• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Veelgestelde vragen en ondersteuning: opgeslagen gegevens en spelen met meerdere spelers (Animal Crossing: New Horizons)

    Hieronder kun je antwoorden vinden op enkele algemene vragen over opgeslagen gegevens en het spelen met meerdere spelers in Animal Crossing: New Horizons.

    Hoeveel spelers kunnen er op een enkel eiland wonen?

    Er kunnen maximaal acht spelers op een gedeeld eiland wonen op hetzelfde Nintendo Switch-systeem en met één exemplaar van de software.

    Hoeveel gebruikers kunnen er samen spelen?

    Er kunnen in elk spel maximaal acht spelers op hetzelfde eiland wonen. Met één Nintendo Switch-systeem en één exemplaar van de software kunnen er maximaal vier spelers tegelijkertijd op hetzelfde eiland spelen (aanvullende accessoires benodigd).

    Daarnaast kunnen er maximaal acht spelers samen op een eiland spelen via lokale draadloze communicatie of een onlineverbinding. Voor lokaal draadloos spelen en online spelen zijn er per speler één systeem en één exemplaar van de software nodig. Voor online spelen zijn er een Nintendo Switch Online-lidmaatschap (wordt apart verkocht) en een Nintendo-account nodig.

    Wanneer er meerdere spelers op een eiland wonen, heeft iedereen dan toegang tot dezelfde locaties en voorwerpen?

    Er zijn verschillende taken op het eiland die de eilandwoordvoerder (de eerste bewoner op het eiland) moet voltooien voordat de bijbehorende locaties beschikbaar worden voor andere spelers. Zo kan alleen de eilandwoordvoerder de museumtent van Blathers ontvangen en opzetten. Zodra de tent op zijn plek staat, kunnen alle eilandbewoners voorwerpen aan het museum doneren.

    Is er een manier om meerdere eilanden te maken?

    Je kunt per Nintendo Switch-systeem slechts één eiland maken, zelfs als je meerdere exemplaren van de software gebruikt. Om een ander eiland te maken heb je een ander systeem nodig.

    De eilandgegevens worden op het Nintendo Switch-systeem opgeslagen, dus er is maar één eiland (opgeslagen spel), zelfs als er op hetzelfde systeem verschillende exemplaren van de software worden gebruikt.

    Als ik een tweede systeem koop, kan ik mijn opgeslagen spel (mijn eilandgegevens) dan overdragen naar het andere systeem?

    Nadat je Animal Crossing: New Horizons hebt bijgewerkt naar de meest recente versie, kun je de opgeslagen gegevens van je eiland of een afzonderlijke bewoner overdragen naar een nieuw Nintendo Switch-systeem. Kijk op 'Zo draag je opgeslagen gegevens van Animal Crossing: New Horizons over' voor uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden om opgeslagen gegevens over te dragen.

    Als je op je eerste Nintendo Switch-systeem een back-up van je eilandgegevens hebt gemaakt, maar er geen beschikking meer over hebt, kun je ze op je tweede systeem herstellen. Kijk voor meer informatie op 'Zo kun je back-ups van je opgeslagen eilandgegevens maken en ze herstellen'.

    Kan ik in deze game gebruikmaken van de opslagcloud?

    Deze game maakt geen gebruik van de opslagclouddienst van Nintendo Switch Online. Nadat je de game hebt bijgewerkt naar versie 1.4.0 of nieuwer, kun je echter eilandback-ups activeren voor het geval dat je systeem beschadigd raakt of zoekraakt. Deze functie is beschikbaar voor gebruikers met een actief Nintendo Switch Online-lidmaatschap. Zie voor meer informatie 'Zo kun je back-ups van je opgeslagen eilandgegevens maken en ze herstellen (Animal Crossing: New Horizons)'.

    Wat zijn eilandback-ups?

    Door het maken van eilandback-ups worden je eilandgegevens en voortgang op onze servers opgeslagen, zodat je gegevens bewaard blijven voor het geval dat je niet langer toegang hebt tot je Nintendo Switch-systeem. Als dit gebeurt, kun je je eiland herstellen op een gerepareerd of nieuw Nintendo Switch-systeem. De functie voor eilandback-ups wordt niet automatisch geactiveerd, maar deze moet je activeren in de instellingen in de game. Zie voor meer informatie 'Zo kun je back-ups van je opgeslagen eilandgegevens maken en ze herstellen (Animal Crossing: New Horizons)'.

    Wat heb ik nodig om eilandback-ups te activeren?

    Om eilandback-ups te activeren moet je een Nintendo-account met een actief Nintendo Switch Online-lidmaatschap hebben, dat gekoppeld is aan de gebruiker die de eilandbewoner heeft aangemaakt. Eilandback-ups kunnen slechts door één eilandbewoner geactiveerd worden, maar vervolgens worden er back-ups gemaakt van de eilandgegevens van alle spelers op het eiland.

    Hoe activeer ik eilandback-ups?

    Wanneer worden eilandback-ups gemaakt?

    Nadat eilandback-ups zijn geactiveerd, wordt er regelmatig een back-up van je eilandgegevens gemaakt wanneer je Nintendo Switch-systeem verbonden is met het internet en niemand de game aan het spelen is. De meest recente back-up van je eiland wordt linksonder in het titelscherm weergegeven.

    Kan ik eilandback-ups ook deactiveren?

    Ja. De functie kan weer gedeactiveerd worden door dezelfde gebruiker die de functie heeft geactiveerd in de instellingen in de game. Zie voor meer informatie 'Zo kun je back-ups van je opgeslagen eilandgegevens maken en ze herstellen (Animal Crossing: New Horizons)'.

    Hoe herstel ik back-upgegevens?

    Als je je Nintendo Switch-systeem hebt vervangen nadat het was zoekgeraakt of beschadigd, of je het hebt laten repareren, kun je je eilandgegevens herstellen met gebruik van dezelfde Nintendo-account waarmee eilandback-ups zijn geactiveerd. Zie voor meer informatie 'Zo kun je back-ups van je opgeslagen eilandgegevens maken en ze herstellen (Animal Crossing: New Horizons)'.

    Wat wordt er bij de overdracht van een heel eiland overgedragen naar het nieuwe systeem?

    Bij de overdracht van een volledig eiland worden alle opgeslagen gegevens, voortgang, buren, bewoners, en de woningen en inboedel van de bewoners op het eiland overgedragen naar het nieuwe systeem. Er blijven geen opgeslagen gegevens van Animal Crossing: New Horizons achter op het oorspronkelijke systeem.

    Wat wordt er bij de verhuizing van een bewoner overgedragen naar het nieuwe systeem?

    Wanneer een bewoner verhuist naar een eiland op een nieuw Nintendo Switch-systeem, worden alleen gegevens en voorwerpen die bij die bewoner horen, overgedragen. De onderstaande tabel laat zien wat er wel en niet wordt overgedragen.

    Worden overgedragen Worden NIET overgedragen
    Naam en uiterlijk van de bewoner Publieke gebouwen op het eiland en museumdonaties
    Voorwerpen in de zakken van de bewoner (behalve tijdelijke voorwerpen) Meubels en voorwerpen die zich buiten de woning bevinden
    Woning en resterende lening van de bewoner  Verhuispakketten die de bewoner bij zich heeft
    Voorwerpen in de opslag en in de woning van de bewoner Missiegebonden voorwerpen, zoals een verloren voorwerp van een eilandbewoner, worden afval.
    NookPhone-apps en Nook-miles-bonnen Brieven die de volgende dag zouden aankomen
    Catalogus
    Encyclopedie
    Doe-het-zelfplannen
    Post in de brievenbus (behalve brieven die onderweg waren)
    Eigen ontwerpen (alleen bij een verhuizing naar een nieuw eiland waar nog niemand woont)
    Lijst van beste vrienden (alleen als op het nieuwe systeem dezelfde Nintendo-account aan de gebruiker wordt gekoppeld)