark per abuis als geregistreerd werd weergegeven in de Pokédexes van deze Trainers.
  • Er zijn diverse andere problemen opgelost.

  Ver. 1.2.0 (uitgebracht op 27 februari 2023)

  Bedankt voor het spelen van games uit de Pokémon-serie.

  Op maandag 27 februari hebben we de update naar versie 1.2.0 uitgebracht voor de Nintendo Switch-games Pokémon Scarlet en Pokémon Violet.

  Met deze update hebben we nieuwe functies toegevoegd, nieuwe functionaliteiten aan Pokémon Boxes toegevoegd en problemen opgelost die invloed hadden op gameprogressie, naast andere veranderingen. We blijven jullie feedback heel serieus nemen en zullen maatregelen blijven treffen om de gameplay-ervaring te verbeteren.

  Toegevoegde functies

  • De Nintendo eShop-pagina voor de DLC The Hidden Treasure of Area Zero voor Pokémon Scarlet of Pokémon Violet kan nu worden geopend via het hoofdmenu.
  • Trainers kunnen nu Online Competitions en Friendly Competitions spelen in het Battle Stadium. Ook kun je je inschrijven voor een officiële Online Competition: Paldea Prologue.
  • Spelers kunnen hun games nu koppelen met Pokémon GO.

  Functie-aanpassingen

  • Er is extra functionaliteit toegevoegd voor Pokémon Boxes:
   • In het overzicht van een Pokémon kunnen spelers de bijnaam, markeringen, vastgehouden items en aan markeringen of lint gerelateerde titels van de Pokémon wijzigen, en kunnen ze aanvallen opnieuw ordenen, de Pokémon aanvallen laten herinneren, de Pokémon aanvallen laten vergeten en TM's gebruiken.
   • Spelers kunnen vastgehouden items omwisselen door op de Y-knop te drukken in het scherm met Held Items.
   • Spelers kunnen All Boxes kiezen als ze Pokémon of items verplaatsen in de weergave Party and Boxes en de weergave Held Items.
   • In de weergave Battle Team worden de pictogrammen van Pokémon in je Boxes die zijn toegewezen aan een Battle Team nu in een donkerdere tint weergegeven als die Pokémon in het Battle Team zitten dat momenteel wordt weergegeven.
  • Het nieuwsscherm wordt weergegeven als je vanuit het hoofdmenu verbinding maakt met het internet, net zoals wanneer je vanuit het Poké Portal verbinding maakt met het internet.

  Opgeloste problemen

  Tera Raid Battles

  • Er is een probleem geconstateerd dat kon voorkomen dat de HP-balk van een vijandelijke Tera Pokémon de opgelopen schade juist weergaf bij bepaalde aanvallen (zoals Play Rough) of bepaalde statusveranderingen in Tera Raid Battles, waardoor de HP-balk van de Tera Pokémon op een ongebruikelijke manier fluctueerde. Dit probleem is opgelost.
  • Er is een probleem geconstateerd dat ervoor kon zorgen dat alle Pokémon aan jouw kant in één keer waren verslagen ondanks dat hun HP-meters aangaven dat ze nog steeds HP hadden. Dit probleem kon voorkomen in Black Crystal Tera Raid Battles tegen Pokémon met de Mightiest Mark. Dit probleem is opgelost.
  • Er is een probleem geconstateerd dat ervoor kon zorgen dat een speler tijdelijk geen actie kon uitvoeren als een Tera Pokémon een bepaalde actie uitvoerde terwijl de speler koos wat het doelwit van de volgende aanval moest worden. Dit probleem is opgelost.
  • Er is een probleem geconstateerd dat ertoe kon leiden dat er een fout optrad als iemand die verbinding probeerde te maken met een Tera Raid Battle een andere Pokémon op het scherm zag dan de host. Dit probleem is opgelost.
  • Er kon een probleem optreden dat ervoor zorgde dat spelers die mee wilden doen aan een Tera Raid Battle vanuit het Tera Raid Battles-zoekvenster terechtkwamen in een Tera Raid Battle tegen een andere Pokémon dan op het scherm werd getoond. Dit probleem is opgelost.
  • Er is een probleem geconstateerd dat ervoor kon zorgen dat er onder bepaalde omstandigheden tijdelijk geen Tera Raid Battle-kristallen verschenen. Dit probleem is opgelost.

  Gevechten

  • Type-matchups tegen Pokémon die zijn verslagen, verschijnen niet meer bij het selecteren van een aanval of doel tijdens Double Battles.
  • We hebben een probleem opgelost waarbij een Zoroark die was Terastallized en met zijn Illusion Ability was vermomd als een andere Pokémon kon worden geïdentificeerd als een Zoroark door de Check Target-optie te gebruiken.
  • We hebben een probleem opgelost waarbij de type-matchups van aanvallen van een Zoroark die is Terastallized en met zijn Illusion Ability is vermomd als een andere Pokémon, worden weergegeven op basis van het type Pokémon als welke Zoroark is vermomd, in plaats van Zoroark's Tera-type.
  • We hebben een probleem opgelost waarbij de stats van een Dondozo met een Tatsugiri in zijn mond beter werden als Dondozo Order Up gebruikte, terwijl de aanval teniet had moeten worden gedaan (bijvoorbeeld als een tegenstander Protect gebruikte).
  • We hebben een probleem opgelost waarbij de effecten van Destiny Bond niet werden geactiveerd als een Pokémon terastalliseerde na het gebruik van Destiny Bond en vervolgens werd verslagen.

  Overig

  • We hebben een probleem opgelost dat ervoor kon zorgen dat de game geforceerd werd afgesloten op bepaalde locaties. Als gevolg van deze oplossing kan het zijn dat er minder Pokémon en mensen worden weergegeven in bepaalde steden of in het wild.
  • We hebben een probleem opgelost waarbij een Pokémon die geen deel uitmaakte van de Paldea Pokedex werd verkregen via Link Trade, deze werd weergegeven als geregistreerd in de Paldea Pokédex.
  • Bepaalde acties konden ertoe leiden dat de gezichtsuitdrukking van het hoofdpersonage niet veranderde totdat de game werd afgesloten en opnieuw werd opgestart. Dit probleem is opgelost.
  • Er is voor sommige spelers een probleem opgetreden na Ranked Battles Season 1, waarbij het openen van het Ranked Battles-scherm direct nadat de resultaten van het seizoen waren berekend, een communicatiefout veroorzaakte nadat de spelers hun beloningen hadden ontvangen. Als gevolg van deze fout konden spelers niet deelnemen aan verdere Ranked Battles. Dit probleem is opgelost.
  • We hebben een probleem opgelost waarbij de speler de Master Rank Ribbon niet ontving na het winnen van Ranked Battles in de Master Ball Tier als de speler meerdere gevechtsteams had samengesteld, maar in Ranked Battles niet gebruikmaakte van het gevechtsteam in het eerste vak.
  • We hebben een probleem opgelost waarbij een door jou gevangen Pokémon mogelijk niet naar je bevelen luisterde in overeenstemming met wat er in de profiel-app staat (”Pokémon gevangen op level XX of lager luisteren naar je bevelen”) als die Pokémon via Link Trade van een andere speler bij je terugkwam.
  • We hebben een probleem opgelost waarbij nieuwe informatie mogelijk niet aan je Pokédex werd toegevoegd na het ontvangen van een Shiny Pokémon of een Pokémon die is gevangen door een Trainer die in een andere taal speelt via Surprise Trade als je die soort al had geregistreerd voor je Pokédex.
  • Objecten zoals Poké Balls konden onbedoeld in bepaalde gebieden worden weergegeven. Dit probleem is opgelost.
  • Passanten worden niet langer getoond in bepaalde gevechten die tijdens het hoofdverhaal plaatsvinden in steden.
  • Er zijn een aantal andere bugs opgelost.

  Ver. 1.1.0 (uitgebracht op 2 december 2022)

  • Na de start van Ranked Battles Season 1 kun je Ranked Battles spelen vanuit het Battle Stadium.
   • Bekijk de notificatie in de game voor meer informatie over Ranked Battles Season 1.
  • Er is een probleem verholpen dat ervoor zorgde dat de muziek niet correct werd afgespeeld tijdens gevechten met de Elite Four en de Top Champion op Victory Road.
  • Er zijn diverse andere problemen opgelost.

  We zijn dankbaar voor het feit dat Pokémon Scarlet en Pokémon Violet door zo veel spelers wordt gespeeld, maar we zijn ons er ook van bewust dat spelers problemen kunnen ervaren die de prestaties van de games beïnvloeden. Het is altijd ons doel om spelers een positieve ervaring te geven met onze games. Onze excuses voor het ongemak. We nemen de feedback van spelers serieus en werken aan verbeteringen voor de games.

  Ver. 1.0.1 (uitgebracht op 11 november 2022)

  • Er zijn verschillende problemen opgelost en aanpassingen gedaan om de gameplay-ervaring aangenamer te maken.
   • OPMERKING: om gebruik te kunnen maken van Mystery Gifts en online te spelen moet je de meest actuele spelgegevens downloaden.