CI1000_Amiibo_AboutRange_v01.jpg

Wat zijn amiibo?

amiibo zijn interactieve figuurtjes en kaarten die je in games kunt
gebruiken. Scan een amiibo tijdens het spelen van compatibele
Nintendo 3DS- of Wii U-software en ontdek verrassende nieuwe
spelonderdelen! amiibo doen in elke game iets anders: ze kunnen
toegang bieden tot nieuwe spelstanden, wapens of opties. Ook kunnen
verschillende games je amiibo krachtiger maken, zodat deze een geharde
bondgenoot wordt... of een tegenstander van formaat!

Met de NFC-lezer/-schrijver (wordt apart verkocht), kun je amiibo ook gebruiken
met de Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL en Nintendo 2DS!

amiibo zijn compatibel met de Nintendo 3DS en Wii U

CI10_StyleBoutique2HappyHomeDesigner_enGB.jpg

Speel nieuwe content vrij!

Ontdek nieuwe content in je games met amiibo! Ontvang extra voorwerpen, ontmoet nieuwe personages en meer, door amiibo te gebruiken in ondersteunde software.

Als je in Animal Crossing: Happy Home Designer een Animal Crossing-amiibo scant, kun je een huis voor dat personage ontwerpen! Je kunt de dieren ook uitnodigen om de huizen en voorzieningen die je hebt ontworpen te bezichtigen!

In Nintendo presents: New Style Boutique 2 - Fashion Forward kun je speciale items vrijspelen door een compatibele amiibo te scannen nadat je een opdracht voor een klant hebt uitgevoerd. Sommige van deze speciale accessoires zijn gebaseerd op beroemdheden!

Kom meer te weten over amiibo en Animal Crossing: Happy Home Designer

Kom meer te weten over amiibo en Nintendo presents: New Style Boutique 2 - Fashion Forward


Train een krachtige vechter!

In sommige games kun je de vaardigheden van je amiibo verbeteren terwijl je speelt, zodat je amiibo echt bij jou past!

In Super Smash Bros. for Nintendo 3DS / Wii U kun je je amiibo trainen, zodat ze je als bondgenoot kunnen bijstaan in het strijdgewoel. Ook kun je in die game tegen je amiibo vechten. Laat een amiibo meedoen als figuurspeler, en vecht vervolgens met of tegen hem. Hoe vaker een figuurspeler vecht, hoe sterker hij wordt. Figuurspelers leren zelfs tactieken van vijanden tegen wie ze vechten!

Kom meer te weten over amiibo en Super Smash Bros. for 3DS/Wii U


CI10_MarioMakerYoshi_v01.jpg

Ontdek een nieuwe look!

Je kunt personages in de games een ander uiterlijk geven, en speciale outfits vrijspelen door amiibo te gebruiken in ondersteunde software.

Als je in Super Mario Maker een compatibele amiibo scant, kan Mario veranderen in dat personage als hij een ?-paddenstoel pakt. In Yoshi's Woolly World kun je een amiibo scannen om Yoshi-patronen vrij te spelen die zijn gebaseerd op dat personage – zie hoe Yoshi eruitziet als Mario, Kirby, Donkey Kong en andere spelfiguren!

Kom meer te weten over amiibo en Super Mario Maker

Kom meer te weten over amiibo en Yoshi's Woolly World


CI10_Splatoon_v01.jpg

Speel nieuwe uitdagingen vrij!

In bepaalde compatibele software kun je met amiibo splinternieuwe missies vrijspelen.

Probeer met je amiibo de speciale uitdagingen in Splatoon maar eens. Door een Splatoon-amiibo tegen het NFC-aanraakpunt van de Wii U GamePad aan te houden kun je speciale missies uitvoeren, en bijzondere wapens, uitrusting en minigames krijgen door ze uit te spelen!

Kom meer te weten over amiibo en Splatoon


CI10_AnimalCrossingAmiiboFestivalMarioParty10_v01.jpg

Laat het feest losbarsten met amiibo!

In Mario Party 10 kun je elke ondersteunde amiibo gebruiken in amiibo Party: een spelstand vol verrassingen waarin je je amiibo als fiche op het spelbord kunt gebruiken.

In Animal Crossing: amiibo Festival kun je een personage als pion op het bordspel gebruiken door een Animal Crossing-amiibo-figuurtje van dat personage te scannen. Je kunt ook Animal Crossing-amiibo-kaarten gebruiken om leuke minigames te spelen!

Kom meer te weten over Mario Party 10

Kom meer te weten over amiibo en Animal Crossing: amiibo Festival


Meer games die amiibo ondersteunen

 
CI10_Amiibo_ReadWrite_nlNL.jpg

Eén amiibo, meerdere games

Je kunt één amiibo in meerdere games gebruiken, en zo een hele nieuwe dimensie ontdekken in je favoriete spellen. Zelfs als er op je amiibo opgeslagen gegevens uit Super Smash Bros. for Wii U staan, kun je hem nog steeds gebruiken om content vrij te spelen in Mario Kart 8, Hyrule Warriors of andere games!

Er zijn twee soorten games die amiibo ondersteunen:

amiibo-read-write-icon.svg Lezen/schrijven

Sommige software kan zowel gegevens die op je amiibo staan lezen en gebruiken, als gegevens op je amiibo opslaan.

amiibo-read-only-icon.svg Lezen

Andere games kunnen alleen de gegevens lezen die op je amiibo staan. Voorbeeld: als je de amiibo van een bepaald personage tegen het systeem aan houdt, dan verschijnt dat personage of een paar van zijn voorwerpen in de game!

Je kunt op je amiibo niet tegelijkertijd gegevens opslaan van meerdere games die de functie 'lezen/schrijven' hebben. Je kunt een amiibo wel gebruiken in meerdere games die 'alleen lezen' zijn, of er nu gegevens op de amiibo zijn opgeslagen of niet. Ga naar Veelgestelde vragen om meer te weten te komen over het beheren van gegevens die op je amiibo zijn opgeslagen.

Je hebt mogelijk een software-update nodig om amiibo te kunnen gebruiken in games die amiibo ondersteunen. Mogelijk heb je ook een systeemupdate nodig om amiibo te kunnen gebruiken.


CI10_3DS_Amiibo_Mii.jpg

Mii en amiibo

Houd een amiibo tegen het systeem aan en gebruik je Mii-gegevens om hem te personaliseren! Je kunt je amiibo ook een naam geven. Als je de amiibo in games gebruikt, ontwikkelt hij zich op een unieke manier!


Kom meer te weten over welke amiibo je in je games kunt gebruiken in het amiibo-overzicht.

De getoonde figuren zijn niet op ware grootte afgebeeld. Het ontwerp kan afwijken. De ondersteuning en functies van amiibo zijn niet in alle games hetzelfde.