• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Zo werk je Pokémon Scarlet en Pokémon Violet bij

  In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Pokémon Scarlet en Pokémon Violet kunt bijwerken.

  Belangrijk: om de updategegevens naar versie 3.0.1 te downloaden heb je ongeveer 5,2 GB vrije ruimte nodig in het systeemgeheugen van je Nintendo Switch-systeem of op een microSD-kaart. Ga naar deze pagina voor meer informatie over het controleren van het geheugen en het beheren van opgeslagen gegevens.

  Let op

  • Je moet deze update uitvoeren om de internetfunctionaliteit van de game te gebruiken.
  • Een Nintendo Switch Online-lidmaatschap is vereist om de onlinefuncties van de game te kunnen gebruiken.
  • Opgeslagen spelgegevens blijven behouden na het downloaden van de update.
  • Als het systeem is verbonden met het internet en de instelling voor het automatisch bijwerken van software is ingeschakeld, zal de update automatisch gedownload en geïnstalleerd worden. Als je niet genoeg vrije ruimte in het systeemgeheugen of op een microSD-kaart hebt om de updategegevens te kunnen downloaden, moet je eerst het geheugen uitbreiden of ruimte vrijmaken en daarna de onderstaande stappen volgen.
  • Alle spelers moeten over dezelfde softwareversie beschikken om samen te spelen. Zorg ervoor dat je dezelfde softwareversie hebt als de persoon met wie je speelt.

  Op 1 februari 2024 is er voor Pokémon Scarlet en Pokémon Violet een nieuwe software-update uitgebracht. Download en installeer deze update terwijl je Nintendo Switch-systeem met het internet is verbonden.

  Voltooi de volgende stappen

  1. Zorg dat het Nintendo Switch-systeem is verbonden met het internet.
  2. Selecteer in het HOME-menu het pictogram van de software die je wilt updaten zonder de software daadwerkelijk te starten.
  3. Druk op de plusknop of minknop op je controller en kies vervolgens SOFTWARE-UPDATE, gevolgd door VIA HET INTERNET.
  4. Zodra de update is geïnstalleerd, wordt het nieuwste versienummer weergegeven op het beginscherm.

  Updategeschiedenis

  Klik hieronder op het versienummer voor meer informatie over de update. Elke update bevat ook alle vorige updates.

  Versie 3.0.1 (uitgebracht op 1 februari 2024)

  Opgeloste problemen

  • Als spelers voorwerpen gebruikten om het level te verhogen van een Inkay die Lv. 29 of lager was, reageerde de game niet meer op verdere knoppeninvoer. Dit probleem is nu opgelost.
  • Sommige materialen die nodig zijn om TM223 (Metal Sound) te maken, konden voorheen verkregen worden van een Pokémon die slechts in één versie van de game voorkwam. Dit probleem is nu opgelost. Shieldon Claws zijn niet langer vereist voor het maken van TM223 (Metal Sound).
  • Na het installeren van de itemprinter in de League Club Room, was het onder bepaalde omstandigheden mogelijk om vast te komen zitten tussen de itemprinter en de muur. Dit probleem is nu opgelost. Spelers die dit probleem ondervinden, kunnen nu vrijkomen door met het personage naast de itemprinter te praten en I WANT TO PRINT SOMETHING! te kiezen.
  • Als een Pokémon met het effect van Dragon Cheer gewisseld werd en vervolgens weer terugkwam in het gevecht, dan had die Pokémon nog steeds een verhoogde kans op kritieke treffers. Dit probleem is nu opgelost.
  • Bepaalde moves die Calyrex alleen via TM's kon leren in combinatie met Glastrier of Spectrier, bleven onderdeel van Calyrex' vaardigheden zelfs nadat Calyrex van Glastrier of Spectrier gescheiden was. En zelfs als deze moves vergeten waren, was het mogelijk om Calyrex ze te laten herinneren zonder samen te zijn met Glastrier of Spectrier. Dit probleem is nu opgelost.
  • Er zijn diverse andere problemen opgelost.

  Versie 3.0.0 (uitgebracht op 14 december 2023)

  Release van The Hidden Treasure of Area Zero, deel 2: The Indigo Disk voor Pokémon Scarlet en Pokémon Violet.

  Trainers die de DLC The Hidden Treasure of Area Zero hebben gekocht, kunnen nu op avontuur gaan in deel 2: The Indigo Disk. Klik hier voor meer informatie over deel 2: The Indigo Disk.

  Extra Pokémon

  Voor Trainers die The Hidden Treasure of Area Zero niet hebben gekocht, kunnen er extra Pokémon verschijnen via lokale of onlinespelstanden.

  Functie-aanpassingen

  • De moeilijkheid van de minigame Ogre Oustin' is aangepast.

  Opgeloste problemen

  • We hebben een probleem opgelost waarbij de Hospitality Ability onbedoeld voor bepaald gedrag zorgde in sommige situaties.
  • De effecten van de abilities Protosynthesis en Quark Drive zullen niet langer in werking treden als de ability Neutralizing Gas is geactiveerd.
  • Er zijn diverse andere problemen opgelost.

  Versie 2.0.2 (uitgebracht op 12 oktober 2023)

  Opgeloste problemen

  • Overwinningen tegen de NPC-trainers die je her en der in de wereld tegen kunt komen, werden onder bepaalde omstandigheden niet geregistreerd. Hierdoor waren beloningen voor het winnen van een bepaald aantal gevechten - zoals van vertegenwoordigers van de Pokémon League in Paldea of leden van de Ogre Clan in Kitakami - niet verkrijgbaar. Dit probleem is nu opgelost. Spelers die met dit probleem te maken hebben gehad, kunnen de gerelateerde NPC-trainers opnieuw uitdagen om hun overwinningen te registreren en de bijbehorende beloningen te ontvangen.
  • Het was voorheen niet mogelijk om bepaalde speciale Pokémon vanuit Pokémon HOME naar Pokémon Scarlet of Pokémon Violet te verplaatsen als de Pokémon oorspronkelijk uit Pokémon GO kwamen. Dit probleem trad zelfs op wanneer het Pokémon waren van een soort die al eerder in Pokémon Scarlet of Pokémon Violet waren verkregen voor de update naar versie 1.3.2. Dit probleem is nu opgelost.
  • Er zijn diverse andere problemen opgelost.

  Versie 2.0.1 (uitgebracht op 13 september 2023)

  Release van de DLC The Hidden Treasure of Area Zero, deel 1: The Teal Mask voor Pokémon Scarlet en Pokémon Violet

  Trainers die de DLC The Hidden Treasure of Area Zero hebben gekocht, kunnen nu op avontuur gaan in deel 1: The Teal Mask. Klik hier voor meer informatie over deel 1: The Teal Mask.

  Extra Pokémon

  Voor Trainers die The Hidden Treasure of Area Zero niet hebben gekocht, kunnen er extra Pokémon verschijnen via lokale of onlinespelstanden.

  Toegevoegde functies

  • Je kunt nu de minikaart die verschijnt terwijl je in het veld bent, vastzetten zodat bovenaan altijd het noorden is. Dit kun je doen door twee keer op de rechterstick te drukken terwijl je de kaartapp open hebt, om de optie App and mini maps locked te kiezen.
  • Er zijn camera-instellingen aan het optiemenu toegevoegd. Met deze instellingen kun je aanpassen hoe de camera werkt terwijl je in het veld bent.
  • We hebben een functie toegevoegd waarmee je aan een Pokémon die in het veld bij je is, een sein kunt geven om te stoppen en op die plek te blijven wachten. Je kunt dit sein geven door op de linkerstick te drukken.
  • Je kunt nu foto's maken door in de camera-app op de A-knop te drukken.
  • Je kunt nu muziek afspelen door op de ZL- of ZR-knop te drukken terwijl je de camera-app open hebt. Het kan voorkomen dat Pokémon die in het veld bij je zijn, en mensen om je heen op de muziek reageren.
  • Tijdens het gebruik van de Union Circle kunnen Trainers nu foto's die ze tijdens die Union Circle-sessie met de camera-app hebben genomen, delen met de vrienden waar ze mee aan het spelen zijn.
  • We hebben een functie aan TM Machines toegevoegd waarmee je kunt filteren op moves die je Pokémon kan leren. Als je een TM Machine gebruikt en de optie om te filteren op leerbare moves kiest, worden er enkel TM's met moves die een specifieke Pokémon kan leren, weergegeven.

  Opgeloste problemen en gewijzigde functies

  • De onjuiste beschrijvingen van de moves Ceaseless Edge, Dire Claw en Stone Axe zijn gecorrigeerd. De beschrijvingen van deze moves bevatten eerder de woorden “aiming to land a critical hit” (om een kritieke treffer uit te delen), maar deze moves verhogen het percentage kritieke treffers niet in Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. Deze bewoording is uit de beschrijvingen verwijderd.
  • We hebben een probleem opgelost waarbij de Itemfinder Mark niet werd toegepast op een Pokémon, zelfs niet als er aan de voorwaarden was voldaan.
  • Wilde Pokémon die de Titan Mark hebben, verschijnen nu na een bepaalde tijd nadat ze zijn verslagen opnieuw in het veld.
  • We hebben aanpassingen gemaakt aan de manier waarop Pokémon-pictogrammen worden weergegeven in de Boxes.
  • Er zijn diverse andere problemen opgelost.

  Versie 1.3.1 (uitgebracht op 25 mei 2023)

  • We hebben een probleem opgelost dat onbedoeld gedrag veroorzaakte tijdens private officiële toernooien waarvoor bepaalde gebruikers als deelnemer waren uitgenodigd.

  Versie 1.3.2 (uitgebracht op 29 juni 2023)

  • Er zijn aanpassingen aan de functionaliteit gemaakt voor toekomstige Live Competitions.

  Versie 1.3.1 (uitgebracht op 25 mei 2023)

  • We hebben een probleem opgelost dat onbedoeld gedrag veroorzaakte tijdens private officiële toernooien waarvoor bepaalde gebruikers als deelnemer waren uitgenodigd.

  Versie 1.3.0 (uitgebracht op 20 april 2023)

  Ondersteuning voor Trainers die in Tera Raid Battles in plaats van Walking Wake of Iron Leaves een ei hebben gevangen

  Trainers die, voordat ze update Ver. 1.2.0 van Pokémon Scarlet of Pokémon Violet hadden uitgevoerd, in een Tera Raid Battle een ei hadden gevangen in plaats van Walking Wake of Iron Leaves, kregen te maken met een bug die ze ervan weerhield deze Pokémon te vangen.

  Dit probleem is verholpen. Trainers die in plaats van Walking Wake of Iron Leaves zulke eieren hadden gevangen, kunnen deze Pokémon nu vangen.

  Bovendien zullen de Tera Raid Battle Events voor deze twee Pokémon opnieuw plaatsvinden, rond dezelfde tijd als de release van deze game-update. Kijk voor meer informatie over Tera Raid Battle Events op deze pagina.

  Functie-aanpassingen

  De deadline voor inschrijvingen voor Friendly Competitions in de Online Competitions-sectie van het Battle Stadium is gewijzigd.

  Voor deze wijziging: inschrijvingen waren mogelijk tot aan het begin van de Friendly Competition.

  Na deze wijziging: inschrijvingen zijn mogelijk tot aan het einde van de Friendly Competition.

  Opgeloste problemen

  Link Battles

  • We hebben een probleem in Link Battles opgelost waarbij het kiezen van SWAP IN vlak voor de timer op nul kwam, ervoor kon zorgen dat de gekozen Pokémon niet in het gevecht werd gebracht, en zowel het wisselen als het gevecht zelf abnormaal verliepen.
  • We hebben een probleem in Link Battles opgelost waarbij, zodra er minder dan een minuut te gaan was in het gevecht, de tijd niet meer werd weergegeven op plekken waar dat wel zou moeten.
  • We hebben een probleem in Link Battles opgelost waarbij, afhankelijk van welke aanval werd gebruikt op het moment dat je Pokémon flauwviel, de Trainer minder tijd had om de volgende Pokémon te kiezen.

  Gevechten

  • We hebben een probleem opgelost waarbij de ability Cud Chew, nadat hij een keer gebruikt werd, om de twee beurten opnieuw werd gebruikt. Dit kwam niet overeen met de beschrijving van deze ability.
  • We hebben een probleem opgelost dat zich voordeed wanneer Zoroark terastalliseerde terwijl hij zijn Illusion Ability gebruikte om zichzelf als een andere Pokémon voor te doen. In het Check Status-scherm werd het type van de geterastalliseerde Zoroark weergegeven als het oorspronkelijke type van de Pokémon als wie hij zich voordeed, en niet als het Tera-type van Zoroark.
  • We hebben een probleem opgelost dat zich voordeed wanneer Zoroark zijn Illusion Ability gebruikte om zichzelf als een andere Pokémon voor te doen die al geterastalliseerd was. Dit probleem zorgde ervoor dat het type van Zoroark in het Check Status-scherm incorrect werd weergegeven als het Tera-type van de Pokémon als wie Zoroark zich voordeed.
  • We hebben een probleem in Double Battles opgelost met moves die voor statwijzigingen zorgden bij de Pokémon die die moves gebruikte. Dit probleem zorgde ervoor dat de statwijzigingen per abuis twee keer plaatsvonden als de gebruiker twee Pokémon met deze move raakte terwijl een van hen zich achter een Substitute bevond.

  Pokémon GO-connectiviteit

  • We hebben het probleem opgelost waarbij de game crashte in het scherm voor het koppelen van een Pokémon GO-account.

  Overig

  • Er is een bug opgelost waarbij Trainers Hisuian Zoroark van het Mystery Gift-scherm ontvingen als een speciale vroegkoopbonus voor The Hidden Treasure of Area Zero voor Pokémon Scarlet of Pokémon Violet zonder eerst Zoroark in hun game te hebben gezien. Dit probleem zorgde ervoor dat Zoroark per abuis als geregistreerd werd weergegeven in de Pokédexes van deze Trainers.
  • Er zijn diverse andere problemen opgelost.

  Versie 1.2.0 (uitgebracht op 27 februari 2023)

  Bedankt voor het spelen van games uit de Pokémon-serie.

  Op maandag 27 februari hebben we de update naar versie 1.2.0 uitgebracht voor de Nintendo Switch-games Pokémon Scarlet en Pokémon Violet.

  Met deze update hebben we nieuwe functies toegevoegd, nieuwe functionaliteiten aan Pokémon Boxes toegevoegd en problemen opgelost die invloed hadden op gameprogressie, naast andere veranderingen. We blijven jullie feedback heel serieus nemen en zullen maatregelen blijven treffen om de gameplay-ervaring te verbeteren.

  Toegevoegde functies

  • De Nintendo eShop-pagina voor de DLC The Hidden Treasure of Area Zero voor Pokémon Scarlet of Pokémon Violet kan nu worden geopend via het hoofdmenu. Ga naar de website van The Pokémon Company voor meer informatie over de DLC The Hidden Treasure of Area Zero.
  • Trainers kunnen nu Online Competitions en Friendly Competitions spelen in het Battle Stadium. Ook kun je je inschrijven voor een officiële Online Competition: Paldea Prologue.
  • Spelers kunnen hun games nu koppelen met Pokémon GO.

  Functie-aanpassingen

  • Er is extra functionaliteit toegevoegd voor Pokémon Boxes:
   • In het overzicht van een Pokémon kunnen spelers de bijnaam, markeringen, vastgehouden voorwerpen en aan markeringen of lintjes gerelateerde titels van de Pokémon wijzigen, en kunnen ze moves opnieuw ordenen, de Pokémon moves laten herinneren, de Pokémon moves laten vergeten en TM's gebruiken.
   • Spelers kunnen vastgehouden voorwerpen omwisselen door op de Y-knop te drukken in het scherm met Held Items.
   • Spelers kunnen All Boxes kiezen als ze Pokémon of voorwerpen verplaatsen in de weergave Party and Boxes en de weergave Held Items.
   • In de weergave Battle Team worden de pictogrammen van Pokémon in je Boxes die zijn toegewezen aan een Battle Team nu in een donkerdere tint weergegeven als die Pokémon in het Battle Team zitten dat momenteel wordt weergegeven.
  • Het nieuwsscherm wordt weergegeven als je vanuit het hoofdmenu verbinding maakt met het internet, net zoals wanneer je vanuit het Poké Portal verbinding maakt met het internet.

  Opgeloste problemen

  Tera Raid Battles

  • Er is een probleem geconstateerd dat kon voorkomen dat de HP-balk van een vijandelijke Tera Pokémon de opgelopen schade juist weergaf bij bepaalde aanvallen (zoals Play Rough) of bepaalde statusveranderingen in Tera Raid Battles, waardoor de HP-balk van de Tera Pokémon op een ongebruikelijke manier fluctueerde. Dit probleem is opgelost.
  • Er is een probleem geconstateerd dat ervoor kon zorgen dat alle Pokémon aan jouw kant in één keer werden verslagen ondanks dat hun HP-meters aangaven dat ze nog steeds HP hadden. Dit probleem kon voorkomen in Black Crystal Tera Raid Battles tegen Pokémon met de Mightiest Mark. Dit probleem is opgelost.
  • Er is een probleem geconstateerd dat ervoor kon zorgen dat een speler tijdelijk geen actie kon uitvoeren als een Tera Pokémon een bepaalde actie uitvoerde terwijl de speler koos wat het doelwit van de volgende aanval moest worden. Dit probleem is opgelost.
  • Er is een probleem geconstateerd dat ertoe kon leiden dat er een fout optrad als iemand die verbinding probeerde te maken met een Tera Raid Battle, een andere Pokémon op het scherm zag dan de host. Dit probleem is opgelost.
  • Er kon een probleem optreden dat ervoor zorgde dat spelers die mee wilden doen aan een Tera Raid Battle vanuit het Tera Raid Battles-zoekvenster, terechtkwamen in een Tera Raid Battle tegen een andere Pokémon dan op het scherm werd getoond. Dit probleem is opgelost.
  • Er is een probleem geconstateerd dat ervoor kon zorgen dat er onder bepaalde omstandigheden tijdelijk geen Tera Raid Battle-kristallen verschenen. Dit probleem is opgelost.

  Gevechten

  • Type-matchups tegen Pokémon die zijn verslagen, verschijnen niet meer bij het selecteren van een move of doel tijdens Double Battles.
  • We hebben een probleem opgelost waarbij een Zoroark die was geterastalliseerd en met zijn Illusion Ability was vermomd als een andere Pokémon kon worden geïdentificeerd als een Zoroark door de Check Target-optie te gebruiken.
  • We hebben een probleem opgelost waarbij de type-matchups van moves van een Zoroark die was geterastalliseerd en met zijn Illusion Ability was vermomd als een andere Pokémon, werden weergegeven op basis van het type Pokémon als welke Zoroark is vermomd, in plaats van Zoroark's Tera-type.
  • We hebben een probleem opgelost waarbij de stats van een Dondozo met een Tatsugiri in zijn mond beter werden als Dondozo Order Up gebruikte, terwijl de aanval teniet had moeten worden gedaan (bijvoorbeeld als een tegenstander Protect gebruikte).
  • We hebben een probleem opgelost waarbij de effecten van Destiny Bond niet werden geactiveerd als een Pokémon terastalliseerde na het gebruik van Destiny Bond en vervolgens werd verslagen.

  Overig

  • We hebben een probleem opgelost dat ervoor kon zorgen dat de game geforceerd werd afgesloten op bepaalde locaties. Als gevolg van deze oplossing kan het zijn dat er minder Pokémon en mensen worden weergegeven in bepaalde steden of in het wild.
  • We hebben een probleem opgelost waarbij een Pokémon die geen deel uitmaakte van de Paldea Pokedex werd verkregen via Link Trade, deze werd weergegeven als geregistreerd in de Paldea Pokédex.
  • Bepaalde handelingen konden ertoe leiden dat de gezichtsuitdrukking van het hoofdpersonage niet veranderde totdat de game werd afgesloten en opnieuw werd opgestart. Dit probleem is opgelost.
  • Er is voor sommige spelers een probleem opgetreden na Ranked Battles Season 1, waarbij het openen van het Ranked Battles-scherm direct nadat de resultaten van het seizoen waren berekend, een communicatiefout veroorzaakte nadat de spelers hun beloningen hadden ontvangen. Als gevolg van deze fout konden spelers niet deelnemen aan verdere Ranked Battles. Dit probleem is opgelost.
  • We hebben een probleem opgelost waarbij de speler de Master Rank Ribbon niet ontving na het winnen van Ranked Battles in de Master Ball Tier als de speler meerdere gevechtsteams had samengesteld, maar in Ranked Battles niet gebruikmaakte van het gevechtsteam in het eerste vak.
  • We hebben een probleem opgelost waarbij een door jou gevangen Pokémon mogelijk niet naar je bevelen luisterde in overeenstemming met wat er in de profiel-app staat (“Pokémon caught at Lv. XX or below will listen to your commands” - ”Pokémon gevangen op level XX of lager luisteren naar je bevelen”) als die Pokémon via Link Trade van een andere speler bij je terugkwam.
  • We hebben een probleem opgelost waarbij nieuwe informatie mogelijk niet aan je Pokédex werd toegevoegd na het ontvangen van een Shiny Pokémon of een Pokémon die is gevangen door een Trainer die in een andere taal speelt via Surprise Trade als je die soort al had geregistreerd voor je Pokédex.
  • Voorwerpen zoals Poké Balls konden onbedoeld in bepaalde gebieden worden weergegeven. Dit probleem is opgelost.
  • Passanten worden niet langer getoond in bepaalde gevechten die tijdens het hoofdverhaal plaatsvinden in steden.
  • Er zijn een aantal andere problemen opgelost.

  Versie 1.1.0 (uitgebracht op 2 december 2022)

  • Na de start van Ranked Battles Season 1 kun je Ranked Battles spelen vanuit het Battle Stadium.
   • Bekijk de notificatie in de game voor meer informatie over Ranked Battles Season 1.
  • Er is een probleem verholpen dat ervoor zorgde dat de muziek niet correct werd afgespeeld tijdens gevechten met de Elite Four en de Top Champion op Victory Road.
  • Er zijn diverse andere problemen opgelost.

  We zijn dankbaar voor het feit dat Pokémon Scarlet en Pokémon Violet door zo veel spelers wordt gespeeld, maar we zijn ons er ook van bewust dat spelers problemen kunnen ervaren die de prestaties van de games beïnvloeden. Het is altijd ons doel om spelers een positieve ervaring te geven met onze games. Onze excuses voor het ongemak. We nemen de feedback van spelers serieus en werken aan verbeteringen voor de games.

  Versie 1.0.1 (uitgebracht op 11 november 2022)

  • Er zijn verschillende problemen opgelost en aanpassingen gedaan om de gameplay-ervaring aangenamer te maken.
   • OPMERKING: om gebruik te kunnen maken van Mystery Gifts en online te spelen moet je de meest actuele spelgegevens downloaden.