Nu in de Nintendo eShop: Fallblox


15-11-2012

De vogels uit Fallblox Park zijn gevlogen, dus je kunt maar één ding doen: je helpt Mallo om ze terug te halen! Je zult blokken moeten duwen, slepen en stapelen als nooit tevoren in Fallblox, dat vanaf vandaag verkrijgbaar is in de Nintendo eShop, exclusief voor Nintendo 3DS en Nintendo 3DS XL.

Om de release van Fallblox te vieren, zijn er nu al nieuwe puzzels voor het spel beschikbaar! Deze puzzels, die worden uitgebracht in de vorm van QR-codes, kunnen in het spel worden geïmporteerd met Fallblox Studio, dat beschikbaar komt zodra je de eerste tien Fallblox hebt voltooid. Er zijn op het moment twee nieuwe puzzels beschikbaar, en gedurende de komende maanden verschijnen er nog meer. Op de officiële Fallblox-spelpagina kun je lezen hoe je aan de QR-codes komt en hoe je ze kunt importeren.

Fallblox is het vervolg op Pullblox, een van de populairste puzzel-platformspellen voor Nintendo 3DS, en heeft veel met zijn voorganger gemeen. Zo is Mallo, de held die eruit ziet als een sumoworstelaar, weer van de partij, en helpen spelers hem nog steeds om reusachtige gekleurde blokken te verschuiven, om zo de bovenzijde van elke puzzel te bereiken. De introductie van zwaartekracht zorgt er echter voor dat Fallblox op een andere manier wordt gespeeld, waardoor fans van Pullblox een compleet nieuwe uitdaging krijgen voorgeschoteld!

In het verleden kon Mallo de onderste blokken verschuiven, zonder dat dit consequenties had voor de bovenliggende blokken. In Fallblox kan elke verschuiving er echter voor zorgen dat de hele puzzel verandert, omdat hoger gelegen blokken zonder ondersteuning naar beneden vallen. Je kunt dit in je voordeel gebruiken, terwijl je een route creëert waarlangs je de vogel op elke Fallblox kunt bereiken. En dat is nog lang niet zo makkelijk als het klinkt! Zodra objecten als zwevende blokken, schakelaars en deuren een rol gaan spelen, wordt het knap lastig!

Met 140 uitdagende nieuwe puzzels en 90 trainingslevels die je helpen de unieke speelstijl onder de knie te krijgen, zal Fallblox je nog héél lang bezighouden. En zelfs als je het spel hebt uitgespeeld is het nog niet gedaan met de pret. Met Fallblox Studio kun je je eigen levels ontwerpen, die je kunt delen met vrienden. Of download de puzzels die anderen hebben gemaakt, en probeer ze op te lossen!

Kijk voor meer informatie over Fallblox op de officiële Fallblox-spelpagina.

Fallblox is nu verkrijgbaar in de Nintendo eShop. Alleen voor Nintendo 3DS en Nintendo 3DS XL.