Cannon Fodder

Systeem: Game Boy Color Releasedatum: 24-11-2000
Cannon Fodder
Sluiten X

Nooit geweten dat oorlogje spelen zo leuk kon zijn... Cannon Fodder, dat je wordt aangeboden door Codemasters, is een curieuze combinatie van calamiteiten en comedy in een grensverleggend spel dat de speler feilloze besturing en opzwepende actie biedt. Nadat je de superfraaie openingsanimatie hebt bekeken - een van de beste op de Game Boy Color - wordt onmiddellijk duidelijk dat dit spel, ondanks z'n luchthartige benadering, zeker geen grapje is. Als je de schitterend gerenderde strijdtonelen in een vogelvluchtperspectief bekijkt, ziet Cannon Fodder er uit als een real-time strategospel.

Deze spelcassette zit boordevol actie. Je bestuurt twee soldaten tegelijk en je laat ze over het scherm bewegen door de kruiscursor te verplaatsen. Druk op de A-knop om je troepen in beweging te zetten en op de B-knop om ze te laten schieten op de vijand. Deze manier van besturen lijkt op het eerste gezicht wat ongewoon, maar het werkt fantastisch en maakt het spelen van Cannon Fodder tot een unieke belevenis. Behalve schieten met een geweer kunnen jouw soldaten ook granaten gooien, raketten afvuren en zelfs in een tank klimmen om paniek te zaaien onder de vijandelijke troepen.

Het beste aspect van Cannon Fodder zijn de schreeuwen, yells en oorverdovende angstkreten. Telkens wanneer er een soldaat sneuvelt in de strijd, word je getrakteerd op overdonderende digitale voice-samples die je door merg en been gaan. Iemand bij Codemasters is leuk bezig geweest in z'n geluidscabine. Andere voice-samples van opgewonden soldaten voegen een gezonde dosis humor toe aan de militaire missies.

Als je even geen ondoordringbaar oerwoud of ijzige toendra doorkruist, kun je tot rust komen op de basis en je gevallen kameraden de laatste eer bewijzen in de War Memorial. Nadat je de dapperheid van je kornuiten hebt herdacht, kun je ook even kijken welke soldaten de meeste voltreffers hebben gescoord op de lijst met Top Five Heroes. Na een slopende missie zul je het helemaal eens zijn met de claim van Cannon Fodder dat oorlogje spelen nog nooit zo leuk is geweest!

Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Zodra de aankoop is voltooid, wordt de content gedownload op het actuele systeem dat gekoppeld is aan de betreffende Nintendo-account, of aan de betreffende Nintendo Network ID in het geval het een Wii U-systeem of een systeem in de Nintendo 3DS-familie betreft. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Zodra je de aankoop hebt voltooid, wordt de content gedownload op het actuele systeem dat gekoppeld is aan je Nintendo-account, of aan je Nintendo Network ID in het geval het een Wii U-systeem of een systeem in de Nintendo 3DS-familie betreft. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . De betaling gebeurt direct bij aankoop.

Categorieën

Actiespel

Spelers

1

Uitgever

Codemasters

Ontwikkelaar

Sensible Software

Leeftijdsclassificatie

nader te bepalen

Game Boy Color

Systeem

Game Boy Color

Releasedatum

24-11-2000

Leeftijdsclassificatie

nader te bepalen

Talen

Engels