Systeemsoftware

Verbind Wii U met het internet en geniet van functies en diensten die je ervaring sterk verrijken. Communiceer op afstand met vrienden en familie, ontdek nieuwe spellen en nog veel meer.

Maak een gebruiker aan

Het is eenvoudig om aan de slag te gaan met Wii U. Maak een gebruiker aan om je ervaring persoonlijker te maken en voeg vervolgens meteen gratis nieuwe softwarefuncties toe.

Meer informatie over gebruikers en systeemupdates

CI7_WiiU_Miiverse.png

Miiverse

Miiverse, de unieke netwerkdienst voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen, is nu nog beter! Ontdek functies zoals het album voor schermafbeeldingen en het speeldagboek, waarmee het delen van je game-ervaringen leuker dan ooit wordt.

Meer informatie over Miiverse

CI7_WiiU_NintendoeShopBasket.png

Nintendo eShop

Koop en download software die exclusief voor Wii U is gecreëerd, vind meer informatie over nieuwe titels, bekijk trailers en meer.

Wii U Basic Pack: afhankelijk van de grootte van een spel, kan extra opslagmedia vereist zijn voor het downloaden.

Meer informatie over Nintendo eShop

CI7_WiiU_InternetBrowser.png

Webbrowser

Bekijk je favoriete websites op de tv, zodat ook je familieleden en vrienden mee kunnen kijken. Of surf gewoon over het internet op de GamePad, zonder de tv te gebruiken.

Meer informatie over Internet Browser

logo_wiiuchat.jpg

Wii U Chat

Gebruik de ingebouwde camera van de Wii U GamePad om op afstand te chatten met vrienden en familie, zelfs als de tv voor iets anders wordt gebruikt.

Meer informatie over Wii U Chat

logo_miiverse.jpg

Mii-maker

Creëer unieke personages van jezelf, je vrienden en familieleden, en zie ze vervolgens de hoofdrol spelen in ondersteunde spellen!

Meer informatie over Mii Maker

Met uitzondering van Mii-maker vereisen deze functies een internetverbinding.

CI_WiiU_sticker.png

De Wii U speelt ook Wii-spellen af

De Wii U speelt niet alleen spellen af die je nergens anders zult vinden, maar is ook compatibel met bijna alle bestaande Wii-software. Speel Wii-speldisks, WiiWare- and Virtual Console-spellen, en zet gegevens van een Wii-systeem over om ze te gebruiken op de Wii U.

Meer informatie over terugwaartse compatibiliteit

caps_HBM_001_l.jpg

De HOME-knop

Druk op de HOME-knop om je spel te onderbreken, zodat je over het internet kunt surfen of een kijkje kunt nemen in Miiverse, en druk er nogmaals op om verder te gaan met spelen*.

*Tijdens bepaalde spelmomenten niet beschikbaar.

CI_WiiU_img_dailyrecords.jpg

Bekijk je dagelijkse records

Open het Dagelijks overzicht om te zien welke spellen je het meest hebt gespeeld of om de speelgegevens te bekijken van andere gebruikers die geregistreerd zijn op het Wii U-systeem.

Speel op afstand met vrienden

Registreer andere online spelers als vrienden om te zien wat ze spelen en snel een online wedstrijd tegen ze te beginnen.