• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Wat kan ik beperken met het ouderlijk toezicht?

  Met het flexibele ouderlijk toezicht kun je het Nintendo 3DS-systeem aanpassen aan de leeftijd van je kind. Je kunt zo veel of weinig functies uitschakelen als je wilt, om het geschikt te maken voor jou en je kind. Zo kun je er bij jonge kinderen voor kiezen om de toegang tot veel van de functies te blokkeren, terwijl je voor een ouder kind individuele functies kunt uitschakelen, zonder het volledige systeem af te sluiten.

  Als het ouderlijk toezicht is ingeschakeld, zijn standaard alle functies beperkt. Als voorzorg zijn de INTERNETINSTELLINGEN, die gebruikt worden om op de verschillende Nintendo 3DS-systemen verbinding te maken met het internet, en de optie FORMATTEREN, waarmee het systeemgeheugen wordt gewist, eveneens beperkt. Elke keer dat je deze instellingen wilt openen, wordt om de pincode voor ouderlijk toezicht gevraagd.

  De volgende functies kunnen worden beperkt met het ouderlijk toezicht. Door de pincode voor het ouderlijk toezicht in te voeren als daarom wordt gevraagd, kunnen functies tijdelijk worden ingeschakeld.

  CI7_ParentsSection_Safety_PEGI3.png

  Leeftijdsclassificatie – Beperkt het gebruik van Nintendo 3DS-software met ongeschikte content, afhankelijk van de leeftijdsclassificatie. Software met een leeftijdsclassificatie die hoger is dan de ingestelde leeftijdsclassificatie, kan alleen worden geopend door de pincode voor het ouderlijk toezicht in te voeren.

  Dit geldt ook voor titels in de Nintendo eShop. Hoewel pictogrammen voor alle games worden getoond op de startpagina van de Nintendo eShop, is het zonder de pincode voor het ouderlijk toezicht niet mogelijk om de informatie te lezen over games met een hogere leeftijdsclassificatie.

  Bij een zoekopdracht in de Nintendo eShop worden games met een hogere leeftijdsclassificatie niet getoond in de zoekresultaten. Als de pincode voor het ouderlijk toezicht wordt ingevoerd om de beperkingen op basis van leeftijdsclassificatie tijdelijk uit te schakelen, worden de beperkingen opgeheven, totdat je de Nintendo eShop weer verlaat.

  Internetbrowser – Beperkt het gebruik van de internetbrowser. Het is niet mogelijk om de internetbrowser te openen zonder de pincode voor het ouderlijk toezicht in te voeren.

  CI7_WiiU_NintendoeShopBasket.png

  Nintendo 3DS-winkeldiensten – Beperkt het gebruik van creditcards en de online aanschaf van content en diensten via Nintendo 3DS-winkeldiensten, zoals de Nintendo eShop. Als deze optie is ingeschakeld, dient de pincode te worden ingevoerd om het tegoed aan te vullen met een creditcard of aankopen te doen in de Nintendo eShop.

  Als je software probeert te kopen of je tegoed wilt aanvullen terwijl deze beperking is geactiveerd, wordt je gevraagd om de pincode voor het ouderlijk toezicht in te voeren. Hierna kun je eenmalig een aankoop doen of je tegoed aanvullen. Elke keer dat je software koopt of je tegoed aanvult, heb je de pincode nodig.

  Deze optie weerhoudt gebruikers er niet van om informatie over games te bekijken. Gebruik de optie LEEFTIJDSCLASSIFICATIE om de informatie die je kind kan bekijken, te beperken op basis van leeftijd.

  3D-weergave – Beperkt het gebruik van 3D-beelden. Met deze optie maakt het systeem gebruik van de 2D-stand, totdat het weer wordt uitgeschakeld. Als het systeem in de 2D-stand staat, heeft de 3D-schuifknop geen effect op de beelden. Als deze optie is ingeschakeld, wordt elke keer dat je 3D-software gebruikt, gevraagd of je de 3D- of 2D-stand wilt gebruiken. Voer de pincode voor het ouderlijk toezicht in om in de 3D-stand te spelen.

  CI7_WiiU_Miiverse.png

  Miiverse – Beperkt de toegang tot Miiverse. Voor Miiverse kun je twee beperkingsniveaus instellen. Met de optie POSTEN BEPERKEN is het niet mogelijk om posts te plaatsen, reacties van anderen te beantwoorden of reacties van anderen een 'Ja' te geven, maar het is nog wel mogelijk om posts te lezen en gamecommunity's te bekijken. De optie POSTEN EN BEKIJKEN BEPERKEN voorkomt dat gebruikers Miiverse kunnen openen.

  Als je het versturen van gegevens toestaat, leg je kind dan uit dat het geen persoonlijke informatie verstrekt tijdens de communicatie met anderen, zoals namen en telefoonnummers.

  Foto's, (video)beelden, audio en tekst delen – Beperkt het versturen van gegevens waarin mogelijk persoonlijke gegevens worden gegeven, zoals foto's, beelden (inclusief videobeelden) audio en tekst. Houd er rekening mee dat gegevens die worden verstuurd via Nintendo DS-software of Miiverse, niet worden beperkt. Miiverse kan worden beperkt met de optie MIIVERSE.

  Als je het versturen van gegevens toestaat, leg je kind dan uit dat het geen persoonlijke informatie verstrekt tijdens de communicatie met anderen, zoals namen en telefoonnummers.

  TM_Support_NNID.png

  Online interactie – beperkt de toegang tot online communicatie in games en het uitwisselen van bepaalde spelgegevens met andere gebruikers via het internet. Houd er rekening mee dat de toegang tot Miiverse, de internetbrowser en de Nintendo eShop hiermee niet wordt beperkt. Het downloaden van bepaalde gegevens via SpotPass, zoals systeemupdates en berichten van Nintendo, kan niet worden beperkt.

  Als je het versturen van gegevens toestaat, leg je kind dan uit dat het geen persoonlijke informatie verstrekt tijdens de communicatie met anderen, zoals namen en telefoonnummers.

  StreetPass – Beperkt de toegang tot StreetPass en voorkomt de uitwisseling van gegevens in Nintendo 3DS-software die ondersteund wordt door StreetPass. Hoewel je StreetPass Mii-park nog wel kunt openen, kun je het profiel van je Mii-personage niet aanpassen, en zijn de games in StreetPass Mii-park niet toegankelijk.

  Vrienden registreren – Beperkt het toevoegen van vrienden aan de vriendenlijst. Het is mogelijk om de activiteiten van geregistreerde vrienden te bekijken – je kunt bijvoorbeeld zien wie er online is en welke game ze op het moment spelen – maar zonder de pincode voor ouderlijk toezicht is het niet mogelijk om nieuwe vrienden te registreren.

  Als je de knop VRIEND REGISTREREN aanraakt, verschijnt er een melding met de optie om de beperking tijdelijk uit te schakelen met de pincode voor het ouderlijk toezicht. Elke keer dat je de knop VRIEND REGISTREREN aanraakt, moet de pincode worden ingevoerd.

  Houd er rekening mee dat bepaalde functies de communicatie toestaan tussen gebruikers die geen geregistreerde vrienden zijn. Als je de communicatie tussen deze gebruikers wilt beperken, kun je dat doen door de beperkingen voor ONLINE INTERACTIE, INTERNETBROWSER en MIIVERSE aan te passen.

  DS Download Play – Beperkt het gebruik van DS Download Play en voorkomt het downloaden van Nintendo DS-demo's en lokale multiplayergames in Nintendo DS-software. Het voorkomt dat spelgegevens voor Nintendo DS-games worden verstuurd naar het systeem. Bij het openen van DS Download Play-software verschijnt er een melding met de optie om de functionaliteit in te schakelen met de pincode voor het ouderlijk toezicht. Zolang deze beperking is ingeschakeld, wordt elke keer dat je de software opent gevraagd om de pincode.

  Beschikbaar gestelde video's bekijken – Beperkt het bekijken van beschikbaar gestelde video's tot video's die geschikt zijn voor alle leeftijden. Houd er rekening mee dat deze instelling geen effect heeft op gamegerelateerde video's in de Nintendo eShop. Deze video's kunnen aan de hand van de leeftijd worden beperkt met de optie LEEFTIJDSCLASSIFICATIE.

  CI7_WiiU_InternetBrowser.png

  Internetinstellingen – Dit wordt gebruikt om op de verschillende Nintendo 3DS-systemen verbinding te maken met het internet. INTERNETINSTELLINGEN en FORMATTEREN, die je beide vindt in de systeeminstellingen, zijn standaard beperkt. Elke keer dat je deze instellingen wilt openen, wordt om de pincode voor het ouderlijk toezicht gevraagd.