• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Ontdek de geheimen

  Oké, dus je hebt al die wereldschokkende levels van Wario Land overwonnen. Je rent als de gesmeerde bliksem door de levels, hebt alle Merfles gered, alle eindbazen verslagen en van Wario een stinkend rijk persoon gemaakt. Dan weet je ook dat je in elk level een aantal extra missies kunt voltooien, waardoor de game een stuk langer en moeilijker wordt. Maar wist je ook dat er nog eens 12 geheime levels zijn te ontdekken? Hiervoor moet je op zoek gaan naar de 12 geheime landkaarten, die overal in de wereld zijn verstopt. Lees snel verder voor aanwijzingen om deze sterk naar knoflook ruikende extra stages te vinden in Wario Land: The Shake Dimension!

  Ga voor het goud!
  Als je het spel de eerste keer hebt uitgespeeld, krijg je te zien welke levels geheime landkaarten bevatten. En als je zo’n level bent binnengegaan, word je nog verder geholpen, want er verschijnt een gouden glans boven het blok waarin de landkaart ligt verstopt. Dus waar wacht je nog op, stoot dat blok aan gort! Om je op weg te helpen, beschrijven we stap voor stap hoe je de eerste geheime landkaarten kunt vinden!

  • Whoopsy Desert
   Al snel kom je in deze stage twee kanonnen tegen. Klim in het eerste kanon, en schiet Wario recht omhoog in een tweede kanon. Schiet Wario dan recht omhoog om een grote zak munten te vinden. Ga terug naar het tweede kanon, en richt op de blokken aan de rechterkant. Als je door die blokken bent geknald, moet je naar links gaan om een munt te pakken. Wacht – is dat geen gouden gloed, daar bij dat blok? Reken maar van yes! Geef dat blok een oplawaai en je hebt de eerste geheime landkaart in je knuisten! Bereid je voor op de gevaren van een griezelige grafkelder…
  • Foulwater Falls
   Deze landkaart vind je halverwege het verraderlijke Foulwater Falls. Als de ondergrondse rotsen donker blauwe van kleur worden, weet je dat je op de goede plek zit. Ren verder naar rechts en zwaai via twee touwen naar de overkant. Hier vind je twee stapels rotsen, die je allebei moet slopen. Naast het tweede blok, zie je op de achtergrond een rots waar botten uit lijken te steken, als een soort prehistorisch tosti-ijzer. Maar wacht even… dat tosti-ijzer heeft een gouden gloed! Dat is ‘m! Een ferme klap op de grond opent de deur naar Gurgle Gulch.
  • Mt. Lava Lava
   Om in dit level de geheime landkaart te kunnen bereiken, moet je eerst de Merfle redden. Als de Merfle uit zijn kooi is bevrijd, moet je in het gat omlaag springen om de bodem van de grot te bereiken, en naar links gaan. Vervolgens moet je rennen om de voorkomen dat je door een rotsblok wordt verpletterd. Spring aan het eind van je sprint in het touw en breek het blok direct onder dit touw met een grondstomp. Kijk eens aan, de weg naar Sneak Peak is geopend. Makkelijk toch? (Niet echt, eerlijk gezegd).


  De baas in huis
  Het is je vast wel opgevallen dat je in de normale stages een hele lijst speciale missies moet voltooien, maar dat het in de eindbaaslevels alleen om het verslaan van de eindbaas gaat. Maar schijn bedriegt! Alsof het nog niet lastig genoeg was om die slechteriken simpelweg te verslaan, wordt na het voltooien van het spel ook nog eens een lijst missies aan elke eindbaas toegevoegd. Dus ga nog maar eens bij elke eindbaas op visite… als je durft!

  Alle schatten verzamelen!
  Met een goudzuchtige hebberd als Wario in de hoofdrol, weet je dat er veel buit in zijn spel valt te verzamelen. Naast de alledaagse muntjes die je overal tegenkomt, zijn er ook genoeg schatten te vinden om een fors museum mee te vullen, al houdt Wario de poet natuurlijk liever voor zichzelf! Als het je lukt om alle 99 schatten te vinden, wordt je beloond met een schitterende beloning. Een ZEER schitterende beloning. Het schitterendste van alle dingen die ooit hebben geschitterd en… nou ja, je begrijpt het wel. Hieronder leggen we alvast even uit hoe je een paar goed verstopte schatten kunt vinden.

  • Spring Water
   De naam van deze schat klinkt wat saai, maar bevat wel een aanwijzing over de vindplaats ervan. Ga om te beginnen naar Foulwater Falls, en doorloop de eerste paar schermen. Als je het punt hebt bereikt waar twee houten kisten en een metalen kist op elkaar zijn gestapeld, zit je goed. Breek de houten kisten, en spring op de metalen kist om het eerste touw te bereiken. Nu moet je met dit touw niet naar rechts zwaaien om je weg door het level te vervolgen, maar naar links, om daar op het minirandje te landen. Dit vereist enige behendigheid en een kleine zwaai, anders vlieg je er overheen. Zwaai dan nog een keer omhoog om aan de linkerkant een groene buis te bereiken. Pers dat lompe lijf van Wario erdoorheen, en ga naar links om het randje met de schat te vinden. Maar hoe bereik je die? Je kunt van alles proberen, bijvoorbeeld door op de blauwe boefjes te stuiteren. Maar het antwoord is wat wateriger. Zie je dat blok bovenin dat eruitziet alsof het een sterke stroom tegenhoudt? Wat denk je dat er gebeurt als je dat blok breekt?
  • Moonstone
   De zeldzame Moonstone is niet zo moeilijk te krijgen, zolang je maar de juiste positie inneemt. De actie vindt plaats in het level Run-Down Pyramid, vlak nadat je de Merfle hebt bevrijd, waarbij je op een grote stapel blauwe blokken staat. Zodra de Merfle uit de kooi is, stort de blokkentoren in elkaar, en moet je zorgen dat je ongeveer in het midden omlaag valt. Tijdens je val moet je omlaag drukken op de richtingsknop om met een keiharde grondbeuk door de vloer te knallen. Stap dan in het kanon en schiet Wario recht omhoog om de schatkist te vinden. Die schatkist smeekt er natuurlijk om geopend te worden. Hoera!

  Hiermee heb je hopelijk genoeg inspiratie opgedaan om ook alle andere geheimen en schatten in Wario Land te vinden. Vergeet niet: een man als Wario is nooit rijk genoeg!!!