• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Online interactie – richtlijnen voor ouders

    Lees hier enkele tips van Nintendo ten aanzien van online interactie in videogames.

    Om bepaalde Nintendo Switch-games online te kunnen spelen is er een Nintendo Switch Online-lidmaatschap vereist. Met een Nintendo Switch Online-familielidmaatschap kunnen maximaal acht Nintendo-accounts in een familiegroep Nintendo Switch Online-diensten gebruiken, zelfs als de gebruikers op verschillende adressen wonen. Je kunt voor elke onder toezicht staande account beperkingen instellen via het ouderlijk toezicht.

    Kijk op deze pagina om meer te ontdekken over Nintendo Switch Online-familielidmaatschappen.

    1. Stel regels in met het ouderlijk toezicht

      Bepaal wat je kind wel of niet kan doen op zijn of haar systeem, van het bezoeken van het internet tot het delen van persoonlijke informatie. Nintendo Switch- en Nintendo 3DS-systemen hebben een functie voor ouderlijk toezicht waarmee je regels kunt vastleggen voor het gebruik van het systeem. Zo verdoe je minder tijd met ongerust zijn en heb je meer tijd voor ontspanning.

      Lees voor meer informatie dit artikel over hoe je het ouderlijk toezicht voor de Nintendo Switch kunt instellen of aanpassen.

      onlinegamingforkids_parentalcontrol_nl_nl.jpg
    2. Houd persoonlijke informatie privé

      Bespreek met je kinderen dat ze geen informatie zoals hun naam, adres, e-mailadres of telefoonnummer horen te delen via het internet. Gamernamen, gebruikersnamen en onlinenamen dienen geen informatie te bevatten waarmee kinderen persoonlijk kunnen worden geïdentificeerd, zoals hun leeftijd of echte naam.

      onlinegamingforkids_personalinfo.jpg
    3. Leer de onlinevrienden van je kind kennen

      Online interactie is tegenwoordig een van de grootste zorgen van ouders. Je kunt het ouderlijk toezicht gebruiken om de online omgang van je kind met andere spelers in te perken. Moedig je kind aan om het je te vertellen als hij of zij een vriendschapsverzoek heeft ontvangen van een onbekende gebruiker, of als je kind bij de omgang met vrienden verdachte activiteit opmerkt.

      onlinegamingforkids_gettoknowonlinefriends.jpg
    4. Help cyberpesten te voorkomen

      Als je kind bij het online spelen van een Nintendo-game wordt lastiggevallen door andere spelers, kun je contact opnemen met de Nintendo-klantenservice en een klacht indienen. Je kunt ook gebruikers blokkeren, zodat ze geen contact op kunnen nemen met je kind via zijn of haar spelsysteem.

      onlinegamingforkids_setguidelines.jpg
    5. Moedig persoonlijk contact met vrienden aan

      Onlinegaming is leuk, maar is geen vervanging voor vriendschappen in de echte wereld. Zorg dat je kind echte sociale omgang met vrienden heeft.

      onlinegamingforkids_facetoface.jpg