• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Wat is een Nintendo Network ID (NNID)?

  TM_Support_NNID.png

  Een Nintendo Network ID is een unieke code van 6 tot 16 tekens waarmee je toegang krijgt tot Nintendo Network-diensten, zoals Miiverse en de Nintendo eShop op de Wii U de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op de Wii U kunnen spelers hun Nintendo Network ID gebruiken om elkaar als vrienden in hun vriendenlijst te registreren.

  Een Nintendo Network ID is een unieke code van 6 tot 16 tekens waarmee je toegang krijgt tot Nintendo Network-diensten, zoals Miiverse en de Nintendo eShop op Wii U-, Nintendo 3DS- en Nintendo 2DS-systemen. Op de Wii U kunnen spelers elkaar online in hun vriendenlijst vinden als ze hun Nintendo Network ID's hebben uitgewisseld.

  Door een Nintendo Network ID te koppelen op je Wii U of Nintendo 3DS kun je gebruikmaken van allerlei netwerkdiensten. Je kunt bijvoorbeeld je game-ervaringen uitwisselen op Miiverse, onze eigen netwerkdienst. Ook krijg je toegang tot geweldige downloadbare content in de Nintendo eShop, en nog veel meer!

  Sinds 10 december 2013 is het ook mogelijk om een Nintendo Network ID te koppelen op de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

  Als je een Nintendo Network ID op je Wii U hebt gekoppeld, dan kun je dezelfde Nintendo Network ID op de verschillende Nintendo 3DS-systemen koppelen. Door dezelfde Nintendo Network ID op beide systemen te gebruiken kun je je Nintendo eShop-tegoed zowel op je Nintendo 3DS, als op je Wii U-systeem gebruiken.

  Als je een NNID maakt, moet je je geboortedatum, geslacht, land, regio, tijdzone en e-mailadres invoeren.

  Kijk naar deze video om te zien hoe je een Nintendo Network ID kunt koppelen op de verschillende Nintendo 3DS-systemen: