• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Wachtwoord resetten (alleen voor Nintendo-account)

    Instructies voor hoe je het wachtwoord van je Nintendo-account kunt resetten.

    Let op:

    • Als je een Nintendo-kinderaccount gebruikt, kan je inloginformatie alleen worden gereset via de Nintendo-account voor de ouder of voogd. Klik hier voor hulp en selecteer NINTENDO-ACCOUNT VAN EEN KIND.

    Volg deze stappen:

    1. Selecteer de link “Wachtwoord vergeten?” indien gevraagd.
    2. Voer het e-mailadres in dat bij je Nintendo-account hoort.
    3. Selecteer VERZENDEN om een tijdelijke aanmeldingslink naar je e-mailadres te verzenden.
    4. Zodra je de e-mail hebt gekregen, klik je op de link in de e-mail.
    5. Als je verificatie in twee stappen hebt ingesteld voor je Nintendo-account, start je de Google Authenticator-app op je smartapparaat op, vul je de getoonde code in en selecteer je VERIFIËREN.
      • Als je momenteel geen toegang hebt tot de app, selecteer je JE IDENTITEIT BEVESTIGEN VIA EEN ANDERE METHODE en gebruik je een van de back-upcodes die je ontvangen hebt tijdens het instellen van de tweestapsverificatie. (Je hebt het advies gekregen deze te kopiëren en op een veilige plek te bewaren.)
      • Als je de back-upcodes niet kunt vinden, kun je het wachtwoord niet resetten. Neem contact met ons op voor verdere hulp.
    6. Voer een nieuw wachtwoord in en bevestig dit.
      • Gebruik je geboortedatum niet als deel van het wachtwoord. Als je je geboortedatum gebruikt, verschijnt er een foutmelding en word je gevraagd een ander wachtwoord te kiezen.
      • Houd er rekening mee dat wachtwoorden minstens acht tekens lang moeten zijn en een combinatie van tekens moeten bevatten uit twee van de volgende categorieën: letters, cijfers en leestekens.
    7. Voer de geboortedatum of gebruikersnaam in die bij je Nintendo-account hoort.
      • Let op dat je je Nintendo-accountnaam invult en niet je Inlog-ID (mocht je dat aangemaakt hebben).
      • Als je de naam bent vergeten die gekoppeld is aan je Nintendo-account, kun je deze op verschillende manieren vinden:
        • Zoek in de inbox van het e-mailadres van je Nintendo-account naar e-mails van no-reply@accounts.nintendo.com. Je naam is te vinden in bepaalde e-mails van dit adres, zoals meldingen die je hebt ontvangen toen je de Nintendo-account aanmaakte, inlogde op een nieuw apparaat of wijzigingen maakte aan je familiegroep of de instellingen van het het ouderlijk toezicht.
        • Als je bent ingelogd op je Nintendo-account op een Nintendo Switch-systeem, in de sectie 'Nintendo-account' van de gebruikersinstellingen.
          • Selecteer in het HOME-menu het systeeminstellingen-pictogram, scrol omlaag, selecteer GEBRUIKER, kies vervolgens jouw gebruiker en selecteer dan ACCOUNTINFORMATIE BEKIJKEN. De naam van je Nintendo-account wordt weergegeven.
        • Als je lid bent van een Nintendo-accountfamilie, kun je een van de andere leden van je familiegroep vragen om in te loggen op de Nintendo-accountwebsite en FAMILIEGROEP te selecteren. De namen van alle leden van de groep worden weergegeven in de sectie 'Familieleden'.
      • Als je de naam die gekoppeld is aan je Nintendo-account niet kunt vinden, kun je proberen je geboortedatum in te vullen.
    8. Klik op INLOGGEN. Hierdoor wordt je wachtwoord gereset en log je in op je Nintendo-account.