• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Londen werd gehuld in legendarische sferen tijdens het concert van The Legend of Zelda 25th Anniversary Symphony


    10-11-2011

    10 november 2011 – Duizenden fans stonden uren in de rij om aanwezig te kunnen zijn bij het uitverkochte concert van The Legend of Zelda 25th Anniversary Symphony dat op 25 oktober 2011 plaatsvond in Londen, Engeland. De opwinding in de zaal met ruimte voor 3.600 bezoekers was tastbaar. Oude en jonge fans uit heel Europa waren naar Londen gereisd om te luisteren naar orkestuitvoeringen van melodieën uit de legendarische spellenserie die waren uitgekozen door Nintendo's componist Koji Kondo en zijn team. Het wereldberoemde Royal Philharmonic Concert Orchestra bezette het podium, waarop in de loop van de avond ook diverse verrassende gasten verschenen, inclusief Eiji Aonuma en Koji Kondo, de ontwikkelaars van Nintendo die beide een essentiële rol speelden in de ontwikkeling van de serie.


    De avond begon met een toespraak van meneer Aonuma, die als producer en regisseur aan vele spellen in de Legend of Zelda-serie werkte. Als één van de belangrijkste creatieve krachten achter de serie, werd zijn aanwezigheid tijdens het evenement beloond met een hartstochtelijk applaus van de fans. Meneer Aonuma sprak zijn dank uit voor de toewijding van fans in de 25-jarige geschiedenis van de Zelda-serie en presenteerde aan de duizenden fans in de zaal de dirigent, Eimear Noone, die vervolgens het orkest leidde en de fans meenam op een magische reis door de muzikale geschiedenis van de serie.

    Zelda Williams, de dochter van de gelauwerde Hollywoodacteur Robin Williams, maakte een exclusieve opwachting tijdens het concert in Londen. Als verrassingsgast en ceremoniemeester werd ze op het podium verwelkomd met een warm applaus van de fans. Er ging een golf van verrukking door de zaal toen ze het Triforce-logo op de achterkant van haar hand onthulde en vertelde dat ze door haar vader was genoemd naar de legendarische prinses uit de spellenserie. Zelda, die nog nooit gastvrouw was op een evenement van deze omvang, sprak ook ontroerend over haar passie voor de Legend of Zelda-serie, de rol die deze speelde in haar jeugd, en wat haar naam voor haar betekent.

    Het 70-koppige orkest werd bijgestaan door The London Voices Choir voor de uitvoering van nieuwe arrangementen, waaronder Hyrule Castle Theme, Ocarina Melody Suite en het Kakariko Village - Twilight Princess Theme, allen vergezeld door legendarische videobeelden uit de Legend of Zelda-serie. Elke sectie van het orkest voerde soloversies uit van de Ocarinamelodieën die door meneer Kondo waren gecomponeerd. Als verrassende toegift betrad meneer Kondo zelf ook het podium om na een donderend applaus op de piano een bewerking te spelen van Grandma’s Theme uit The Legend of Zelda: The Wind Waker.

    De emoties in het auditorium liepen hoog op. Fans uiten kreten van blijdschap en verwondering en beloonden de uitvoeringen van het orkest met een staande ovatie. Veel fans hadden uren buiten de zaal gewacht, sommige van hen waren zelfs verkleed als Zelda en Link. Fans hebben die avond in Londen ook gezorgd voor een constante stroom commentaren op Twitter, waarbij het evenement werd beschreven als "betoverend, "prachtig" en "magisch". Veel Twitterende fans gaven ook uitdrukking van hun liefde voor de serie sinds het allereerste deel.

    De finale van het concert werd wederom aangekondigd door meneer Aonuma, tot grote vreugde en ontroering van de fans. Hij verplaatste de gedachten van het publiek van de 25-jarige geschiedenis van de Zelda-serie naar het nieuwste deel in de serie, The Legend of Zelda: Skyward Sword. Na het bespreken van dit nieuwe avontuur en zijn plaats in de serie, kondigde meneer Aonuma een uitvoering aan van de themamuziek van The Legend of Zelda: Skyward Sword.

    Laurent Fischer, Managing Director, Marketing & PR van Nintendo of Europe, zegt: “We waren diep onder de indruk van de sfeer, passie en opwinding bij de fans. Mensen uit heel Europa zijn hier naartoe gereisd, en hebben uren in de rij gestaan. Ze hebben duidelijk veel plezier beleefd, het was een werkelijk magische avond. We zien dit als een absoluut gepaste manier om zo'n belangrijke verjaardag te vieren - de 25e verjaardag van de Legend of Zelda-serie - samen met de aanstaande lancering van The Legend of Zelda: Skyward Sword op 18 november.”

    "Het was werkelijk een eer en een genoegen om The Legend of Zelda 25th Anniversary Symphony Orchestra Concert naar Londen te brengen. Het was een onvergetelijke ervaring en iets wat we in de toekomst hopelijk nog eens kunnen doen!" zeggen producenten Jason Michael Paul en Jeron Moore van Jason Michael Paul Productions, Inc.

    Fans die het concert hebben gemist zal het goed doen om te weten dat een cd verschijnt met een selectie van orkestrale arrangementen van de iconische muziek uit de geschiedenis van de franchise, zoals deze werden uitgevoerd als onderdeel van de The Legend of Zelda 25th Anniversary Symphony-concerten. Deze exclusieve cd kunnen ze in handen krijgen door het vooruitbestellen van de Limited Edition- of Special Edition-bundel* van The Legend of Zelda: Skyward Sword.

    Nintendo 3DS-bezitters krijgen ook de kans om via SpotPass een speciale 3D-video te ontvangen van The Legend of Zelda Main Theme Melody die werd uitgevoerd als onderdeel van de The Legend of Zelda 25th Anniversary Symphony-orkesten. Houd je Nintendo 3DS in de gaten, want voor het eind van het jaar verschijnen voor Nintendo Video ook nog speciale 3D-clips van
    Ballad of the Goddess uit The Legend of Zelda: Skyward Sword en Great Fairy's Fountain Theme uit The Legend of Zelda: A Link to the Past.

    Ga voor meer informatie over The Legend of Zelda: Skyward Sword naar www.legendofzeldaskywardsword.nl

    Ga voor meer informatie over The Legend of Zelda naar www.nintendo.nl/zelda

    Ga voor meer informatie over de 25e verjaardag van The Legend of Zelda naar www.zelda25.nl

    Noot voor de redactie:
    *De voorraad is beperkt. Deze bundels worden voornamelijk verstrekt aan fans die het spel vooraf bestellen bij de bekende retailkanalen in Nederland. Het is mogelijk dat een deel van de voorraad na afloop van de bestelperiode in winkels wordt verkocht. The Legend of Zelda: Skyward Sword kan vooraf worden besteld met of zonder een Wii-afstandsbediening Plus. Om het spel te kunnen spelen, moet de speler beschikken over een Wii-afstandsbediening Plus of een Wii-afstandsbediening™ met Wii MotionPlus™-accessoire. The Legend of Zelda: Skyward Sword kan vooruitbesteld worden met of zonder Wii-afstandsbediening Plus. Spelers hebben in ieder geval een Wii-afstandsbediening Plus of Wii-afstandsbediening™ met Wii MotionPlus™-accessoire nodig om het spel te kunnen spelen.