Ontdek alles over Nintendo-spellen aan de horizon met Nintendo Direct@E3!


11-06-2013

LOS ANGELES, 11 juni 2013 - Nintendo kondigde vandaag een indrukwekkende lijst van geweldige spellen die later dit jaar voor Wii U verkrijgbaar zullen zijn aan en onthulde de eerste beelden van belangrijke titels die in 2014 zullen volgen. Hieronder bevinden zich spellen van een aantal van de meest geliefde series en personages uit de videospelindustrie, van Mario en Donkey Kong tot Luigi, Pikmin en Pokémon, The Legend of Zelda, Mario Kart en Super Mario Bros.

Nintendo-directeur Satoru Iwata introduceerde veel van de spellen tijdens een Nintendo Direct-presentatie. Om deze Nintendo Direct in zijn geheel te bekijken, kun je terecht op onze Nintendo Direct@E3 2013-pagina!

Hieronder volgt een overzicht van een aantal van de belangrijkste aankondigingen van vandaag:

Wii U-nieuws

 • SUPER MARIO 3D WORLD: Voor het eerst maakt Nintendo een Mario-spel voor vier spelers in een 3D-spelwereld. Het spel is ontwikkeld door hetzelfde team dat SUPER MARIO 3D LAND voor Nintendo 3DS en en de Super Mario Galaxy-spellen voor Wii heeft ontwikkeld en laat tot vier spelers Mario, Luigi, prinses Peach en Toad besturen. Elk personage bezit unieke eigenschappen en spelers kunnen elkaar helpen of hinderen. De nieuwe katachtige power-up verandert personages in aaibare katten die vijanden kunnen krabben en zelfs de vlaggenstokken aan het einde van levels in kunnen klauteren. Doorzichtige buizen voegen nieuwe puzzelelementen toe aan de gameplay. Het spel moet in december dit jaar uitkomen.
 • Donkey Kong Country: Tropical Freeze: Het eerste deel in de serie voor Wii U wordt ontwikkeld door Retro Studios. Dit zijwaartsscrollende platformspel bezit prachtige HD-graphics voor het weergeven van de fijnste details, zoals de vacht van Donkey Kong. Dixie Kong gaat ook mee op dit spectaculaire avontuur, compleet met onderwaterlevels en paden op de voorgrond en in de achtergrond. Deze keer verandert het cameraperspectief in sommige levels voor extra dynamiek en nieuwe spelbelevingen. Het spel moet in november dit jaar uitkomen.
 • The Legend of Zelda: The Wind Waker HD: Het klassieke Nintendo GameCube-spel is verrijkt met schitterende HD-graphics in 1080p. Een verandering ten opzichte van het originele spel is dat de Tingle Tuner is vervangen door de Tingle Bottle, waarmee je via de Wii U GamePad berichten over het spel op Miiverse kunt plaatsen. Berichten van andere spelers zullen aanspoelen op de stranden in het spel. Spelers hebben ook de mogelijkheid om sneller te varen dan mogelijk was in de oorspronkelijke versie. Het spel moet in oktober 2013 uitkomen.
 • Mario Kart 8: Het nieuwste deel van de gevierde racespelserie introduceert anitizwaartekrachtelementen waarmee karts tegen muren op kunnen racen en ondersteboven op omgedraaide gedeelten van de banen kunnen rijden. Onderdelen van eerdere Mario Kart-spellen, waaronder vleugels voor je karts en motorfietsen, komen ook weer terug. Het spel moet uitkomen in de lente van 2014.
 • The Wonderful 101: Dit originele spel van PlatinumGames is vanaf 23 augustus verkrijgbaar. Spelers spelen de rol van Wonder-Red, de leider van een groep superhelden. Individueel maken ze geen kans tegen de indringers uit de ruimte, maar door samen te werken, kunnen ze onder andere veranderen in een vuist of een zwaard en krachtige aanvallen op hun vijanden loslaten. Het fijn afgewerkte uiterlijk en de muziek doen denken aan klassieke superheldenstrips en -tekenfilms.
 • Bayonetta 2: Het hoofdpersonage van dit langverwachte spel door PlatinumGames heeft een make-over gekregen, compleet met nieuw kapsel en een nieuwe outfit. Haar climax-krachten zijn nu nog ontzagwekkender en de actie is intenser dan ooit. Dit spel moet uitkomen in 2014.
 • Een gloednieuw spel ontwikkeld door MONOLITH SOFTWARE INC.: De studio achter Xenoblade Chronicles werkt aan een open wereld voor spelers om te verkennen. Spelers kunnen mensvormige robots besturen op bepaalde punten in het spel of ze gebruiken om vliegende vijanden aan te vallen. Het spel moet uitkomen in 2014.
 • Wii Party U: Dit is een perfect spel voor allerlei feesten. Het bevat 80 verschillende, gloednieuwe minigames en wat we 'tafelgames' noemen. Deze worden met alleen de GamePad gespeeld. Het spel moet in oktober dit jaar uitkomen.
 • Art Academy-spel voor Wii U: Er is een nieuw deel in de Art Academy-serie in ontwikkeling. In afwachting van de release komt deze zomer een nieuwe tekentool, gebaseerd op een aantal onderdelen van dit nieuwe spel, naar de Nintendo eShop, speciaal voor Miiverse-artiesten!
 • Super Smash Bros. voor Wii U: Het langverwachte nieuwe deel in Nintendo's populaire vechtspelserie komt in 2014 naar Wii U.
 • Wii Fit U: Hoewel eerder was aangekondigd dat deze titel in de lente of zomer van dit jaar uit zouden komen, is nu bekend gemaakt dat het in december 2013 uitgebracht wordt.

Nintendo 3DS-nieuws

 • Pokémon X en Pokémon Y: De eerste spellen in de hoofdserie voor Nintendo 3DS zijn wereldwijd vanaf 12 oktober verkrijgbaar. De spellen bevatten een achttiend Pokémon-type, Fairy Pokémon, en hebben een verbeterd grafisch uiterlijk voor een nieuw artistiek hoogtepunt in de serie. Met het nieuwe onderdeel 'Pokémon-Amie' kunnen spelers een sterkere band met hun Pokémon opbouwen. Streel ze, voer ze en vorm vriendschappen met ze.
 • Super Smash Bros. voor Nintendo 3DS: De draagbare versie van het Wii U-vechtspel komt ook in 2014.

Op de beursvloer

Onder de spellen die niet aan bod kwamen in de Nintendo Direct, maar wel speelbaar zijn op E3, bevinden zich:

Wii U

 • Pikmin 3: Dit spel vertegenwoordigt een genre op zich. Spelers besturen drie ontdekkers en een leger schattige Pikmin bij een ware overlevingsstrijd. Door de unieke eigenschappen van de verschillende soorten onder de Pikmin in te zetten, kunnen spelers puzzels oplossen, gevaarlijke roofdieren bevechten en voedsel verzamelen om de uitgeputte thuisplaneet van de ontdekkers te redden. Het spel zal vanaf 26 juli verkrijgbaar zijn.
 • New Super Luigi U: Luigi speelt zijn eerste hoofrol in een platformspel. Spelers kunnen Luigi's vaardigheden, waaronder zijn bekende hoge sprong en grotere momentum, gebruiken in meer dan 80 nieuwe levels in de wereld van New Super Mario Bros. U. Iedereen die New Super Mario Bros, U al in bezit heeft, kan New Super Luigi U vanaf 20 juni downloaden als aanvullende content voor het spel. Vanaf 26 juli zal er in winkels ook een versie van deze content verkrijgbaar zijn als losstaande, verpakte versies.
 • Mario & Sonic op de Olympische* Winterspelen - Sotsji 2014: Dit spel bevat een verscheidenheid aan onderdelen van de winterspelen, waaronder bobsleeën, skiën, kunstschaatsen voor paren en slopestyle-snowboarden, dat zijn debuut maakt op de Olympische Winterspelen in Sotsji, Rusland. De onderdelen kunnen gebruik maken van de Wii-afstandsbediening Plus**, de Wii U GamePad of allebei. Naast realistische onderdelen bevat het spel ook evenementen die zich afspelen in de werelden van Sonic en Mario. Hierin kunnen spelers acties uitvoeren die in het echt niet mogelijk zijn. Het spel moet tegen het einde van dit jaar uitkomen.

Nintendo 3DS

 • The Legend of Zelda: A Link Between Worlds: Dit spel vindt in en na de gebeurtenissen in dezelfde wereld van The Legend of Zelda: A Link to the Past plaats. Link kan nu een tekening worden, om zo over muren te bewegen. Dit zorgt voor puzzelelementen en verkenningsmogelijkheden die Link toegang geven tot locatie's die anders onbereikbaar zouden zijn. Het spel moet tegen het eind van dit jaar uitkomen.
 • Yoshi's New Island (voorlopige titel): Het derde spel in de serie bevat klassieke Yoshi-krachten en introduceert nieuwe, waaronder Mega Eggs die door Yoshi gebruikt kunnen worden om obstakels weg te vagen. Het spel bezit verschillende werelden, weergegeven in verscheidene grafische stijlen die onder andere aan olieverf, waterverf en pastelkrijt doen denken. Het spel moet in 2014 uitkomen.
 • Mario & Luigi: Dream Team Bros.: Mario en Luigi beleven het avontuur van hun dromen in een hilarische RPG die acties in de wakkere wereld en in de dromen van Luigi combineert. Dit spel komt uit op 12 juli.

Spellen van andere uitgevers

Nintendo's partners brengen hun beste titels naar Wii U en Nintendo 3DS. In dit document (PDF, 70 kB) zie je een selectie van spellen die naar Nintendo-systemen komen.

Daarnaast brengen andere uitgevers ook geweldige downloadbare titels naar de Nintendo eShop op Wii U in 2013. Hier een aantal van deze titels: Ballpoint Universe (Arachnid Games), DuckTales: Remastered (Capcom), Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara (Capcom), Scram Kitty and his Buddy on Rails (Dakko Dakko), Coaster Crazy Deluxe (Frontier Developments), Spin the Bottle: Bumpie’s Party (KnapNok Games), A World of Keflings (NinjaBee), Oddworld: New ‘N’ Tasty (Oddworld Inhabitants), Mutant Mudds Deluxe (Renegade Kid), Cloudberry Kingdom (Ubisoft) en Shovel Knight (Yacht Club Games).

Volg alle E3-activiteiten van Nintendo op Nintendo's Twitter-account, Facebook-pagina en YouTube-kanaal, zoals hieronder weergegeven, of houd onze Nintendo@E3-pagina in de gaten.

Voor meer informatie:

Nintendo Direct-site http://nintendodirect.nintendo.nl

Nintendo Direct op Ustream http://www.ustream.tv/nintendoNL

Wii U-site http://wiiu.nl

Nintendo of Europe on Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl

Wii U (Nederland) op Facebook https://www.facebook.com/WiiUNederland

Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/NintendoNederland

*TM IOC/SOCHI2014/USOC 36USC220506. Copyright © 2013 International Olympic Committee ("IOC").  Alle rechten voorbehouden. Dit videospel is bezit van het IOC en mag niet worden gekopieerd, opnieuw worden uitgegeven, opgeslagen worden in een backup-systeem of op andere wijze worden worden gereproduceerd, in zijn geheel of gedeeltelijk, in enige vorm of met wat voor mogelijke middelen, zonder voorafgaande geschreven toestemming van het IOC. 

** Extra accessoires zijn vereist voor meerspelerstanden en worden apart verkocht.