• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Lekker griezelen met meeslepende horrortitels op Nintendo-systemen


  26-06-2013

  Ben jij zo'n waaghals die ervan geniet als er 's nachts rare geluiden klinken waar je nekharen recht van overeind gaan staan? In dat geval zijn er enkele horrortitels voor Nintendo-platformen die helemaal in je griezelige straatje passen. Lees verder voor een overzicht van de beste horrorspellen!

  Resident Evil Revelations voor Nintendo 3DS trakteert je op een horrorervaring die een rilling over je ruggengraat laat lopen en nu kun je dezelfde adrenalinestoot ook ervaren in Resident Evil Revelations voor Wii U! In deze titel, die barst van de actie, ga je op verkenning door de claustrofobische ruimtes van een cruiseschip en griezelige, besneeuwde bergen, terwijl je een virus onderzoekt dat natuurlijke wezens in agressieve en verschrikkelijke schepsels verandert. Omdat de hoeveelheid munitie beperkt is, telt ieder schot dat je lost op de geïnfecteerden, maar met behulp van de Genesis Scanner kun je extra inzicht krijgen in je omgeving. Dit hulpmiddel stelt je in staat om vijanden te analyseren en verborgen voorwerpen te onthullen. Of je nu door slecht verlichte gangen kruipt, waar het gevaar in een klein hoekje schuilt, of een angstaanjagend berggebied intrekt, de afleveringachtige opbouw van het spel zal je niet loslaten!

  WiiU_ResidentEvilRevelations_08.bmp

  ZombiU op de Wii U daagt je uit om te ontsnappen uit een door een plaag geteisterd Londen, waarin de stadsbewoners in zombies zijn veranderd. Er staat je een intense first-person-shooter-ervaring te wachten, waarbij de unieke mogelijkheden van de Wii U GamePad een belangrijke rol spelen: gebruik de bewegingsgevoelige besturing om je omgeving te doorzoeken op schaarse voorraden en profiteer van het geïntegreerde tweede scherm om je bij elkaar geraapte uitrusting te beheren. Maar houd je omgeving in de gaten – de zombies drommen sneller op de levenden af dan je zou denken! Mocht je ten prooi vallen aan de razende hordes, dan begin je opnieuw met een nieuw personage, terwijl je oude ik - en al je spullen - achterblijven op de plek waar je sneuvelde… ZombiU biedt een nog nooit eerder vertoonde horrorervaring die je in je eentje kunt beleven of met je vrienden!

  WiiU_ZombiU_enGB_02.jpg

  Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate mengt zijwaarts scrollende spelactie met prachtige 3D-beelden, en tilt deze populaire spelserie naar een hoger niveau op de Nintendo 3DS. Je kruipt in verschillende tijdperken in de huid van diverse personages. Elk heeft zijn eigen unieke krachten die van pas komen, wanneer je jacht maakt op Dracula en een poging doet om de tragische vloek van de Belmont-clan op te heffen. Op je avontuur verken je de vele vertrekken van Dracula's kasteel, vecht je met de schepsels van de duisternis, red je je uit vijandige vallen en puzzels, en neem je het op tegen enorme demonische bazen. Het spel beschikt over een memofunctie, waardoor je dingen op de plattegrond kunt markeren wanneer ze net buiten bereik zijn. Naarmate je vordert in het avontuur, krijg je beschikking over nog indrukwekkendere vaardigheden, waardoor je alsnog toegang krijgt tot gebieden die je eerder niet kon bereiken. Het is natuurlijk een groot raadsel wat je er te wachten staat…

  3DS_CastlevaniaLoSMoF_20.png

  Voor sommigen draait horror volledig om een doordringend gevoel van angst. Die mensen zouden Project Zero 2: Wii Edition eens moeten proberen. Deze remake van misschien wel het engste spel aller tijden voor de Wii is bovendien ook op de Wii U te spelen. Tweelingzussen Mayu en Mio zitten vast in een duister dorp dat bevolkt wordt door kwaadaardige geesten. Als Mio moet je een manier vinden om uit het dorp te ontsnappen, voordat je kwetsbare tweelingzus bezeten raakt door een van de geesten. Terwijl de tijd verstrijkt en duistere krachten verrijzen, heb je één troef in handen in de strijd om te overleven: de Camera Obscura, een vreemd artefact dat kan worden gebruikt om de spoken te bevechten. Lukt het je om je vrijheid te winnen? Met verschillende eindes, een extra spelstand en meer, ontdek je een compleet nieuwe vorm van horror in Project Zero 2: Wii Edition.

  Wii_ProjectZero2WiiEdition_07.jpg

  De Camera Obscura maakt ook zijn opwachting in Spirit Camera: the Cursed Memoir voor Nintendo 3DS. Of liever gezegd, in dit spel functioneert je Nintendo 3DS zelf als Camera Obscura! Deze titel maakt gebruik van toegevoegde realiteit (AR-technologie) om allerlei angstaanjagende taferelen tot leven te brengen in je kamer. Als je met je Nintendo 3DS het meegeleverde AR-boek van zestien pagina's bekijkt, zie je verborgen tekstpassages, macabere beelden en vreemde geesten in de wereld om je heen verschijnen, wat zorgt voor een zeer meeslepende horrorervaring. Gebruik de Camera Obscura om kwade geesten te vangen en het hoofdverhaal mee te krijgen, de trucs en valstrikken in het AR-boek te ontdekken, of zelfs om je te buiten te gaan aan Geestenfotografie en te zien door welke spoken jij en je vrienden vandaag worden achtervolgd!

  Als je van dit soort horror knikkende knieën krijgt, kun je natuurlijk altijd nog kiezen voor wat minder intens griezelplezier met Luigi’s Mansion 2! Deze Nintendo 3DS-titel wisselt griezelmomenten af met humor en nodigt je uit om samen met angsthaas Luigi op verkenning te gaan in een aantal spookhuizen – als je durft, tenminste! Kom meer te weten over dit heerlijk griezelige avontuur op onze officiële website van Luigi’s Mansion 2!