Super Scribblenauts

Systeem: Nintendo DS Releasedatum: 29-10-2010

Als je Scribblenauts al fantastisch vond, zet je dan maar schrap voor een nieuw spel in de serie! Super Scribblenauts voor de Nintendo DS borduurt verder op het baanbrekende origineel. Je kunt de puzzels die je op je pad tegenkomt op nog meer manieren oplossen, gewoon door op te schrijven waar je aan denkt. En dat allemaal in het Nederlands!

Het idee achter Super Scribblenauts is simpel. Je bestuurt Maxwell en moet de opdrachten die je krijgt uitvoeren. Verder moet je Starites verzamelen door gebruik te maken van een combinatie van je fantasie en de stylus. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je voor een afgrond staat. Door simpelweg het woord 'bridge' op het touchscreen te schrijven, verschijnt er een brug waarmee je veilig de overkant kunt bereiken! Als je liever met een helikopter, een straaljager of iets nog veel handigers naar de overkant wilt, hoef je het bijbehorende woord alleen maar op te schrijven om het object te laten verschijnen.

Het verschil tussen Super Scribblenauts en zijn voorganger zit hem in het grotere aantal objecten dat je in het spel kunt laten verschijnen, de variëteit van de opdrachten die Maxwell te wachten staan en de interactie tussen hem en de wereld.

Doordat er meer dan 10.000 bijvoeglijke naamwoorden aan het woordenboek van het spel zijn toegevoegd, kun je bijvoorbeeld niet alleen een ijsbeer laten verschijnen, maar kun je er een verlegen groene ijsbeer van maken! De uitgebreidere mogelijkheden zijn zo goed als grenzeloos, en de manier waarop de door jou beschreven objecten zich gedragen, moet je zien om te geloven. En alsof dit nog niet genoeg is, beschikt het spel over een nog veel uitgebreidere lijst basisobjecten, zodat je het spel op nog meer manieren kunt spelen.

Daarbij bevat Super Scribblenauts meer dan 120 splinternieuwe levels, die zorgen voor meer diepgang, en een langere en vooral gevarieerdere spelervaring. Met de nieuwe uitdagingen kan het gebeuren dat je alle voorwerpen die je met dat thema kunt bedenken moet proberen te creëren. Dat klinkt eenvoudig, maar je zult je hersenen moeten pijnigen als je alle voorwerpen moet verzinnen om van een leeg scherm een kantoor, een autowasserij of een verjaardagsfeestje te maken. In andere levels krijg je nog steeds op verhalen gebaseerde uitdagingen gepresenteerd. Zo kruip je bijvoorbeeld in de huid van de tandenfee, of moet je een middel vinden tegen een virusuitbraak.

Ook nieuw in Super Scribblenauts is de manier waarop Maxwel en de wereld om hem heen werken. Niet alleen is de besturing via het touchscreen verbeterd – waarmee je Maxwell bestuurt en de interactie met objecten plaatsvindt – maar je krijgt ook de mogelijkheid om Maxwell met de richtingsknop te besturen. Het gewicht, het drijfvermogen en de wrijving van de elementen in Maxwells wereld zijn aangepast, zodat objecten preciezer reageren op de input van de speler.

Aan de lijst met nieuwe toevoegingen lijkt geen einde te komen. Met de nieuwe level-editor kun je je eigen uitdagingen tot in het kleinste detail ontwerpen, en met het nieuwe beloningssysteem worden bepaalde prestaties in het spel gemarkeerd.

Net als in Scribblenauts is het de bedoeling om alle puzzels op te lossen door van alles op te schrijven, maar in Super Scribblenauts betekenen 'alle' en 'van alles' veel meer dan ooit tevoren!

  • Door de uitgebreidere lijst basisvoorwerpen, en meer dan 10.000 toegevoegde bijvoeglijke naamwoorden die de gecreëerde objecten beïnvloeden, kun je de puzzels op veel meer manieren oplossen.
  • Gevarieerdere uitdagingen, waaronder op verhalen gebaseerde levels en een spelstand waarin je een leeg veld moet vullen aan de hand van een thema.
  • Het spel is volledig herzien, waardoor je Maxwell zowel met de richtingsknop als via het touchscreen kunt besturen, en verbeterde fysica ervoor zorgen dat de interactie tussen Maxwell en zijn omgeving natuurlijker aanvoelt.
  • Ontwerp je eigen levels, en ontvang in de meer dan 120 bestaande levels de erkenning die je verdient voor het bereiken van bepaalde doelen.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Categorieën

Platformspel, Puzzelen

Spelers

1

Uitgever

Warner Bros Interactive Entertainment

Ontwikkelaar

5th Cell

Functies

Internet

Leeftijdsclassificatie

Nintendo DS Game Card

Systeem

Nintendo DS

Releasedatum

29-10-2010

Leeftijdsclassificatie

PEGI 12

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Nederlands, Italiaans