• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Louie's Notes - de overdenkingen van een hulpje


    18-06-2009

    Soms vraag ik me af waar ik het allemaal voor doe. Ik bedoel, Olimar is best een geschikte kerel maar hij neemt altijd de leiding. Ik leg me er maar bij neer, omdat we zoveel wonderlijke wezens op de Pikmin-planeet ontdekken – van vreselijk griezelig tot ronduit heerlijk! Olimar zou dit nooit in zijn eentje kunnen en eigenlijk vormen we best een goed team. Maar laten we eerlijk zijn, een gelijkwaardig partnerschap bestaat niet. Ik heb daar wat onderzoek naar gedaan dus ik kan het weten.

    Neem Mario en Luigi, de twee Italiaanse emigranten uit het Mushroom Kingdom. Daar heb je vast wel eens van gehoord. Luigi heeft nooit echt een kans gekregen. Het is een beetje een lange slungel en zijn broer staat altijd in de schijnwerpers. Alleen maar omdat hij er eerder was.

    Iwata Asks

    In de goeie ouwe tijd was Luigi overal voor in (zolang Mario het maar eerst deed). Tegenwoordig wordt hij over het hoofd gezien, hij wint nooit het hart van een meisje en wordt altijd met zijn succesvolle broer vergeleken, ook al kan hij hoger springen! Misschien komt het omdat hij zich altijd in de nesten werkt, maar verplaats je eens in zijn schoenen. Het kan niet makkelijk zijn om als de stuntelige lange lijs steeds maar weer gered te moeten worden. Of erger, vergeten te worden.

    Serieus, die twee besnorde broers zijn zó bekend dat ze alter ego's hebben. Misschien is dat hun geheim en maken die snorren ze zo populair. Olimar en ik moeten ook maar eens overwegen om een snor te laten staan. Dat zou ons wel eens wereldberoemd kunnen maken!

    En dan heb je Donkey Kong en Diddy Kong. Dat zijn nou niet wat je noemt moordzuchtige gorilla's. Het zijn twee vriendelijke apen die elkaar bij toerbeurt moeten redden. Ik denk dat als Olimar en ik wat meer avonturen achter de rug hebben, hij af en toe ook wel eens gered moet worden.

    Iwata Asks

    Diddy begon zijn loopbaan als eenvoudig hulpje. Hij keek enorm op tegen de grote, sterke en heldhaftige Donkey Kong. Maar nu is de kleine aap met het logo op zijn pet zelf een held. Ze zeggen wel eens dat met kinderen en dieren niet te werken valt, maar Diddy Kong is beide! Ik houd Olimar in ieder geval goed in de gaten. Als hij wordt ontvoerd kan dat mijn grote kans zijn! (Onthouden: leer van Diddy, koop een opvallende pet – bij voorkeur met logo.)

    Iwata Asks

    Sommige mensen zijn eindeloos op zoek naar een partner. Anderen vinden er een in het hoge gras. Maar ook al is Pikachu de beste vriend die een trainer zich wensen kan, het zijn geen gelijken. De trainer bepaalt wat er gebeurt, hij verzorgt zijn gele vriendje en helpt hem om traumatische ervaringen te vergeten. En geen mens die de naam van de trainer onthoudt! Pikachu is de beroemdheid! Hij weet de aandacht goed te trekken en ook al is hij klein, hij is levensgevaarlijk! Hij ziet er overigens best smakelijk uit... met een dipsausje of zo. Misschien moet ik mijn naam gewoon wat vaker herhalen.

    Maar als we het nou hebben over legendarische partners, het epische avontuur dat Link en Navi beleefden in Ocarina of Time haalde zelfs de voorpagina's in Hocotate! Dit duo bewees dat je niet groot hoeft te zijn om veel lawaai te maken. Hij is groot en groen, en een man van weinig woorden; zij is klein maar waarschijnlijk het luidruchtigste hulpje dat je ooit hebt gezien. Ze gaat maar door... 'LUISTER! Hier heb je wat handige informatie over je vijand!' of ' LUISTER! Heb je dat voorwerp gezien waar je zo overduidelijk overheen kijkt?'

    Iwata Asks

    Maar je moet het haar nageven, ze is erg handig tijdens het richten en ze weet altijd wat je moet doen. Ze zeggen wel dat achter elke sterke man, een sterke (kleine, vliegende) vrouw staat. Hoe weet ze dat trouwens allemaal? Elfenmagie? Misschien moet ik ook maar eens een elfje op de kop tikken. Of zou het al genoeg zijn om me als elfje te verkleden? Ik ken iemand die dat doet maar ik geloof niet dat hij er veel aan heeft.

    Nu ik er over nadenk, wat Olimar en ik echt missen, is een aartsvijand! Link en Navi hebben Ganondorf, Mario en Luigi hebben Bowser, King K. Rool heeft het voorzien op Donkey en Diddy Kong, en Pikachu en die andere gast worden steeds maar weer gedwarsboomd door een of ander team. Maar eigenlijk houd ik er niet zo van om vijanden te maken. Ik heb het al moeilijk genoeg met mezelf.

    Iwata Asks

    Olimar en ik... Twee knappe rebellen die de wereld moeten redden van een financiële ramp, waar ik overigens niets mee te maken had. Een van de dingen die al deze duo's zo speciaal maakt, hebben we al wel: we zijn goede vrienden. En Olimar begrijpt in ieder geval wat wordt bedoeld met 'druk op A', wat dat ook moge zijn.

    Ik denk dat ik Olimar toch eens moet voorstellen om een snor te laten staan.

    NEW PLAY CONTROL! Pikmin en NEW PLAY CONTROL! Pikmin 2 voor Wii liggen nu in de winkel.