Metroid: Samus Returns

Systeem: Nintendo 3DS Releasedatum: 15-09-2017

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.
Abonneer je op op
YouTube

Verken het vijandelijke terrein van een onherbergzame planeet en jaag op gevaarlijke levensvormen in Metroid: Samus Returns, een volledig nieuwe remake van de 1992 Game Boy-titel: Metroid II: Return of Samus, exclusief verkrijgbaar voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

CI_3DS_MetroidSamusReturns_Samus_01.jpg

Kruip in de huid van de legendarische premiejager Samus Aran en bereid je voor op een klassiek 2D-Metroid-avontuur dat van de grond af aan opnieuw is opgebouwd. Navigeer door gigantische labyrinten op de planeet SR388, verzamel nieuwe wapens en vaardigheden om je arsenaal te verbeteren, en volbreng je missie om de Metroid-plaag voor eens en voor altijd te verslaan.

Abonneer je op op
YouTube

Wat is er nieuw?

Beleef de perikelen van planeet SR388 met meeslepende, oogstrelende 3D-visuals, en verken vernieuwde en uitgebreide plaatsen. Raak vertrouwd met de omgeving door een blik op de kaart op je touchscreen te werpen, en keer terug naar eerder bezochte locaties met behulp van een van de vele, nieuwe teleportstations.

Word heer en meester van een arsenaal aan nieuwe wapens en geavanceerde tactieken, om het verslindende karakter van de planeet en dodelijke ontmoetingen met eindbazen te overleven. Weer inkomende projectielen af en verdedig je tegen vijandige aanvallen met een goed-getimede counterslag, en vuur alle kanten op met de vaardigheid 'Vrij richten'.

CI_3DS_MetroidSamusReturns_Artwork_01.jpg

Ontdek een volledig nieuwe verzameling van revolutionaire vaardigheden, aangedreven door een mysterieuze energiebron genaamd Aeion. Met de Aeion-krachten open je onverkende gebieden en locaties van items, geef je de vijand een hels spervuur en kun je zelfs de tijd doen vertragen.

CI_3DS_MetroidSamusReturns_Artwork_02.jpg

Ontdek meer over de Aeion-krachten

Een galactische missie

CI_3DS_MetroidSamusReturns_FirstMetroid.jpg

Een grote plaag van dodelijke Metroids is gespot op planeet SR388. Bezorgd over de toenemende dreiging van deze buitenaardse levensvorm, stuurt de Galactische Federatie onze held Samus erop af om de Metroids te vernietigen voor ze in de verkeerde handen vallen.

CI_3DS_MetroidSamusReturns_ReverseCounter.jpg

De oude Metroid 2D-gameplay is terug! Leef je in met de side-scrolling platformactie terwijl je je een weg baant door een doolhofwereld gevuld met geheimen en vervaarlijke vijanden. Geef je wapens een upgrade door op onderzoek te gaan naar eeuwenoude technologieën, en word één met je unieke vaardigheden om toegang te krijgen tot nieuwe ruimtes en intense eindbaasgevechten te winnen!

CI_3DS_MetroidSamusReturns_amiiboSamus.jpg

Scan je amiibo (apart verkrijgbaar) om items vrij te spelen die je helpen tijdens je missie. Je krijgt ook toegang tot extra content zodra je de game hebt uitgespeeld.

Ontdek alle mogelijkeden van de amiibo

Jaag op een gevaarlijke buitenaardse levensvorm en vernietig een dreiging in het universum in Metroid: Samus Returns, een klassiek 2D-Metroid-avontuur, exclusief op de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

Meer weten over Metroid? Bezoek onze Metroid-site!

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Je hebt een NFC-lezer/-schrijver voor Nintendo 3DS (wordt apart verkocht) nodig om amiibo te kunnen gebruiken met Nintendo 3DS-, 3DS XL- en 2DS-systemen.

Opmerking: je kunt het 3D-effect van de Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL alleen waarnemen op het systeem zelf. De weergave op de Nintendo 2DS en New Nintendo 2DS XL is in 2D. Alle schermafbeeldingen en video's op deze site zijn genomen in de 2D-stand.

Verhaal

Een dodelijke ontdekking

CI_3DS_MetroidSamusReturns_Artwork_03.jpg

In de dieptes van de planeet SR388 is een verontrustende ontdekking gedaan door het onderzoeksteam van de Galactische Federatie – de aanwezigheid van drijvende, parasitaire organismen, beter bekend als Metroids. Vijandig van nature, haken de Metroids zich aan hun prooi vast, en zuigen de levenskracht weg.

Een aangenomen missie

3DS_MetroidSamusReturns_05.bmp

De dreiging van de Metroids veroorzaakte verontrusting bij de Galactische Federatie. Er werd een nieuwe expeditie op touw gezet om de levensvorm te bestuderen, maar deze groep verkenners is helaas niet levend teruggekeerd. Gelukkig was het nog mogelijk om een staaltje door te sturen, dat bevestiging gaf van de aanwezigheid van Metroids binnenin de planeet.

3DS_MetroidSamusReturns_02.bmp

De Galactische Federatie geeft nu de taak aan Samus Aran, een premiejager op een vernietigingsmissie, om de Metroids op planeet SR388 voor eens en voor altijd te liquideren.

Gameplay

De jacht begint

Abonneer je op op
YouTube
CI_3DS_MetroidSamusReturns_Artwork_04.jpg

Stap in het pak van de legendarische premiejager Samus Aran en verken de diepten van de planeet SR388, op zoek naar de Metroid-plaag. Verken een doolhofwereld vol met verschrikkelijke vijanden, bouw je wapenarsenaal uit en ontdek mysterieuze artefacten die nieuwe ruimtes voor je openen en je elke dreiging op je pad laten bevechten.

3DS_MetroidSamusReturns_08.bmp

Upgrade je basisvaardigheden tijdens het spelen door krachtige, eeuwenoude technologieën onder de knie te krijgen. Plak aan elk oppervlak met de arachnobal en ontdek nieuwe gebieden, zwaai over gapende openingen met de haakstraal, en versterk je arsenaal met bommen, raketten en andere geheime wapenupgrades.

Richt op je doelwit

Vuur in elke richting met de vaardigheid 'Vrij richten'! Vernietig elk wezen boven, onder, of zelfs achter je. Pas op voor inkomende projectielen en opdoemende wezens tijdens het vrij richten, want je kunt je niet bewegen tijdens het gebruik!

CI_3DS_MetroidSamusReturns_Gif_FreeAim.gif

Tegenaanval

Verdedig je tegen aanstormende vijanden met de counterslag en ga in de tegenaanval! Weer een aanvallende vijand af zodat ze even verbijsterd staan, en schiet! Je zult automatisch een vijand in het vizier krijgen na een succesvolle counterslag, en bij een eindbaas volgt er een opeenvolging van grijpacties. Gebruik deze kans om stevige schade aan te richten!

CI_3DS_MetroidSamusReturns_Gif_MeleeCounter.gif

Leer je omgeving kennen

CI_3DS_MetroidSamusReturns_MorphBall.jpg

Gebruik de gedetailleerde kaart op je touchscreen om interessante en ontoegankelijke ruimtes te markeren, en de Metroids in de buurt op te sporen. Alles goed in kaart brengen is essentieel als je alle upgrades wil vinden.

Speel de Chozo-zegels vrij

3DS_MetroidSamusReturns_10.bmp

De Chozo-zegels zijn ontwikkeld door een eeuwenoude beschaving om Metroids gevangen te houden in de dieptes van planeet SR388. Deze zegels zijn te vinden in kamers vol met gevaarlijke vloeistoffen die je pad blokkeren. Elk Chozo-zegel kan geactiveerd worden door het een stukje Metroid-DNA te geven. Zodra je er genoeg hebt verzameld, zal het Chozo-zegel de vloeistof weghalen zodat je verder kunt naar de volgende ruimte.

Ongeëvenaarde Aeion

Ontdek een gloednieuwe set vaardigheden, aangedreven door een mysterieuze energiebron: Aeion.

Ontdek hier hoe deze unieke vaardigheden je kunnen helpen in je avontuur

Aeion-krachten

Energieboost

CI_3DS_MetroidSamusReturns_Samus_02.jpg

De mysterieuze energiebron genaamd Aeion geeft je de mogelijkheid vier nieuwe vaardigheden te gebruiken: het overkomen van hindernissen, geheimen ontrafelen, jezelf tegen schade beschermen en uitdagende vijanden verslaan. Maar pas op… je kunt ze slechts kort gebruiken! Laad je Aeion-meter op door vijanden te verslaan en hun achtergelaten gele oplichtende orbs te verzamelen. Je kunt ook je Aeion-meter opladen door verschillende Chozo-artefacten op de planeet te bezoeken.

Scangolf

Versterk je sensoren met de scangolf om onverkende gebieden te ontdekken en locaties van verborgen items te onthullen. Breekbare objecten zullen kort oplichten. Dit geeft je opnieuw de kans om op onderzoek uit te gaan.

Bliksemschild

CI_3DS_MetroidSamusReturns_LightningArmourBats.jpg

Activeer je bliksemschild om jezelf te omringen met een beschermend krachtveld. Deze elektrische barrière houdt fysieke vijandelijke aanvallen tegen en doet schade teniet. Het bliksemschild vergroot ook de radius van je counterslag.

3DS_MetroidSamusReturns_09.bmp

Straalbooster

Spervuur! Knal erop los met de straalbooster. Gebruik deze geweldige Aeion-krachten om snel van je tegenstanders af te zijn.

Chronomorfose

Vertraag de tijd met vaardigheid 'Chronomorfose'. Stap en spring over de afbrokkelende bruggen voor ze onder je voeten verdwijnen, en overleef tijdgevoelige obstakels.

Ontdek hoe amiibo je kunnen helpen bij Samus' nieuwe missie!

amiibo

Met amiibo (apart verkrijgbaar) kun je allerlei nieuwe items vrijspelen die goed van pas komen tijdens je missie in Metroid: Samus Returns. Je krijgt ook toegang tot extra content zodra je de game hebt uitgespeeld.

CI_Amiibo_Metroid_Samus.jpg

Samus Aran-amiibo

Als je de Samus Aran-amiibo gebruikt, kun je een reserve-Aeion-capsule vrijspelen. Daarmee wordt automatisch een bepaalde hoeveelheid Aeion-energie aangevuld als die opraakt. Als je de game voltooid hebt, kun je deze amiibo gebruiken om toegang te krijgen tot Metroid II-artwork in de galerie.

CI_Amiibo_Metroid_Metroid.jpg

Metroid-amiibo

De zachte Metroid-amiibo kun je tegen je systeem aan houden om de locatie van Metroid in jouw buurt te onthullen op je plattegrond. Als je de game voltooid hebt, kun je met deze amiibo de fusiestand vrijspelen. Dit is een volledig nieuwe moeilijkheidsgraad in combinatie met Samus’ fusiepak uit Metroid Fusion.

CI16_WiiU_Amiibo_Figures_samus.jpg

Samus-amiibo

Je kunt de Samus-amiibo gebruiken om een reserve-raketcapsule vrij te spelen. Deze vult je rakettenvoorraad aan als deze opraakt. Ook kun je deze amiibo gebruiken om exclusieve concept art uit Metroid: Samus Returns te zien in de galerie, nadat je de game hebt voltooid.

CI16_Amiibo_40_SSBBatch6_ZeroSuitSamus.jpg

Zero Suit Samus-amiibo

Als je de Zero Suit Samus-amiibo gebruikt, kun je een reserve-energiecapsule vrijspelen. Deze vult een bepaalde hoeveelheid energie aan als deze opraakt. Als je de game hebt voltooid, kun je deze amiibo gebruiken om toegang te krijgen tot de geluidsteststand in de galerie, zodat je de achtergrondmuziek van Metroid: Samus Returns kunt beluisteren.

amiibo gebruiken

Als je een New Nintendo 3DS, New Nintendo 3DS XL of New Nintendo 2DS XL hebt, kun je amiibo gebruiken door ze tegen de NFC-sensor op het onderste scherm aan te houden. Als je een Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL of Nintendo 2DS hebt, kun je amiibo gebruiken door middel van de NFC-lezer/-schrijver voor de Nintendo 3DS (apart verkrijgbaar).

Categorieën

Actiespel, Platformspel, Avonturenspel

Spelers

1

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

MercurySteam Entertainment / Nintendo

Functies

amiibo

Leeftijdsclassificatie

Nintendo 3DS Game Card

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

15-09-2017

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Nederlands, Italiaans

Downloadversie (Nintendo 3DS)

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

15-09-2017

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7

Talen

Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Nederlands

Downloadgrootte

5455 blokken