• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Wat zijn vriendcodes en vriendenlijsten?

  CI7_ParentsSection_Online_OnlineFeatures_01_nlNL.png

  Een vriendcode is een unieke cijfercode die een speler in staat stelt direct te communiceren met de Nintendo 3DS van een vriend. Als twee mensen vriendcodes hebben uitgewisseld, kunnen ze elkaar vinden in de vriendenlijst op hun systeem, waarin alle geregistreerde vrienden staan. Op de Wii U kunnen spelers elkaar online in hun vriendenlijst vinden als ze elkaar als vriend hebben geregistreerd. In sommige software kun je direct via de vriendenlijst meedoen met de speelsessie van een vriend.

  CI7_ParentsSection_Online_OnlineFeatures_02_nlNL.png

  In je vriendenlijst kun je zien wie van je geregistreerde vrienden online is. Ook kun je hun Mii-personages zien, en kijken welke games ze spelen. Gebruikers kunnen ook een korte persoonlijke boodschap invoeren die in een tekstballon bij hun Mii-personage verschijnt.

  CI7_ParentsSection_Online_OnlineFeatures_03_nlNL.png

  Op de verschillende Nintendo 3DS-systemen kun je ook je favoriete software kiezen, die dan in je profiel wordt weergegeven.

  CI7_ParentsSection_Online_OnlineFeatures_04_nlNL.png

  In je vriendenlijst op de Wii U kun je ook een lijst met gebruikers zien die onlangs online multiplayergames hebben gespeeld.

  Maak je kinderen duidelijk dat ze hun vriendcode of Nintendo Network ID nooit aan vreemden mogen geven en niet mogen posten op internetfora.