• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Wii Balance Board breekt record


    10-01-2012

    10 januari 2012 – Nintendo’s Wii Balance Board™ heeft een nieuw Guinness World Record™ neergezet als “Best verkopende persoonlijke weegschaal”.

    Dit record werd gebroken door wereldwijd 32.114.428* Wii Balance Boards te verkopen tussen de lancering en november 2010. Dit aantal bestaat uit 22.663.321 gebundeld met het originele Wii Fit en 9.451.107 exemplaren gebundeld met Wii Fit™ Plus. Samen met de aantallen die Nintendo na het breken van het record heeft verkocht, staat de teller op meer dan 22,67** miljoen exemplaren van Wii Fit en meer dan 19,31** miljoen exemplaren van Wii Fit Plus.

    Het Wii Balance Board bevat vier sensoren die gewicht en veranderingen in druk registreren, waarbij bewegingen van links naar rechts en van voren naar achteren worden geregistreerd. Om de actie in beeld te besturen, kan de speler die op het Balance Board staat zijn of haar lichaam in overeenstemming met die actie bewegen. Elke sensor kan de kleinste beweging registreren, zodat bijvoorbeeld ook een beweging van je hand wordt opgemerkt. De combinatie van deze elementen maakt het spelers mogelijk om activiteiten met grote nauwkeurigheid uit te voeren en de vorderingen stipt te volgen.

    Laurent Fischer, Managing Director of Marketing & PR van Nintendo of Europe: “De lancering van Wii Fit met het Wii Balance Board zorgde voor een revolutie in de manier waarop mensen thuis actief waren. Het werd leuk en makkelijk om in het comfort van de eigen huiskamer oefeningen uit te voeren. Zoals het Guinness World Record aangeeft, hebben zowel Wii Fit als Wii Fit Plus sinds de lancering blijvend goed verkocht. Nu het Wii-systeem zelf in Europa meer dan 30 miljoen keer*** is verkocht, hoopt Nintendo op een blijvende trend.”

    Het oorspronkelijke Wii Fit liet de wereld kennismaken met het Wii Balance Board dat spelers motiveerde om van je bank in beweging te komen. Wii Fit heeft sindsdien vele gezinnen en spelers van alle leeftijden vermaakt met leuke en interactieve oefeningen in het comfort van de eigen huiskamer.

    Wii Fit maakt het voor elk gezinslid leuk en makkelijk om oefeningen op te nemen in hun dagelijkse routine. Met meer dan 40 gevarieerde en plezierige oefeningen, spreekt Wii Fit iedereen aan. Categorieën als aerobics, yoga, krachttraining en evenwichtsoefeningen bevatten uiteenlopende activiteiten en oefeningen waarmee Wii Fit het hele gezin aanmoedigt om aandacht aan hun lichaamsbeweging te schenken en dagelijkse meer te bewegen.

    In oktober 2009 verrijkte Wii Fit Plus het Wii Fit-fenomeen met nieuwe oefeningen die zowel lichaam als geest trainden. Het programma maakte het nóg makkelijker om je trainingsschema thuis te volgen. Wii Fit Plus bevat volop nieuwe content, waaronder 15 nieuwe evenwichtsspellen en 6 nieuwe krachttrainingen en yoga-oefeningen. Zo heb je nog meer mogelijkheden om thuis de dagelijkse stress te bestrijden met zowel inspannende als ontspannende activiteiten.

    Wanneer je op zoek bent naar een leuke manier om thuis in beweging te komen, of iemand kent die aan het begin van het jaar in vorm wil komen, dan hoef je niet verder te zoeken. Nintendo heeft namelijk onlangs twee nieuwe Wii Fit Plus-bundels uitgebracht. De eerste bevat een zwart Wii-systeem, Wii Fit Plus en een zwart Wii Balance Board. De tweede bundel is bedoeld voor mensen die al een Wii-systeem hebben, deze bevat alleen een exemplaar van Wii Fit Plus en een zwart Wii Balance Board.

    Ga naar het Wii-gedeelte op Nintendo's officiële site voor meer over Wii en de beschikbare bundels.

    Ga naar onze officiële Wii Fit Plus-site voor meer over deze fitness-software voor de hele familie!