• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Het ouderlijk toezicht instellen op de Wii

  Met het ouderlijk toezicht kun je instellen welke content toegankelijk is voor gebruikers van het Wii-systeem. Als je het systeem voor de eerste keer gebruikt, wordt je gevraagd of je het ouderlijk toezicht wilt instellen. Je kunt het ouderlijk toezicht ook instellen via de systeeminstellingen.

  Volg deze stappen om het ouderlijk toezicht in te stellen:

  1. Open de Wii-systeeminstellingen vanuit het Wii-menu.
  2. Blader met de blauwe pijl naar het tweede instellingenscherm.
  3. Kies OUDERLIJK TOEZICHT en vervolgens JA.
  4. Kies een pincode om te voorkomen dat je kind de gekozen instellingen wijzigt. Ter bevestiging dien je de pincode een tweede keer in te voeren.
  5. Kies een geheime vraag en antwoord, zodat je opnieuw toegang kunt krijgen tot het ouderlijk toezicht als je je pincode vergeet.
  6. Je kunt de HOOGSTE GESCHIKTE LEEFTIJDSCLASSIFICATIE veranderen voor spellen die gespeeld worden op het Wii-systeem. Houd er rekening mee dat de instellingen voor het ouderlijk toezicht geen invloed hebben op de toegang tot Nintendo GameCube-games.
  7. Het systeem zal je verschillende vragen stellen, waarmee je kunt aangeven welke functies moeten worden geblokkeerd. Kies JA om een functie te beperken of NEE om deze toe te staan. Kies OKÉ om naar de volgende instelling te gaan.
  8. Als je alle instellingen hebt aangepast, bevestig je de gewenste instellingen door rechtsonder in beeld OKÉ te kiezen. Je keert dan terug naar het Wii-systeeminstellingenmenu.

  Als je de instellingen op een later moment wilt wijzigen, kun je het ouderlijk toezicht via de Wii-systeeminstellingen openen. Nadat het ouderlijk toezicht is ingesteld, dien je de pincode in te voeren om toegang te krijgen. Vanuit het startscherm voor het ouderlijk toezicht kun je de instellingen, pincode, geheime vraag en het antwoord daarop, en het e-mailadres wijzigen, of de instellingen voor ouderlijk toezicht volledig wissen.

  Klik hier om te lezen wat je met ouderlijk toezicht kunt beperken.