• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Nintendo transformeert iconische series om spelers unieke game-ervaringen te bieden


  17-06-2015

  LOS ANGELES, 16 juni 2015 – Mario bereikt dit jaar een ongekende mijlpaal in de geschiedenis van videogames, want hij speelt al 30 jaar de hoofdrol in de tijdloze Super Mario Bros-serie van Nintendo. Tijdens de E3 vieren we dit met Super Mario Maker, een nieuw deel in de serie. Super Mario Maker is slechts een van de vele games die bekende personages en hun games voorziet van een nieuwe look, stijl en gameplay. Spelers kunnen hun hart ophalen met nieuwe delen uit geliefde series als Star Fox, Yoshi, Animal Crossing, Mario & Luigi, Xenoblade en Metroid. Fans kunnen ook zien hoe Bowser en Donkey Kong worden omgetoverd tot Skylanders, die je ook kunt gebruiken als amiibo in compatibele Nintendo-games.

  Tijdens de Nintendo Digital Event-video op de openingsdag van de E3 2015 in Los Angeles kondigde Nintendo games aan die in de nabije toekomst worden uitgebracht, en legde daarbij de nadruk op spellen die fans in de tweede helft van 2015 en begin 2016 kunnen spelen. Ga naar http://e3.nintendo-europe.com om het Nintendo Digital Event in zijn geheel te bekijken. Nintendo zal de komende maanden informatie blijven delen over games en andere initiatieven die op stapel staan.

  Hieronder vind je een overzicht van Nintendo-nieuws en -games die deze week aan bod komen:

  Wii U

  Super Mario Maker: In dit nieuwste deel in de Super Mario Bros.-serie kunnen spelers hun fantasie de vrije loop laten. Voor het eerst kunnen vrienden plezier beleven aan levels die ze voor elkaar ontwerpen. Dankzij de Wii U GamePad kan iedereen gemakkelijk levels bouwen, alsof je een schets maakt op papier. Spelers kunnen zich zelfs vermaken met een vrijwel eindeloze stroom vindingrijke Mario-levels van spelers uit de hele wereld. Bij de game krijg je een artbook met ongeveer 100 pagina’s die de grenzeloze mogelijkheden in Super Mario Maker laten zien. Nintendo brengt ook twee speciale Mario-amiibo uit, waarvan er eentje in een limited edition-softwarebundel zit. Dit wordt gedaan om het dertigjarige bestaan van het oorspronkelijke Super Mario Bros. te vieren. Als je deze amiibo gebruikt in Super Mario Maker, dan krijg je een reuzenpaddenstoel in je level, waardoor Mario enorm wordt en blokken vanuit elke richting kapot kan maken. Zo wordt er ook een visuele retrofilter aan de game toegevoegd, zodat het net is alsof je naar een oude beeldbuis-tv kijkt. Verder kunnen spelers een heleboel andere amiibo gebruiken in Super Mario Maker dankzij de nieuwe ?-paddenstoel. Met deze power-up kunnen spelers veranderen in verschillende personages, onder wie Link, Kirby en de Wii Fit-trainer. Elk personage is voorzien van bijbehorende animaties en geluidseffecten. Spelers kunnen deze kostuums vrijspelen door de Missie met 100 Mario’s uit te spelen, of door een amiibo van een ander personage tegen de Wii U GamePad aan te houden. Super Mario Maker en de speciale Mario-amiibo worden uitgebracht op 11 september, de 30e verjaardag van Super Mario Bros. Op dezelfde dag brengt Nintendo ook een limited edition-bundel van Mario Maker uit met de game, een artbook en een Mario-amiibo uit de Mario 30th Anniversary-collectie. In de winter van 2015 worden beide amiibo uit de Mario 30th Anniversary-collectie ook apart uitgebracht.

  LetsSuperMario.com-website: Om de 30e verjaardag van Super Mario in stijl te vieren moedigt Nintendo fans in de hele wereld aan om persoonlijke Let’s Super Mario-video’s te maken, waarin de makers kunnen laten zien hoeveel ze van de legendarische serie houden. De video’s kunnen vanaf vandaag worden ingestuurd via een speciale website (http://www.LetsSuperMario.com), en worden mogelijk door Nintendo op de website geplaatst. Of het nu gaat om zang, dans of het herbeleven van favoriete momenten, Nintendo zal Super Mario in het zonnetje zetten door middel van de creativiteit van de Mario-fans. Omdat het Nintendo’s missie is om een glimlach te toveren op het gezicht van iedereen die onze producten gebruikt, doneert Nintendo de reclameopbrengsten van alle Let’s Super Mario-video’s aan Operation Smile. Dat is een internationale non-profitorganisatie die wereldwijd kinderen met een hazenlip hun glimlach teruggeeft. Ga voor meer informatie naar www.operationsmile.org.

  Star Fox Zero: Fox, Falco, Peppy en Slippy keren terug in een nieuw avontuur. In de traditionele stijl van Star Fox kunnen spelers hun Arwing besturen op de tv. Nieuw is dat spelers de GamePad gebruiken als cockpit, en van daaruit kunnen richten en hun vijanden onder vuur kunnen nemen met behulp van de gyroscoop. De twee perspectieven bieden spelers unieke gameplaymogelijkheden. De tv kan worden gebruikt voor filmische momenten in de gloednieuwe spelstand All-range. De release van Star Fox Zero is voorzien voor het vierde kwartaal van 2015. In de game zit een nieuwe Walker-transformatie voor de Arwing, een nieuw Gyrowing-voertuig en de vertrouwde Landmaster Tank keert terug.

  Skylanders SuperChargers van Activision: zowel Donkey Kong als Bowser spelen een gastrol in de volgende Skylanders-game, en beschikken daarbij over de voertuigen en acties waarmee ze tijdens hun ruim dertigjarige bestaan als videogameheld groot zijn geworden. Bovendien kunnen de Skylanders Supercharger-personages, Turbo Charge Donkey Kong en Hammer Slam Bowser, worden gebruikt als amiibo in compatibele Nintendo-games, zodat spelers hun spelgegevens in beide spelstanden kunnen opslaan door aan het voetstuk van het figuur te draaien. De game wordt op 25 september uitgebracht.

  Just Dance 2016 van Ubisoft: Just Dance 2016 is het nieuwste deel in de meest succesvolle serie muziekgames aller tijden, en zal op 22 oktober worden uitgebracht voor zowel de Wii als de Wii U. De game bevat muziek van artiesten als Jason Derulo, Meghan Trainor en Lady Gaga, en met de gratis Just Dance Controller-app kunnen spelers de game dit keer spelen met hun smartphone.

  Xenoblade Chronicles X: tijdens een intergalactische oorlog tussen buitenaardse wezens en menselijke overlevenden moet je vechten om te overleven, terwijl je een onbekende en uitgestrekte planeet verkent. Met behulp van bewapende Skells kunnen spelers elke zichtbare locatie bezoeken. Daarbij kunnen spelers hun Arts, een dodelijke combinatie van offensieve en defensieve vaardigheden, aanpassen om strategieën te verbeteren en vijanden op efficiënte wijze te verslaan. De game wordt in december 2015 uitgebracht.

  Animal Crossing: amiibo Festival: de amiibo-figuren en -kaarten uit Animal Crossing krijgen hun eigen partygame. Spelers moeten proberen het dynamische bordspel uit te spelen met de meeste Happy Points. De vorm van het bord kan hetzelfde blijven, maar de vakjes en zelfs de omgeving veranderen, afhankelijk van de maand waarin het spel wordt gespeeld. Net als in andere delen uit de Animal Crossing-serie kunnen spelers knolrapen kopen, om die vervolgens op het juiste moment met veel winst te verkopen. Animal Crossing: amiibo Festival wordt in het vierde kwartaal van 2015 uitgebracht als bundel met de game, twee amiibo-figuren en drie amiibo-kaarten.

  Genei Ibun Roku #FE (voorlopige titel): in het hedendaagse Tokio komen jonge mensen samen voor een episch avontuur met helden uit een andere wereld. Deze nieuwe RPG, ontwikkeld door Atlus, is doordrenkt met elementen uit de populaire Fire Emblem-serie. In een confrontatie tussen de werelden van licht en duister gaan de jonge helden de strijd aan. De game wordt in 2016 uitgebracht.

  Mario Tennis: Ultra Smash: maximaal vier spelers kunnen het tegen elkaar opnemen in tenniswedstrijden zoals je die alleen in het Paddenstoelenrijk tegenkomt. Met de nieuwe Jump Shots kun je hoge ballen raken, en megapaddenstoelen maken personages groter. Dankzij die mogelijkheden komt Mario Tennis opnieuw tot leven met manieren waardoor spelers op agressieve wijze hoge ballen kunnen terugslaan. De game wordt in het vierde kwartaal van 2015 uitgebracht.

  Yoshi’s Woolly World: verzamel, werk samen en knutsel met Yoshi, in een wereld die volledig bestaat uit wol, vilt en andere textielsoorten. Door in de game aan draadjes te trekken doe je gewoonlijk nieuwe ontdekkingen, waarbij je gebruik kunt maken van nieuwe transformaties als Motor-Yoshi, Mol-Yoshi en Vliegtuig-Yoshi. In dit ongecompliceerde platformavontuur worden spelers uitgedaagd om alle verborgen geheimen te ontdekken. Door bepaalde amiibo-personages tegen de GamePad aan te houden krijg je nieuwe patronen voor Yoshi, terwijl de verschillende wollen Yoshi-amiibo je de mogelijkheid bieden om twee Yoshi’s tegelijk te besturen. Deze eerste Yoshi-game die je met zijn tweeën kunt spelen is tevens voorzien van een makkelijke stand waarin Yoshi vleugels krijgt, die ideaal is voor spelers die alleen naar schatten willen zoeken of nieuwkomers die het spel onder de knie willen krijgen. De game wordt op 26 juni uitgebracht.

  Nintendo 3DS

  The Legend of Zelda: Tri Force Heroes: drie spelers kruipen in de huid van aparte Link-personages en werken samen om puzzels op te lossen en eindbazen te bevechten in kerkers. De game wordt gespeeld vanuit hetzelfde hoge camerapunt en is ontworpen in dezelfde stijl als The Legend of Zelda: A Link Between Worlds. Spelers moeten samenwerken, aangezien harten worden gedeeld door de hele groep. De drie Links kunnen boven op elkaars schouders staan om een totempaal te vormen, en zo nieuwe gebieden met puzzels en vijanden te bereiken. De verschillende outfits bieden unieke vaardigheden. De game wordt in het vierde kwartaal van 2015 uitgebracht.

  Pokémon Super Mystery Dungeon: de speler wordt omgetoverd tot een van de twintig verschillende Pokémon en gaat op avontuur in een wereld die wordt bevolkt door de 720 reeds ontdekte Pokémon, waaronder legendarische en mythische Pokémon. Dit is een game die je blijft spelen, omdat elke kerker willekeurig wordt gevormd, en spelers tijdens het ontrafelen van dit mysterieuze avontuur dus nooit twee keer dezelfde kerker verkennen. De game wordt in het eerste kwartaal van 2016 uitgebracht.

  Animal Crossing: Happy Home Designer: van een van de favoriete activiteiten in de Animal Crossing-serie wordt een op zichzelf staand spel gemaakt met veel meer keuzemogelijkheden. Spelers ontwerpen het in- en exterieur van de huizen van honderden dierlijke personages, en kunnen zelfs een tuin aanleggen. Ze kunnen zelf bepalen waar en in welke stijl een huis moet worden gebouwd, en welke kleuren het dak, de deur en het hek moeten krijgen, voordat ze zich wagen aan het interieur. Door compatibele amiibo-kaarten te gebruiken breng je je favoriete Animal Crossing-personages in het spel tot leven. Elk personage heeft zijn of haar eigen karaktertrekjes en ontwerpen in deze game, die op 2 oktober wordt uitgebracht met een amiibo-kaart. Op dezelfde dag komt er een bundel uit met de game, één amiibo-kaart en de NFC-lezer/-schrijver voor de Nintendo 3DS.

  YO-KAI WATCH: deze game groeide in Japan uit tot een cultureel fenomeen, en er werden miljoenen exemplaren van verkocht. Nu kunnen ook Europese spelers plezier beleven aan de honderden soms schattige, soms griezelige en vrijwel altijd ondeugende Yo-kai die onze wereld bevolken. Spelers verkennen de wereld en gebruiken hun horloge, de Yo-kai Watch, om de wezentjes te vinden. Vervolgens kunnen ze vriendschap sluiten, en wordt met de Yo-kai een team gevormd waarmee tegen andere Yo-kai kan worden gestreden. De game wordt in 2016 uitgebracht.

  Fire Emblem Fates: de twee versies van dit nieuwste deel in de serie bieden spelers een keuze: strijden ze tegen een vijandelijke macht of sluiten ze zich aan bij de tegenstander om te proberen veranderingen van binnenuit te bewerkstelligen. Voor het eerst in deze serie stapt de speler in de schoenen van de hoofdrolspeler om een leger aan te voeren. De hoofdfiguur worstelt met de vraag welk pad hij moet volgen: steunt hij zijn bloedverwanten of kiest hij de kant van de familie die hem heeft grootgebracht? De release van de game is gepland voor 2016.

  Mario & Luigi: Paper Jam Bros.: Paper Mario doet mee in de bizarre avonturen van Mario & Luigi, wat leidt tot hilarische en halsbrekende toeren. Kruip in de huid van Mario, Luigi en Paper Mario om opdrachten te voltooien, vijanden uit te schakelen en deze twee unieke werelden te ontwarren in dit kleurrijke nieuwe deel in de Mario & Luigi-serie. De game wordt in het voorjaar van 2016 uitgebracht.

  Hyrule Warriors: Legends:de Wii U-versie van Hyrule Warriors wordt uitgebracht voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Deze handheld-versie is voorzien van nieuwe verhaalelementen en speelbare personages die zijn gebaseerd op The Legend of Zelda: The Wind Waker. Nieuwe functies stellen spelers in staat om hun tactieken te verbeteren en in een handomdraai tussen personages te wisselen, terwijl ze op onderzoek uitgaan en strijden op Hyrules beroemdste locaties. De game wordt in het eerste kwartaal van 2016 uitgebracht.

  Metroid Prime: Federation Force: tot vier spelers kunnen online of lokaal verbinding maken en gezamenlijk missies uitvoeren in een first-person sciencefictionavontuur dat zich afspeelt in het Metroid Prime-universum. Spelers hijsen zich in een mech suit en proberen gezamenlijk om bases vol vijanden uit te roken en missies te voltooien. Als de missies eenmaal zijn volbracht, kunnen tot zes spelers het tegen elkaar opnemen in Metroid Prime: Blast Ball, een wedstrijd van drie tegen drie waarin het de bedoeling is om een bal in het doel van de tegenstanders te schieten. De game wordt in 2016 uitgebracht.

  Verder zullen een aantal Nindie-ontwikkelaars hun exclusieve content vertonen via Nintendo Treehouse: Live, dat de hele week van de E3 wordt uitgezonden. Hieronder bevinden zich titels als Runbow (13AM Games), FAST Racing Neo (Shin’en) en Typoman (Headup Games en Brainseed Factory) voor de Wii U, SteamWorld Heist (Image & Form) voor de Nintendo 3DS, en Mutant Mudds Super Challenge (Renegade Kid) voor zowel de Wii U als de Nintendo 3DS.

  Ga naar de Nintendo @ E3 2015-website voor meer informatie over deze games en andere Nintendo-activiteiten tijdens de E3 2015.

  Ondertussen kunnen fans terecht in de Nintendo eShop, waar tijdelijk hoge kortingen worden gegeven op games voor zowel de Wii U als de Nintendo 3DS. Spelers krijgen tot 30% korting op bepaalde games die gerelateerd zijn aan de topseries die op de E3 worden getoond, waaronder Mario & Luigi, The Legend of Zelda en Star Fox. De kortingen zijn geldig vanaf nu tot 22 juni, 23:59 uur.

  Meer informatie:

  Nintendo Nederland op Twitch http://www.twitch.tv/nintendonederland

  Wii U (Nederland) op Facebook https://www.facebook.com/WiiUNederland

  Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/user/NintendoNederland

  Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

  Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl

  Super Mario op Facebook https://www.facebook.com/SuperMarioNL

  The Legend of Zelda op Facebook https://www.facebook.com/LegendofZeldaNL

  Animal Crossing op Facebook https://www.facebook.com/AnimalCrossing

  Nintendo Nederland op Instagram https://instagram.com/nintendonederland/