Wet- en regelgeving

Hoe herken je onrechtmatige producten?

Tips om onrechtmatige producten en inbreukmakende apparaten te herkennen:

  • Met uitzondering van de Nintendo eShop™ biedt Nintendo momenteel geen producten te koop aan en ondersteunt het niet de verkoop van producten waarmee je spelbestanden die via het internet gedownload zijn kunt afspelen op de (draagbare) spelsystemen.
  • Nintendo biedt momenteel geen producten te koop aan en ondersteunt niet de verkoop van producten waarmee je spelbestanden die via het internet gedownload zijn kunt afspelen op haar handhelds en spelsystemen voor thuis. De enige manier om rechtmatig spellen te downloaden naar Nintendo-systemen is via Nintendo eShop, Wii-winkelkanaal of Nintendo DSi Shop.
  • Wees voorzichtig als je Nintendo-producten via online veilingen, tweedehands marktplaatsen of verdachte online winkels koopt.
  • Overweeg zorgvuldig je aankoop als je van plan bent grote hoeveelheden Nintendo-producten tegen lagere prijzen bij Aziatische websites te bestellen. Het kan een namaakproduct zijn als het ver onder de gemiddelde winkelprijs wordt aangeboden.
  • Kijk goed naar de bedrukking van de speldisks, de cartridges en de verpakking. Malafide handelaren verschepen de speldisk of de cartridge mogelijk los van verpakking of handleiding. Als je je product online koopt, houd er dan rekening mee dat een nieuw Nintendo-spel altijd compleet wordt geleverd, in de verpakking en met alle relevante handleidingen.
  • Let goed op als je gebruikte spellen koopt. Zorg dat je geen namaakproduct koopt, door de tips hierboven in acht te nemen.