Compatibel met eerder verschenen software

Als je al een systeem uit de Nintendo DS-familie bezit, nodigt Nintendo 3DS je niet alleen uit voor een wereld aan nieuwe ervaringen, maar biedt het je ook een platform voor je bestaande favorieten.

Speel je favoriete Nintendo DS-spellen

Op Nintendo 3DS kun je vrijwel alle bestaande Nintendo DS- en Nintendo DSi-spellen spelen in 2D. Door deze compatibiliteit zien bestaande draagbare spellen er nog net zo goed uit en spelen ze even goed.

Let op: Nintendo DS- en Nintendo DSi-spellen zullen worden weergegeven in 2D-beelden. Bepaalde Nintendo DS-spellen die gebruik maken van de spelcassette-opening voor Game Boy Advance-software van het Nintendo DS-systeem zijn niet compatibel met het Nintendo 3DS-systeem.

Nintendo DSiWare overzetten

Als je Nintendo DSiware-spellen en -toepassingen naar je Nintendo DSi- of Nintendo DSi XL-systeem hebt gedownload, zul je die vrijwel allemaal naar je Nintendo 3DS-systeem kunnen overzetten, na het downloaden van een systeemupdate naar je Nintendo 3DS-systeem en het downloaden van de NINTENDO 3DS TRANSFER TOOL naar je Nintendo DSi XL-systeem. Bezoek ons klantenservice-gedeelte voor meer informatie over het overzetten van Nintendo DSiWare naar Nintendo 3DS.

Let op: voor het overzetten heb je een internetverbinding en moet je originele Nintendo DSi Shop-account nog bestaan. Je zult toegang tot zowel de originele Nintendo DSi of Nintendo DSi XL als het nieuwe Nintendo 3DS-systeem nodig hebben voor de gegevensoverdracht.