• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Algemene speltips

  Dankzij de Wii-afstandsbediening en Nunchuk zijn de Pikmin gemakkelijker en nauwkeuriger dan ooit te commanderen. Het moet dus geen probleem zijn om in NEW PLAY CONTROL! Pikmin alle dertig onderdelen binnen dertig dagen te verzamelen, toch? Nou nee.

  Lees onze speltips en leer hoe je het meeste uit je Pikmin-legertje kunt halen. Je hebt maar 30 dagen om de Pikmin-planeet te verlaten, dus alle hulp is welkom!

  De kracht van kleine aantallen
  Heb jij ook wel eens tijd verloren met het wachten tot jouw 100 Pikmin weer bij je zijn? Of heb je wel eens problemen gehad met Pikmin die vast kwamen te zitten bij bruggen of andere obstakels? Misschien kun je het de volgende keer eens met wat minder Pikmin proberen. Het gaat vaak meer om de kwaliteit dan de kwantiteit van je Pikmin. Een leger van 100 Pikmin komt goed van pas bij het gelijktijdig uitvoeren van verschillende taken (voorwerpen naar de Dolphin dragen, bruggen bouwen, poorten slopen), maar sommige wezens kun je ook wel met kleinere groepjes verslaan. Als je een minder groot aantal Pikmin bij je hebt, wordt het ook gemakkelijker om ze allemaal in Bloem-Pikmin te veranderen door ze nectar te voeren. Zorg dat je aan het begin van de dag zo’n 40 Pikmin bij je hebt, dat is voor de meeste taken genoeg. Houd de andere Pikmin in hun Onions tot je precies weet waar je ze voor wilt gebruiken.

  De kracht van de herhaling
  Dag 2 en 4 in The Forest of Hope zijn van groot belang voor je overleven op lange termijn. De lagere moeilijkheidsgraad van deze dagen maken ze zeer geschikt om tijd te winnen. Aan het eind van dag 3 moet je vijf onderdelen van het ruimteschip hebben verzameld. Je kunt ook gebruik maken van de expertise van de gele Pikmin om bommen te gooien. Door bommen te gooien naar houten en stenen poorten word je Pikmin heel wat tijd bespaard!

  Je hoeft in Forest of Hope niet elke dag twee onderdelen te pakken, maar als je aan het eind van dag 3 nog geen vijf onderdelen bezit, moet je de nieuwe functie van NEW PLAY CONTROL! Pikmin gebruiken om een eerdere dag opnieuw te spelen. Ga bijvoorbeeld terug naar het begin van dag 2 om je resultaten voor deze dag te verbeteren. Verderop in het spel zul je jezelf daar dankbaar voor zijn!

  Laat de zon niet ondergaan
  Tuurlijk, soms is het best mooi om te zien hoe de zon ondergaat – maar niet als elke seconde van levensbelang is! Als je denkt dat er geen voorwerpen meer te verzamelen zijn, eindig de dag dan nog niet met de optie ‘Go to Sunset’. Ga in plaats daarvan Pikmin kweken, vijanden doden, gras maaien om nectar te winnen, poorten slopen of bruggen bouwen, zodat je de volgende dag met een klein maar fijn voordeeltje begint.

  Een kleurtje kweken
  Als de voorraad van een bepaalde kleur Pikmin op begint te raken, kun je een andere kleur gebruiken om de voorraad snel en doeltreffend aan te vullen. Als Olimar bijvoorbeeld nog maar vijf gele Pikmin bezit, kan hij een andere kleur Pikmin (hopelijk rood) gebruiken om te jagen op beesten en schijven. Op het moment dat de rode Pikmin deze buit naar hun Onions hebben gesleept, moet je Olimar laten fluiten om ze stop te zetten. Vervolgens kan hij de vijf gele Pikmin inzetten om de beesten of schijven de laatste stappen naar de Onion te laten slepen. Als de Onion vervolgens gele zaadjes spuwt, zijn de rode Pikmin vast blij dat ze hun verwanten voor uitsterven hebben behoed!

  Snel herstel
  Elk voorwerp heeft zijn eigen gewicht, en vereist dus een bepaald aantal Pikmin om gedragen te kunnen worden. Het is altijd slim om zoveel mogelijk Pikmin een voorwerp naar de Dolphin te laten dragen, want hoe meer Pikmin, hoe sneller het voorwerp wordt verplaatst, en hoe sneller de Pikmin dus aan een volgende klus kunnen beginnen. Maar is deze tijdwinst groot genoeg om er speciaal voor terug te gaan naar de Onions? Meestal niet.
   
  De tijd tikt
  Om op de planeet van de Pikmin te overleven zijn oefening en volharding vereist. Wees niet bang om terug in de tijd te reizen en een dag opnieuw te spelen. En houd je Pikmin altijd aan het werk. Na zonsondergang krijgen ze genoeg tijd om te rusten!