• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Geen stroom

  1. Controleer of de voeding is voorzien van het woord 'Wii' en het modelnummer 'RVL-002 (EUR)'. Niet door Nintendo goedgekeurde producten zijn niet volledig compatibel en werken mogelijk niet correct.
  2. Gebruik geen producten die niet door Nintendo zijn goedgekeurd, zoals bepaalde geheugenkaarten, controllers en zogeheten cheat-apparaten of -software. Een aantal van deze producten is slecht gefabriceerd en brengt mogelijk schade toe aan het systeem. Als een dergelijk product is aangesloten op het systeem, verwijder dat product dan en probeer de Wii-voeding opnieuw te installeren (zie punt 8).
  3. Controleer alle accessoires, al dan niet goedgekeurd, op fysieke schade. Fysieke schade, zoals gerafelde snoeren of een gebarsten behuizing, kan ertoe leiden dat het systeem vanzelf uit gaat. Verwijder beschadigde producten en probeer de Wii-voeding opnieuw te installeren (zie punt 8).
  4. Zorg dat er voldoende mogelijkheid tot ventilatie is voor het Wii-systeem. Vermijd gebruik van de Wii, wanneer deze op een tapijt ligt of in een afgesloten ruimte is geplaatst. Als je de Wii staand hebt geplaatst, zorg dan dat de ventilatieopening aan de onderkant zich precies boven het gat in de plastic standaard bevindt, en dat de luchtdoorstroom niet wordt belemmerd door andere materialen.
  5. Controleer de ventilatieopeningen aan de achter- en zijkant van de Wii op opgehoopt stof. Als het systeem onvoldoende geventileerd kan worden, gaat het vanzelf uit, om oververhitting te voorkomen. Als je opgehoopt stof aantreft, verwijder dat dan met een stofzuiger, voorzien van een opzetstuk met een zachte borstel.
  6. Zorg dat het stopcontact werkt. Om dit te controleren, kun je een lamp aansluiten op het stopcontact waar je systeem op aangesloten was. Zet de lamp aan om na te gaan of het stopcontact werkt. Controleer ook of je misschien gebruik maakt van een stopcontact dat wordt beheerd door een muurschakelaar. Als dit het geval is, zorg dan dat het stopcontact met de muurschakelaar is ingeschakeld.
  7. Zorg dat de Wii-voeding goed is aangesloten. Duw de Wii-stekker van de voeding stevig in de achterkant van het systeem (de aansluiting wordt aangeduid met '12V IN') en de stekker in een werkend stopcontact. Klik hier voor gedetailleerde instructies.
  8. Als de Wii-voeding eenmaal volledig is aangesloten, controleer dan het POWER-lampje op de POWER-knop van het systeem om na te gaan of het systeem stroom ontvangt.

   Als deze stappen geen succes hebben, probeer dan de Wii-voeding opnieuw te installeren.

   1. Verwijder alle Wii-accessoires (inclusief disks, SD-kaarten, Nintendo GameCube Controllers en -geheugenkaarten, aansluitsnoeren, de Wii-voeding en de sensorbalk) van het systeem en het stopcontact.
   2. Laat het systeem ongeveer 45 seconden rusten. Controleer tijdens het wachten of de snoeren van de controllers, de Wii-voeding, en AV-/componentsnoeren gerafeld of op een andere manier kapot zijn (dat kan ervoor zorgen dat het systeem vanzelf uit gaat); als dat het geval is, moet je de beschadigde onderdelen vervangen.
   3. Sluit na 45 seconden de Wii-voeding weer aan op het systeem en het stopcontact. Controleer of het POWER-lampje op de POWER-knop van het systeem gaat branden.
   • Als het systeem werkt, sluit je ÉÉN accessoire aan op het systeem, beginnend met de sensorbalk. Zet vervolgens het systeem aan en kijk of het nog steeds werkt. Herhaal dit proces met steeds ÉÉN accessoire per keer. Als je systeem niet werkt, wanneer je een bepaald accessoire erop aansluit (sensorbalk, disk, Nintendo GameCube Controller of -geheugenkaart, SD-kaart, etc.), is er mogelijk iets mis met dat accessoire.
   • Als het systeem niet aan gaat, is een reparatie noodzakelijk. Aangezien het niet mogelijk is om vast te stellen welk product (het Wii-systeem of de voeding) reparatie nodig heeft, verzoeken wij je om contact op te nemen met Nintendo om mogelijke oplossingen te bespreken. Ga naar de contactpagina voor de juiste contactinformatie.

  Als het systeem nog steeds regelmatig uitvalt, klik dan hier om contact op te nemen met de Nintendo Technische Dienst.