• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Ontdek de geheimen in New Super Mario Bros. Wii

  Het is geen koud kunstje om Princess Peach te redden in New Super Mario Bros. Wii. Met al die loyale volgelingen van Bowser en andere hindernissen op je pad, is er heel wat moed en volharding vereist om die klus te klaren.

  Als je moeite hebt om Mario’s nieuwste avontuur te voltooien, komt onze hulp vast als geroepen. In onze spelhulpsectie vind je namelijk een heleboel handige tips voor New Super Mario Bros. Wii, inclusief info over hoe je een enorme hoeveelheid 1-Up Mushrooms te pakken kunt krijgen, waar de Warpkanonnen zich bevinden en hoe je die lastige eindbazen kunt verslaan.

  Een hele nieuwe wereld
  Dat er heel wat spannende werelden in New Super Mario Bros. Wii zijn te ontdekken, had je vast al begrepen. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat er een snelle en handige manier is om meteen naar een andere wereld te reizen.

  Warpkanonnen zijn de ultieme vorm van transport voor avonturiers met haast, want hiermee knal je Mario direct naar een verre bestemming. Zo’n Warpkanon verschijnt echter pas als je het verborgen doel op een bepaald parkoers hebt bereikt. Hieronder leggen we uit hoe je drie van deze verborgen doelen  kunt bereiken.

  Wereld 1-3
  Nabij het einde van wereld 1-3 kom je bij drie platformen in een gebied waarin het wemelt van de Koopa Troopa’s en Goomba’s (meteen rechts van een Piranha Plant in een gele buis). Rechtsboven deze platformen bevindt zich een klein groen randje bij een bruine muur. Als je samen met Yoshi op dit randje springt, en vanaf Yoshi’s rug springt terwijl je rechts houdt ingedrukt, kom je bovenop de bruine muur terecht, zo hoog dat je Mario niet meer kunt zien. Ren naar rechts om een geheime buis te vinden die je naar het verborgen doel leidt. Zo bereik je het kanon dat je rechtstreeks naar wereld 5 knalt.

  Wereld 2-6
  Om het verborgen doel aan het eind van wereld 2-6 te bereiken, moet je zorgen dat je ergens in het level het propellerpak hebt gepakt. Ga dan naar het gedeelte waar voor de tweede keer in het level een roze met witte kubus langs een pad beweegt en aan het eind blijft draaien. Als je vanaf hier een draaisprong naar linksboven maakt, ontdek je een rode buis in het plafond. Ga door die buis om de verborgen uitgang te bereiken en een warpkanon te vinden dat je ook naar wereld 5 voert.

  Wereld 3 – Spookhuis

  In deze griezelige omgeving kom je vreemde dingen tegen, waaronder de manier om vanaf wereld 3 rechtstreeks naar wereld 6 te reizen. Ga naar het gebied waar je met Mario langs een touw aan de bovenkant van het scherm klimt terwijl er van beide kanten spookjes naderen. Als je in dit gedeelte het gele bewegende platform hebt bereikt, moet je je daar simpelweg op laten vallen en dan nog een keer omlaag springen om een geheim platform en een deur te vinden. Achter deze deur vind je een soort lift die je laat afdalen in een schacht vol met spookjes. Als je de bodem van deze schacht hebt bereikt vind je het verborgen doel dat het warpkanon op de kaart van wereld 3 laat verschijnen.

  Van levens krijg je nooit genoeg
  Niets voelt zo goed als het grijpen van zo’n kostbare 1-Up Mushroom. Dus wat zou je denken van een onbeperkte voorraad extra levens om je reis te veraangenamen? Als je onderstaand kunstje in de vingers hebt, wordt het echt mogelijk: op avontuur met het maximale aantal 1-Ups!

  Aan het eind van wereld 2-3 ga je door een buis om weer te verschijnen bij een soort stenen trap waar een Koopa Troopa vanaf loopt. Spring op één van de treden en wacht tot de Koopa Troopa één trede boven je staat. Spring dan bovenop de Koopa Troopa om hem in zijn schild te dwingen en tegen de muur te laten stuiten. Als je dit met de juiste timing hebt gedaan, hoef je verder geen knoppen meer in te drukken, maar zal Mario steeds opnieuw op het terugstuitende schild landen en daarbij telkens weer een 1-up opstrijken. Als het de eerste keer niet lukt, kun je de Koopa Troopa simpelweg aan de rechterkant uit beeld smijten, en dan naar links lopen om het nogmaals te proberen. Eitje toch? Probeer het maar!

  Versla de hulpjes van Bowser
  Bowsers onderdanen Larry, Morton, Iggy, Wendy, Lemmy, Roy en Ludwig zijn de zeven vijanden die je vroeg of laat in New Super Mario Bros. Wii. moet verslaan. Het vereist enige moed en nauwkeurige timing om korte metten te maken met deze lastpakken, maar het is te doen.

  Elk van Bowsers hulpjes kan worden verslagen door er drie keer bovenop te springen, maar de verschillende aanvalspatronen maken dit niet altijd even gemakkelijk. Om het jezelf niet te moeilijk te maken, moet je eens proberen om na je eerste treffer bij je vijand in de buurt te blijven, zodat je erbovenop kunt springen op het moment dat deze weer uit zijn schild kruipt. Op die manier krijgt je tegenstander de kans niet zijn lastige aanvallen uit te voeren, en ben je nog maar een paar sprongetjes van de overwinning verwijderd.

  Let goed op hoe lang elk van je vijanden na een treffer in zijn of haar schild blijft zitten, want daarin kunnen deze zeven lastige tegenstanders wel eens verschillen.

  Vergelijkbare pagina's