• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Het ouderlijk toezicht instellen op de Nintendo 3DS

  Op de verschillende Nintendo 3DS-systemen kan het ouderlijk toezicht op elk moment worden ingesteld. Het is mogelijk om deze instellingen te configureren als het Nintendo 3DS-systeem voor het eerst wordt ingesteld, waarna ze kunnen worden aangepast via de systeeminstellingen.


  Volg deze stappen om het ouderlijk toezicht in te stellen:

  1. Open de systeeminstellingen vanuit het HOME-menu.
  2. Kies OUDERLIJK TOEZICHT en volg de instructies op het scherm.
  3. Kies een pincode om te voorkomen dat je kind de gekozen instellingen wijzigt. Ter bevestiging dien je de pincode een tweede keer in te voeren.
  4. Kies een geheime vraag en antwoord, zodat je opnieuw toegang kunt krijgen tot het ouderlijk toezicht als je je pincode vergeet.
  5. Je kunt ervoor kiezen een e-mailadres te registreren. Kies een e-mailadres waar je kind geen toegang toe heeft. Als je je pincode én het antwoord op de geheime vraag bent vergeten, kun je een verzoek indienen om de ontgrendelcode naar het geregistreerde e-mailadres te sturen, zodat je de pincode opnieuw kunt instellen. Je wordt gevraagd het e-mailadres twee keer in te voeren.

   Gebruik een e-mailadres waar je kind geen toegang toe heeft. Er wordt ter bevestiging een e-mail verstuurd naar het geregistreerde e-mailadres. Als je gebruikmaakt van een spamfilter, zorg dan dat e-mails van @nintendo.net niet worden geblokkeerd. De bevestigingse-mail bevat tevens een elektronisch afschrift van het serienummer van je Nintendo 3DS-systeem.

  6. Alle opties voor het ouderlijk toezicht zijn standaard ingeschakeld. Je kunt de instellingen naar eigen wens aanpassen door de verschillende functies te kiezen. Houd er rekening mee dat je de pincode nodig hebt voor toegang tot bepaalde belangrijke functies, zoals de internetinstellingen en de mogelijkheid om het systeemgeheugen te wissen.
  7. Als je tevreden bent over de instellingen, kies je ter bevestiging KLAAR. Je keert dan terug naar het beginscherm voor het ouderlijk toezicht.

  Als je de instellingen op een later moment wilt wijzigen, kun je het ouderlijk toezicht via de systeeminstellingen openen. Nadat het ouderlijk toezicht is ingesteld, dien je de pincode in te voeren om toegang te krijgen. Vanuit het beginscherm voor het ouderlijk toezicht kun je de instellingen, pincode, geheime vraag en het e-mailadres wijzigen, of de instellingen voor het ouderlijk toezicht volledig wissen.

  Klik hier om te lezen wat je met het ouderlijk toezicht kunt beperken.