Stopzetting van de Nintendo Wi-Fi Connection-dienst

Sinds 20 mei 2014 is de Nintendo Wi-Fi Connection-dienst stopgezet en zijn de onlinefuncties (zoals online spelen, matchmaking, competities en ranglijsten) voor Nintendo DS-/DSi-software en Wii-software niet meer beschikbaar.

Betroffen spellen zijn onder andere:

  • Animal Crossing: Let's Go to the City
  • Mario Kart Wii
  • Super Smash Bros. Brawl

Ga naar Klantenservice voor een volledige lijst met de betroffen spellen die door Nintendo zijn uitgebracht.

Het Wii-winkelkanaal en de Nintendo DSi Shop worden echter niet beïnvloed en zijn na 20 mei nog steeds beschikbaar.

Wat is de Nintendo Wi-Fi Connection?

De Nintendo Wi-Fi Connection (soms afgekort tot Nintendo WFC) is een gratis service van Nintendo, waarmee je tegen andere Nintendo-fans kunt spelen via het internet.

  • Gemakkelijk - je hebt er geen speciale kennis voor nodig.
  • Gratis - je betaalt alleen voor je eigen internetverbinding.
  • Veilig - je hebt de mogelijkheid om alleen tegen vrienden te spelen door vriendencodes uit te wisselen.

Om deze service te kunnen gebruiken, hoef je alleen maar de beschikking te hebben over een draadloze internetverbinding en een spel dat je online kunt spelen. Heb je beide, dan hoef je alleen maar de menu's in het spel te volgen om online te kunnen spelen!

*Let op: sommige titels zijn uitgerust met het "Pay & Play"-logo en bieden optionele downloadbare content die met Nintendo Points aangeschaft kan worden. Lees de handleiding van spellen met het "Pay & Play"-logo voor meer informatie.

Spellen met online functionaliteiten

Als je je Wii al met het internet verbonden hebt, ben je klaar om te genieten van de online mogelijkheden van elk spel met het Nintendo Wi-Fi Connection-logo.

Afkhankelijk van de titel kun je het spel online spelen of je beste scores inzenden naar online ranglijsten... of zelfs met online met je vrienden kletsen.

Kijk op de spelpagina van het betreffende spel op deze website of in de handleiding voor meer informatie over de specifieke Nintendo Wi-Fi Connection-mogelijkheden. Klik op de link hier onder om alle spellen met Nintendo Wi-Fi Connection-mogelijkheden te zien.

Problemen met de Nintendo Wi-Fi Connection oplossen

Als je problemen hebt met een specifiek spel, kijk dan in de handleiding of klik op één van de links hieronder.

Verscheen er een foutmelding op het scherm toen je gebruik wilde maken van de Nintendo Wi-Fi Connection? Klik dan hier om de specifieke foutmelding op te zoeken.

Verscheen er geen foutmelding? Klik dan hier om algemene problemen met de internetverbinding op te lossen.