New Super Mario Bros. 2

Type

Downloadversie (Nintendo 3DS)

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

Talen

Engels Duits Frans Spaans Nederlands Italiaans Portugees Russisch

Downloadgrootte

2737 blokken


Type

Nintendo 3DS Game Card

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

Talen

Engels Duits Frans Spaans Nederlands Italiaans Portugees Russisch

New Super Mario Bros. 2 is het eerste traditionele, zijwaarts scrollende Mario-spel dat speciaal voor het Nintendo 3DS-systeem is gemaakt. Met meer dan 80 gloednieuwe levels vol verborgen gebieden en geheimen, is dit een klassiek Mario-spel… met gouden verschillen. Voor het eerst in de serie word je uitgedaagd om het duizelingwekkende totaal van één miljoen munten te halen. Gelukkig zijn er drie nieuwe, goudkleurige elementen om je daarbij te helpen.

Het eerste nieuwe element is de gouden bloem, een power-up die Mario in gouden Mario verandert. Zo krijg je de mogelijkheid om gouden vuurballen te schieten die blokken in munten veranderen. Ten tweede kunnen Mario-fans die snel genoeg zijn blokken met tien munten veranderen in speciale gouden blokken. Vervolgens kan Mario verder rennen en springen met zo’n Gold Block op zijn hoofd, wat wordt beloond met een gestage stroom munten tot de kracht van het blok is uitgewerkt. Tenslotte kun je op sommige plaatsen door een gouden ring springen om elke vijand in beeld in een gouden versie van zichzelf te veranderen. Zo bieden die lastpakken gouden kansen op nog meer munten – al moet je ze daarvoor nog wel verslaan.

In New Super Mario Bros. 2 zitten ook klassieke elementen waar Mario-fans van zullen smullen. Zoals het superblaadje uit Super Mario Bros. 3 dat Mario zijn populaire wasbeeruiterlijk geeft en hem in staat stelt om korte tijd te vliegen. Mario kan als wasbeer ook korte afstanden zweven, of zijn staart gebruiken om blokken en vijanden mee te slaan.

Voor de eerste keer kan een Super Mario-spel op een draagbaar systeem ook volledig met twee spelers worden doorlopen. Als jij en je vriend beide een Nintendo 3DS-systeem en een exemplaar van het spel hebben, kunnen jullie als Mario en Luigi proberen de prinses te redden. Om je daarbij te helpen zijn er drie speciale acties die je samenwerkend kunt uitvoeren. Alle munten die je in Co-op Play hebt gehaald, worden aan het eind van het level verdubbeld, dus als je een miljoen wilt halen, kun je het best met een vriend op avontuur gaan!

In de nieuwe muntenjacht-stand is het de bedoeling om zoveel mogelijk munten te verzamelen zonder een keer af te gaan. Race door drie willekeurig gekozen levels en let goed op, want je hebt maar één leven, maar houd ook de vaart erin, want de tijd die je aan het eind van het parkoers nog over hebt wordt omgezet in munten. Je resultaten worden opgeslagen en als uitdagingen doorgegeven aan mensen die je via StreetPass ontmoet, zodat spelers kunnen proberen elkaars scores te breken. De competitieve en samenwerkende elementen van de muntenjacht en de twee spelers-stand zorgen ervoor dat dit spel nog lang na de bevrijding van Princess Peach blijft boeien.

Bezoek de officiële site

Let op: de officiële site is niet gebouwd voor draagbare apparaten. Het laden kan enige tijd in beslag nemen en het kan zijn dat sommige functionaliteiten niet beschikbaar zijn.