Harvest Moon: Tree of Tranquility

Systeem: Wii Releasedatum: 09-10-2009

Ooit was het eiland waarop je woont een plaats die gonsde van het leven en de energie. Maar die dagen zijn nu niet meer dan een vage herinnering. Sinds de mystieke moederboom is gestorven, hebben de eilandbewoners hun contact met de natuur verloren. Nu ook de oogstgodin is verdwenen, heeft de gemeenschap behoefte aan een hardwerkende en eerlijke burger om orde op zaken te stellen - en voor die rol ben jij geknipt!

Harvest Moon: Tree of Tranquility voor de Wii biedt toegang tot een idyllisch leventje op het platteland. Je bewerkt de aarde, voedt de dieren, onderhoudt vriendschappen, sticht een gezin, en probeert de vergane glorie van de stad en het eiland te herstellen. Het is uiteindelijk jouw taak om de grote moederboom tot nieuw leven te wekken en de oogstgodin terug te brengen naar het eiland.

Nadat je hebt gekozen voor een jongetje of meisje als hoofdpersoon, kan het boerenbestaan beginnen. Door de Wii-afstandsbediening te bewegen kun je allerlei gereedschappen gebruiken, bijvoorbeeld om het land te bewerken en gewassen te verbouwen. Maar je leven bestaat niet alleen uit de noeste arbeid op je boerderij. Je kunt ook vriendschappen onderhouden, festivals bezoeken, vissen in meren en rivieren, minigames spelen en op zoek gaan naar een eventuele echtgenoot. Het is zelfs mogelijk om te trouwen en kinderen te krijgen!

Als je man of vrouw van je dromen hebt gevonden en een gezin hebt gesticht, kun je voor het eerst in de Harvest Moon-serie ook als je eigen kind spelen. Zo kun je vanuit een heel nieuw perspectief de glorie van het eiland herstellen en je omgeving verkennen. Andere punten waarop deze grootste en diepste Harvest Moon ooit zich van de voorgangers onderscheidt zijn de nieuwe soorten vee en gewassen, de uitgebreide mogelijkheden je personages zelf vorm te geven en de mogelijkheid om wilde dieren aan je boerderij toe te voegen.

Bouw een uniek boerenbestaan op in Harvest Moon: Tree of Tranquility en verover je plaats in een bloeiende en veelzijdige gemeenschap. In dit tweede leven vind je volop ontspanning, uitdaging en speelplezier!

  • Kies of je met een jongen of meisje wilt spelen, geniet van het leven op het platteland, en help de vergane glorie van het eiland te herstellen.
  • Kies zelf hoe je je tijd verdeeld tussen het werk op je land, het onderhouden van sociale contacten en het stichten van je gezin.
  • Voor het eerst in een Harvest Moon-spel kun je nu ook als je eigen kind spelen. Ook zijn er nieuwe dieren en gewassen, en tal van manieren om je personages vorm te geven.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

CI_harvest_moonTreeoft07.jpg

Het verhaal

Het gaat niet zo goed met het eiland waarop je leeft. Ooit was dit een paradijselijke plaats waar mensen en natuur in perfecte harmonie samenleefden, onder het toeziend oog van de oogstgodin en beschermd door de mystieke krachten van de moederboom. Maar in de loop van de tijd hebben de bewoners zich van de natuur afgewend, waardoor hun relatie met het levende land steeds verder is verzwakt. Het is jouw taak om je buren te tonen hoe je kunt samenleven met de natuur, zodat de moederboom en oogstgodin weer een centrale plaats in hun harten en levens krijgen.

Je bewerkt het land, probeert een succesvol boerenbedrijf te beheren, en kunt zelfs op zoek gaan naar die ene speciale persoon om een gezinnetje mee te stichten. Zo verover je je een plaats in de eilandgemeenschap als hardwerkende en graag geziene burger. Terwijl je gewassen verbouwt en dieren verzorgt, win je langzaam maar zeker aan vertrouwen en goede wil bij de bevolking. Zo verzamel je de kracht die je nodig hebt om de ultieme missie aan te gaan - het in ere herstellen van de moederboom en oogstgodin.

CI_harvest_moonTreeoft08.jpg

Om in je missie te slagen, moet je op zoek gaan naar de oogstelfjes. Deze bewakers van de Rainbow Bridges kunnen je namelijk de weg wijzen naar het zaadje waaruit de moederboom weer kan groeien. Harvest Moon: Tree of Tranquillity biedt toegang tot de grootste wereld ooit in deze langlopende serie voor meer details, meer diepgang en meer avontuur.

CI_harvest_moonTreeoft05.jpg

Gameplay

Zodra je hebt gekozen of je met een jongen of meisje wilt spelen, is het tijd de handen uit de mouwen te steken en te bouwen aan een bloeiend boerenbedrijf. Of je nu gewassen verbouwt of vee verzorgt, er is alle ruimte om de zaken op je eigen manier en eigen tempo aan te pakken.

Om je velden voor landbouw geschikt te maken, moet je onkruid wieden en ook de rotsen en boomstronken met je trouwe hamer en bijl verwijderen. Dit soort acties voer je uit met bewegingen van je Wii-afstandsbediening. Vervolgens kun je planten zaaien en bewateren, hopend op een goede oogst. Om vee te kunnen houden, moet je eerst een schuur of kippenhok kopen. Je kunt dit keer niet alleen koeien, schapen en kippen houden, maar ook zijdewormen, eenden en struisvogels.

CI_harvest_moonTreeoft06.jpg

Het boerenbestaan is zwaar, maar levert uiteindelijk wel veel op. Oogst je gewassen, melk je koeien, scheer je schapen en verzamel de zijde van je zijdewormen om een mooie winst op te strijken. Hiermee kun je nieuwe gewassen en dieren kopen, investeren in meer effectieve gereedschappen of je boerderij uitbreiden. Je kunt je inkomsten ook aanvullen met andere activiteiten, bijvoorbeeld door te zoeken naar kostbare erts en zeldzame voorwerpen, je kunt ook gaan vissen of tijdelijke baantjes aannemen.

Maar natuurlijk bestaat het leven niet alleen uit werken en geld verdienen. Zo is er op het eiland bijvoorbeeld ook plaats voor romantiek! Als je een speciaal iemand hebt gevonden, kun je al je moed verzamelen om hem of haar aan te spreken, of te verrassen met een goed gekozen cadeautje. Als het tussen jullie klikt, kun je een aanzoek doen en liggen de zegeningen van huwelijk en gezinsleven in het verschiet. Eenmaal een trotse ouder kun je tijd aan je kind besteden door het te knuffelen, ermee te spelen en ermee te wandelen. Als je kind groot genoeg is, kan hij of zij je ook een handje helpen op de boerderij.

CI_harvest_moonTreeoft03.jpg

Terwijl je boerderij en gezin ziet floreren, kun je ook relaties aangaan met de andere eilanders door met ze te spreken en samen te werken. Hierdoor groeit hun vertrouwen en waardering voor jou, wat van groot belang is als je wilt slagen in je missie de glorie van de moederboom en oogstgodin te herstellen. Voor het slagen van dit ultieme avontuur moet je sterke relaties opbouwen met je gezin, je dieren en de rest van de gemeenschap.

Met zoveel eisen om aan te voldoen, kun je af en toe natuurlijk ook wel een pauze gebruiken. En hoe kun je de stress van het boerenbestaan nu beter doorbreken dan met een aantal hele leuke minigames? Maximaal vier spelers kunnen deelnemen aan deze games, waarin je bijvoorbeeld kunt paardrijden, insectenvangen of mollenrammen. Je kunt ook met je Wii-afstandsbediening zwiepen om stenen over het water te keilen, of je schutterstalent beproeven in een schietkraam.

CI_harvest_moonTreeoft02.jpg

Nieuwe mogelijkheden

Harvest Moon: Tree of Tranquility biedt de grootste, meest overweldigende wereld ooit in de serie, zodat je eindeloos nieuwe dingen kunt blijven verkennen en ontdekken. De meeslepende verhaallijn biedt grond aan nieuwe mogelijkheden, waaronder meer interactie met familieleden, nieuwe gewassen en dieren en een heel nieuwe besturingsmethode met de Wii-afstandsbediening. Zelfs spelers die alle voorgangers gespeeld hebben, zullen genieten van de vele innovatieve spelelementen die aan de formule zijn toegevoegd.

Er zijn allerlei nieuwe gewassen en dieren om mee aan het werk te gaan. Je kunt nu bijvoorbeeld rijst verbouwen, er zijn zes nieuwe soorten bloemen, en je kunt geiten, zijdewormen en struisvogels houden. Het is ook mogelijk wilde dieren als huisdieren te adopteren, en bij de kleermaker je hoofdpersonage in het nieuw te steken. De andere eilandbewoners wisselen ook van kleding, afhankelijk van hun bezigheden.

CI_harvest_moonTreeoft01.jpg

De gameplay krijgt ook een verfrissende nieuwe draai door de unieke besturingsmogelijkheden van de Wii-afstandsbediening. Het voelt heel anders en veel echter om met bewegingen van de Wii-afstandsbediening je land te bewerken, je planten water te geven, je koeien te melken en de lijn van je hengel uit te werpen. Dankzij de Wii-afstandsbediening voelt het alsof je de gereedschappen werkelijk in handen hebt.

CI_harvest_moonTreeoft04.jpg

Er zijn meer mogelijkheden dan ooit om tijd met je gezin door te brengen. Je geliefde geeft je elke dag een met liefde bereide lunchdoos mee, en je kunt dit keer voor het eerst ook de rol van je eigen kind aannemen. De toekomst van je boerderij is aan de jeugd, dus geef je kind de kans om te ontdekken hoe een succesvolle boerderij wordt beheerd. Ontdek deze en vele andere nieuwe mogelijkheden in  Harvest Moon: Tree of Tranquillity!

Categorieën

Dieren, Simulatie

Multiplayer-stand

Tegelijkertijd

Spelers

1 - 4

Uitgever

Natsume

Ontwikkelaar

Rising Star Games

Leeftijdsclassificatie

Wii

Systeem

Wii

Releasedatum

09-10-2009

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3

Compatibele controllers

  • Nunchuk +
  • Wii-afstandsbediening,
  • Traditionele Controller (Wii) +
  • Wii-afstandsbediening,
  • Wii-afstandsbediening & Wii-afstandsbediening Plus

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans