• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Zo gebruik je amiibo-figuurtjes (Splatoon 3)

    In dit artikel wordt uitgelegd hoe je amiibo-figuurtjes gebruikt in Splatoon 3.

    Let op:

    Scan een amiibo uit de Splatoon-serie of een Inkling-amiibo uit de Super Smash Bros.-serie om het personage in de game te laten verschijnen en vrienden met je te worden. Als je vrienden wordt met een amiibo-personage, zal het je favoriete wapens, uitrusting, lievelingsstijlen en opties onthouden.

    Voltooi de volgende stappen

    1. Ga naar de amiibo-doos achterin op het plein in Splatsville.
    2. Ga voor de doos staan en druk op de A-knop.
    3. Scan een compatibel amiibo-figuurtje.
      • Als de amiibo niet is ingesteld, wordt je gevraagd om het nu in te stellen. Kies INSTELLEN! en volg de stappen op het scherm om een Mii-personage aan te maken en in te stellen als eigenaar van de amiibo. Scan vervolgens de amiibo wanneer daar om gevraagd wordt.
      • Als de amiibo is ingesteld op een andere gebruiker, moet je de amiibo-gegevens resetten voor je hem kunt instellen. (Dit heeft geen gevolgen voor de extra content die de andere gebruiker al heeft ontvangen van de amiibo.)
    4. Kies REKEN MAAR!
    5. Scan de amiibo nog een keer om er vrienden mee te worden in je game.
    6. Kies UITRUSTING OP AMIIBO OPSLAAN voor meer informatie over het opslaan van uitrusting, instellingen en lievelingsstijlen op de amiibo. Kies FOTO'S MAKEN MET AMIIBO voor meer informatie over hoe je in Splatsville foto's kunt maken met je amiibo.