GoldenEye 007

Systeem: Wii Releasedatum: 05-11-2010

Een nieuwe GoldenEye voor een nieuwe Bond! Het verhaal van GoldenEye komt opnieuw tot leven met een vernieuwde stand voor één speler, waarin Daniel Craig de rol van Bond vertolkt en Bruce Feirstein, de scriptschrijver van de originele film, het scenario voor zijn rekening heeft genomen.

Verras vijanden vanuit je dekking of begeef jezelf in open vuurgevechten en gebruik Bonds nieuwste gadgets om gegevens in augmented reality te verzamelen. Beleef alle klassieke GoldenEye-filmmomenten opnieuw: infiltreer in de dam en vernietig de 'facility', achtervolg Ouromov in de tank door de straten van St. Petersburg en ga op zoek naar de geheime basis in de jungle.

De meerspelerstand van eerstepersoons-shooters keert weer terug naar zijn roots, met een in vieren gesplitst scherm, waarmee vier spelers in dezelfde kamer samen kunnen spelen. Met het uitgebreide aanbod aan personages, spelstanden en wapens, kun je de perfecte meerspelerervaring creëren met meer dan 200 mogelijke spelcombinaties:

  • 40 unieke personages: speel als je favoriete Bondhelden en - schurken, waaronder 8 klassieke figuren als Oddjob, Jaws, Scaramanga en nog 5 andere beroemdheden die nog zullen worden aangekondigd.
  • 16 speciale spelstanden: Combineer naar hartelust om elke keer een unieke spelervaring te beleven. Geef de normale spelstanden een draai met speciale standen als Paintball, Melee Only en You Only Live Twice.
  • Een enorm arsenaal aan wapens en gadgets: schakel tegenstanders uit met Bonds kenmerkende P99 en een keur aan automatische- en sluipschuttergeweren… of voer een verrassingsaanval uit met mijnen die exploderen als een tegenstander in hun buurt komt.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

CI7_Wii_GoldenEye007.jpg

Het originele GoldenEye 007-spel op de Nintendo 64 was een enorm succes bij Bondfans en spelliefhebbers over de hele wereld. Vaak geprezen als het beste voorbeeld voor een eerstepersoonsschietspel, heeft GoldenEye 007 een onuitwisbare indruk achtergelaten en heeft het de harten gestolen van menig spelliefhebber.

Activision en Eurocom brengen ons dit jaar een langverwachte herontdekking van GoldenEye 007 die gelijk aangepast is aan de mogelijkheden van de Wii. Het verhaal speelt zich af in 2010 en de hoofdrol is weggelegd voor de Bond van vandaag, Daniel Craig, in plaats van Pierce Brosnan die in de originele film uit 1995 Bond speelde. Ondanks dat het spel nog steeds een eerstepersoonsschietspel is, hebben Eurocom en Activision hard gewerkt om GoldenEye aan te passen aan deze tijd met nieuwe uitdagingen, opties en besturingsmogelijkheden.

Wij kregen de mogelijkheid om Dawn Pinkney, de producent van GoldenEye 007 bij Activision, enkele vragen te stellen over deze spannende heruitgave van de N64-klassieker.

Nintendo of Europe: Allereerst, hoe voelt het om GoldenEye 007 opnieuw gestalte te geven voor Wii?

Dawn Pinkney: Wij zijn overtuigd van de mogelijkheden van GoldenEye 007 op de Wii. GoldenEye is niet alleen maar bekend vanwege de succesvolle film en het N64-spel, maar Bond heeft nog steeds een grote groep loyale fans. Aangezien er op korte termijn geen nieuwe Bond film uit zal komen, is GoldenEye 007 voor Wii één van de weinige plekken waar je dit jaar een heuse Bond-ervaring kunt meemaken. Wij zien het als hét Bond spektakel van 2010.

NoE: Kunt u ons meer vertellen over hoe het spel speelt en aan voelt? Hebben jullie je gericht op een bepaalde doelgroep, zoals liefhebbers van schietspellen of hebben jullie ook rekening gehouden met andere spelers?

DP: Wij hebben hard gewerkt om een spel te maken waarvan oudgedienden kunnen genieten, maar waar ook nieuwelingen mee uit de voeten kunnen. Een deel hiervan heeft te maken met de besturing.

Wij hadden het geluk om in nauwe samenwerking met Nintendo het spel zelfs toegankelijk te maken voor spelers die voor het eerst een schietspel spelen door het bieden van verschillende besturingsopties met de Wii-afstandsbediening en de Nunchuk. Enkele besturingsopties maken gebruik van een automatische mikfunctie (zoals in het originele N64-spel) en er is een optie waar je niet eens met de Wii-afstandsbediening op het scherm hoeft te mikken.

Wij hebben het spel gemaakt zodat je kunt spelen met de Classic Controller, de Classic Controller Pro of de Nintendo GameCube Controller. Dus fans die het niet fijn vinden om een eerstepersoonsschietspel te spelen met bewegingsbesturing kunnen gebruik maken van een meer vertrouwde besturing. We wilden dat iedereen de besturing kan kiezen die ze het meeste plezier geeft.

Fans van klassieke besturing kunnen uitkijken naar de GoldenEye 007 Classic Edition, een bundel die het spel en een exclusieve, gouden Classic Controller Pro bevat.

NoE: David Arnold (componist van de recente Bond films) heeft de muziek voor het spel geschreven. Kunt u ons vertellen over het "doel" dat de heer Arnold voor ogen had en de uitdagingen die hij tegen kwam?

DP: David Arnold en Kevin Kiner hebben samen de muziek voor ons GoldenEye-spel gemaakt. Ik heb deze vraag doorgespeeld aan hun en dit is hun reactie:

In de conceptfase gingen onze discussies eerst over het ontwikkelen van het geluid en de muziek waarbij we net deden alsof het de nieuwste film was in de Daniel Craig-serie. Bij het bedenken realiseerden wij ons twee dingen: Allereerst, het is onderdeel van de Bondwereld, maar het is een volledig andere ervaring dan een film. Ten tweede, hoe je het ook went of keert, de originele film dateert uit 1995. Ons inziens zou het leuk zijn om de originele film samen te smelten met de huidige serie.

Qua muziekstijl is het net een compilatie van tophits of een soort terugblik. Je reist samen met de muziek door de speelvelden en het neemt je mee door de Daniel Craig-serie. Dat is zo geweldig aan een spel; het biedt veel mogelijkheden om verschillende muziek te gebruiken.

NoE: Jullie werken met Bruce Feirstein (scriptschrijver van de originele film). Uiteraard zal het aanpassen van GoldenEye naar 2010 bepaalde veranderingen teweeg hebben gebracht in het verhaal. Ging het aanpassen van het verhaal via een bepaald proces? Maakten jullie alleen veranderingen wanneer dat bij deze tijd hoort of zijn er ook veranderingen gemaakt ten gunste van het verhaal?

DP: Het proces om GoldenEye aan te passen naar 2010 was erg gedetailleerd en ingewikkeld door het feit dat we niets wilden afdoen aan het perspectief van Daniel Craig. We wilden niet dat speler iets anders zouden zien of ervaren dan Bond.

In eerste instantie zijn we alles tot in detail gaan bekijken. Het verhaal, de locaties, de technologie en de personages hebben wij benaderd met de vraag of een aanpassing 'GoldenEye teveel zou veranderen?'. We hebben het verhaal minimaal aangepast zodat het past in deze modernere tijd, maar waarbij de hoofdlijnen van het verhaal hetzelfde zijn gebleven.

De lijnen in het verhaal zijn nauw met elkaar verbonden en wanneer je iets verandert, kan dat dus grote gevolgen hebben. Zo hebben we enkele velden anders ingedeeld, bijvoorbeeld Zukovsky's Club en Statue Park, zodat we het verhaal konden laten zien vanuit het oogpunt van Bond. Hierdoor moesten we de laatste Trevelyan-'onthulling' direct laten plaatsvinden na het Train-level.

Alleen deze verandering zorgde al voor urenlange discussies om de daaruit voortvloeiende problemen op te lossen. Hoe weet Bond dat hij naar Statue Park moet na het Train-level als hij Zukovsky nog niet ontmoet heeft? Hoe kan een valstrik geplaatst worden op de trein als Trevelyan niet in dat speelveld zit en Bond nog niet eens van zijn bestaan af weet? Hoe kan Natalya in de trein informatie hebben verkregen om naar Statue Park te gaan als de trein niet de basis van Trevelyan is? Genoeg uitdagingen zoals je ziet, maar we zijn eruit gekomen!

NoE: Er is genoemd dat, net als in het origineel, de moderne GoldenEye 007 andere missiedoelstellingen heeft wanneer je speelt op een hogere moeilijkheidsgraad. Zijn deze enigszins hetzelfde gebleven als in het klassieke spel of zijn deze extra doelstellingen voor een "00 Agent" ook gemoderniseerd?

DP: We hebben ons ervan verzekerd dat de extra doelstellingen onderdeel uitmaken van het grote verhaal en we hebben de interacties uitgebreid. In ons Statue Park-speelveld is één van de extra doelstellingen om gesprekken van vijanden op te nemen met de mobiele telefoon van Bond. Dit kun je alleen doen als je niet ontdekt wordt. Wanneer je dus in een vuurgevecht geraakt, kun je deze doelstelling niet meer halen.

NoE: Moderne schietspellen maken veelal geen gebruik meer van voorwerpen om je gezondheid te herstellen, maar het vinden van een verborgen kogelvrijvest in het origineel gaf zeker voldoening. Zijn er dergelijke voorwerpen of doen jullie dit op een andere manier?

DP: We hebben vier verschillende moeilijkheidsgraden; drie daarvan gebruiken zelfherstellende gezondheid en één niet. Het was belangrijk om de 007 Classic-moeilijkheidsgraad, zonder zelfherstellende gezondheid, te behouden zodat fans kunnen genieten van een nostalgische ervaring. Bij Eurocom is dit zelfs de favoriete moeilijkheidsgraad, omdat je dan goed moet nadenken over je tactiek. Als je dit combineert met de extra doelstellingen, zorgt het voor een uitdagende spelervaring voor doorgewinterde GoldenEye-spelers.

Wanneer je in het Carrier-level probeert de gegijzelden te redden, maar je schiet per ongeluk één van de explosieve tonnen stuk die wij daar vlakbij hebben neergezet, dan is de reddingsactie mislukt. Op deze moeilijkheidsgraad zul je het dus opnieuw moeten proberen en dat is precies waarom we ervan houden. We zijn misschien wel gek op frustratie, maar het volbrengen van missies op deze moeilijkheidsgraad geeft veel voldoening!

NoE: Daniel Craig is een meer fysiek ingestelde Bond. Hoe is dit verwerkt in het spel? Kunt u enkele voorbeelden noemen?

DP: Je kunt door ramen springen en glas en andere voorwerpen in de omgeving gebruiken voor je aanvallen. Je gebruikt zelfs je fysieke aanval om een schakelaar in het spel om te zetten! De Bond die Daniel Craig neer zet is meer fysiek ingesteld en het zou dus raar zijn wanneer hij een knop gewoon "indrukt", het is veel passender om hem op de knop te laten slaan!

NoE: De Kunstmatige Intelligentie (KI) van vijanden is een gebied waar de vooruitgang goed waarneembaar zal zijn voor liefhebbers van het N64-spel. Kunt u ons iets meer vertellen over hoe de KI werkt? Wat voor invloed heeft dit gehad op bijvoorbeeld een memorabel level als 'Control' (waarin Bond Natalya moet beschermen terwijl zij een computer probeert te kraken)?

DP: Wij hebben een "klassesysteem" gemaakt voor onze KI waarin verschillende klasse vijanden verschillende wapens en tactieken gebruiken. De Elites zijn degene waarvoor je moet uitkijken, zij zijn erg sterke tegenstanders (vooral op de 007 Classic-moeilijkheidsgraad). Als je opgemerkt wordt bij het rondsluipen, zullen de bewakers de hulp inroepen van Elites waardoor alles zeer lastig wordt.

Het moment in het level 'Control' waar je Natalya beschermt was altijd al, en is nog steeds, erg intens. De door ons ontworpen KI zal ervoor zorgen dat vijanden door het glas naar beneden komen abseilen, dekking optimaal zullen benutten en op slinkse wijze door de omgeving manoeuvreren. Wanneer zij dicht bij je weten te komen, zullen zij ook handtastelijk worden, waarbij ze je zelfs schoppen als je hurkt! Wij hebben een slimme en uitdagende KI ontworpen zodat deze is zoals echte bewakers zouden moeten zijn.

NoE: U heeft gezegd dat er meer eindbaasgevechten in dit spel zullen zijn. Kunt u ons meer vertellen over wat voor spelsituaties je kunt tegenkomen bij een gevecht met bijvoorbeeld Alec Trevelyan?

DP: Wij hebben samengewerkt met Ben Cooke (de stuntman van Daniel Craig die de vechtscènes choreografeerde in de recente bond films) om de vechtscènes te verzorgen, één daarvan is het gevecht met Trevelyan.

Ons doel was om een intens en episch gevecht neer te zetten; er is meer te doen dan alleen maar op Trevelyan te schieten! Dit gevecht is zeer interactief en maakt goed gebruik van de bewegingscontrole, maar uiteraard zullen we daar niet verder op ingaan, aangezien hij de laatste eindbaas in het spel is. We willen natuurlijk niets verklappen!

NoE: De meerspelerspelstand van GoldenEye op de N64 heeft veel leuke opties en was een groot succes bij de liefhebbers. Kunt u ons meer vertellen over de meerspelerspelstanden die beschikbaar zijn bij GoldenEye 007 op de Wii?

DP: We wilden dat de meerspelerstand met gesplitst scherm een lekker luchtige en leuke ervaring is. Daarom zul je bekende spelstanden zoals Paintball en Melee Only terugvinden, maar we hebben ook een hoop nieuwe spelstanden ontwikkeld die ook erg leuk zijn om te spelen.

Om er paar te noemen… we hebben de Move Your Feet-spelstand waarin je niet langer dan drie seconden mag stilstaan als je niet wilt exploderen! Er is een Nick Nack-spelstand waarin iedereen even groot is als Nick Nack, hierdoor ervaar je de levels op een hele andere manier. In deze spelstand hebben we de geluidseffecten ook veranderd in hoge piepgeluiden, wat echt op je lachspieren werkt!

CI16_Wii_GoldenEye007_tank.jpg

NoE: Wat is de rol van voertuigen in dit spel? We weten dat de tank zal terugkeren, maar zijn er ook andere manieren van vervoer waarmee spelers kunnen stoeien?

DP: Naast de allesverwoestende tankrit waarin je Sint Petersburg onveilig maakt, hebben we ook nog enkele andere voertuigscènes om van te genieten. Bijvoorbeeld; er is een ontsnappingscene op een vliegveld (waar je al rijdend op de motor vijanden moet neerschieten om te ontsnappen) en in het Dam-level zit een truckscene.

Tijdens de Dam-infiltratie door Bond en Trevelyan, saboteert Trevelyan de missie wanneer hij bewakers bij de controlepost neerschiet, met een enorme achtervolging als gevolg! Je zult vijanden moeten neerschieten die aan komen rijden in trucks terwijl Trevelyan wegrijdt - het wordt erg hectisch en erg leuk.

CI16_Wii_GoldenEye007_sniper.jpg

NoE: Kunt u ons meer vertellen over hoe jullie de wapens hebben aangepakt in het spel? Hoeveel wapens kan Bond tegelijkertijd meenemen? Zijn er nieuwe wapens of snufjes waarop jullie bijzonder trots zijn?

DP: Je kunt drie wapens tegelijkertijd meenemen wanneer je alleen speelt, waarbij je P99 uiteraard altijd van de partij is. Andere wapens kun je wisselen door ze op te rapen bij neergeschoten vijanden of door het vinden van verborgen wapenkratten. Deze kratten zitten natuurlijk op slot en je zult het slot moeten open slaan of schieten.

In de samenspeelspelstand kun je 'vooraf je wapenuitrusting bepalen' (dus, kies je favorieten uit het wapenarsenaal) waarbij je op elk moment twee wapens kunt meenemen.

Mijn persoonlijke favoriet is Bonds eigen wapen: een P99. Met dit wapen kun je stil te werk gaan met de geluidsdemper, waardoor ik het vaak gebruik voor schoten naar het hoofd. Wanneer je rond sluipt kun je twee of drie vijanden stilletjes uitschakelen voordat ze om versterking roepen. Het geeft veel voldoening om ze snel uit te schakelen door ze met je P99 door het hoofd te schieten.

Ik vind het ook leuk om de basis van Trevelyan te bestormen met je nachtkijker op. Een erg intense ervaring. Samen met een gedempt sluipschuttersgeweer kun je op een totaal andere manier het spel spelen.

NoE: We weten dat Bond zijn mobieltje gebruikt om foto's te nemen en gesprekken op te nemen. Kunt u iets meer vertellen over deze functies in latere missies?

DP: Je kunt je mobieltje ook gebruiken om gezichten in te scannen en computers te kraken. Met de technologie in de telefoon van Bond kun je op afstand computers kraken en deuren ontgrendelen; wanneer je telefoon bezig is met kraken of ontgrendelen hoef je niet in de buurt te blijven en kun je andere dingen gaan doen!

NoE: Het spel ondersteunt samenspelen met een gedeeld scherm en online spelen via Nintendo Wi-Fi Connection. Kunt u ons meer vertellen over de online spelervaring? Welke spelstanden zijn dan beschikbaar? Kunnen spelers ook vrijgespeelde snufjes en wapens online gebruiken?

DP: Ons doel bij de gedeeld-schermspelstand was ongecompliceerd plezier, daarom tref je hier andere spelstanden aan dan in de online ervaring - maar aangezien de Golden Gun-spelstand enorm populair was, is deze beschikbaar in beide!

Online tref je op 'doelstellingen' gebaseerde spelstanden aan zoals Black Box, waar het ene team de zwarte doos moeten beschermen terwijl het andere team deze doos probeert te vernietigen. Er is ook een Heroes-spelstand waar spelers willekeurig een 'heldhaftig' personage als Bond of Zukovsky worden. Dit geeft je wat extra mogelijkheden, maar je zult nog steeds goed moeten samenwerken met je gewone teamgenoten om de 'held' van het andere team uit te schakelen.

Online zijn enorm veel leuke dingen vrij te spelen: er zijn kracht-, precisie- en schadeversterkers, proximity mines, mogelijkheden om door tegenstanders geplaatste explosieven op je radar te kunnen zien en mogelijkheden om een granaatval achter te laten wanneer je dood gaat.

CI16_Wii_GoldenEye007_bond.jpg

NoE: Tenslotte: Zullen we oude bekenden tegenkomen uit de originele film of heeft het spel een volledig nieuwe bezetting?

DP: We hebben een volledig nieuwe bezetting, met uitzondering van Judi Dench. M. Barbara Broccoli en Michael G. Wilson hebben de cast van de originele film verzorgd en namen de nieuwe bezetting van het spel zeer serieus, net als voor een film.

Het werken met nieuwe acteurs had enkele grote voordelen; we konden hun echte bewegingen gebruiken voor de filmpjes zodat deze van hoge kwaliteit zijn. We zijn enorm trots op wat we gemaakt hebben en hopen dat spelers ervan gaan genieten!

NoE: Dawn Pinkney van Activision, hartelijk dank voor uw tijd!

Categorieën

Actiespel

Multiplayer-stand

Tegelijkertijd

Spelers

1 - 8

Uitgever

Activision

Ontwikkelaar

Eurocom

Functies

Internet

Leeftijdsclassificatie

Wii

Systeem

Wii

Releasedatum

05-11-2010

Leeftijdsclassificatie

PEGI 16

Compatibele controllers

  • Traditionele Controller (Wii) +
  • Wii-afstandsbediening,
  • GameCube Controller,
  • Wii-afstandsbediening & Wii-afstandsbediening Plus

Talen

Engels