• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Wat zijn de verschillende Nintendo 3DS-systemen?

  CI16_ParentsSection_Hardware_Nintendo3DSand2DS.png

  De verschillende Nintendo 3DS-systemen zijn Nintendo's nieuwste draagbare spelsystemen, en bieden een grote hoeveelheid software en unieke functies in een handzaam apparaat. Om aan de wensen en smaken van spelers te voldoen is de Nintendo 3DS verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren.

  De New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL zijn verbeterde versies van het Nintendo 3DS-systeem. Die systemen hebben extra besturingsmogelijkheden en een ingebouwde sensor voor amiibo: een serie speelgoedfiguren die gebaseerd zijn op Nintendo-personages. Je kunt het uiterlijk van de New Nintendo 3DS ook aanpassen met verschillende verwisselbare covers.

  Kom meer te weten over de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL.

  Kom meer te weten over amiibo.

  Bekijk de beschikbare hardware-opties voor de Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL en Nintendo 2DS.

  De verschillende Nintendo 3DS-systemen beschikken over twee schermen, waaronder een touchscreen, en kunnen op verschillende manieren draadloos communiceren. Met de Nintendo 3DS, de Nintendo 3DS XL, de New Nintendo 3DS en de New Nintendo 3DS XL is het mogelijk om 3D-beelden te bekijken, zonder dat daarvoor een speciale bril benodigd is. Het 3D-effect kan met de 3D-schuifknop naar wens worden ingesteld.

  CI16_2DS_PickAColor.png

  Omdat het gezichtsvermogen van kinderen zich tot een bepaalde leeftijd ontwikkelt, wordt aangeraden om alleen kinderen van zeven jaar en ouder gebruik te laten maken van het systeem in de 3D-stand. De 3D-weergave kan worden beperkt met ouderlijk toezicht.

  Als je je zorgen maakt over de 3D-weergave of een jonger kind hebt, is de Nintendo 2DS een gezinsvriendelijk en voordelig alternatief. Op de Nintendo 2DS kunnen alle Nintendo 3DS-games worden gespeeld in de 2D-stand. En met minder bewegende delen is het systeem ideaal voor jongere kinderen.

  pdf icon Je kunt de verschillende Nintendo 3DS-systemen met elkaar vergelijken in ons overzicht, dat je ook kunt uitprinten. (PDF, 1631 kB)

  Met een keur aan speciale functies – van de aanraak- en bewegingsgevoelige besturing tot de unieke draadloze communicatiemogelijkheden – bieden de verschillende Nintendo 3DS-systemen spelervaringen die spelers blijven verrassen en uitdagen. Lees verder voor meer informatie over de functies van de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

  Gerelateerde categorieën