ARMS en Splatoon 2 staan centraal in nieuwe Nintendo Direct


13-04-2017

ARMS en Splatoon 2 staan centraal in nieuwe Nintendo Direct
Abonneer je op op
YouTube

13 april 2017 – Nintendo heeft vandaag meer bekendgemaakt over Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2 en ARMS voor de Nintendo Switch, evenals Hey! PIKMIN, Ever Oasis en diverse nieuwe Kirby-games voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen, tijdens een gloednieuwe Nintendo Direct. In de videopresentatie kwamen ook een aantal third-party games aan bod, waaronder Minecraft: Nintendo Switch Edition en Disgaea 5 Complete voor de Nintendo Switch, en Culdcept Revolt voor en de Nintendo 3DS.

Ga naar http://www.nintendo.nl/nintendodirect om de Nintendo Direct in zijn geheel te zien. Dit zijn enkele hoogtepunten uit de video:

Nintendo Switch

H2x1_NSwitch_Arms.jpg

ARMS: in deze vechtgame kunnen vechters aan iedere uitrekbare arm wapens aanbrengen, die ARMS worden genoemd. Deze ARMS lopen uiteen van reguliere bokshandschoenen tot bijzondere wapens zoals boemerangs. Iedere ARM heeft een speciale eigenschap zoals vuur, ijs of elektriciteit die geactiveerd wordt wanneer een vechter zijn of haar aanval oplaadt. In de loop van de game verdienen de spelers geld waarmee ze in ARMS-plaza kunnen spelen. Dat is een grappige spelstand waarin vechters nieuwe ARMS kunnen krijgen. In deze razendsnelle game kun je potjes van één tegen één en zelfs van twee tegen twee* spelen, die uitmonden in hilarische, chaotische knokpartijen. Tijdens de Nintendo Direct stonden twee personages in de spotlights: de nog niet eerder vertoonde kung-fu-expert Min Min, die over levensgevaarlijke, elastische armen van bami beschikt, en de vastberaden, enthousiaste Spring Man, die het gevaarlijkst is wanneer hij in het nauw wordt gedreven. ARMS wordt uitgebracht op 16 juni, exclusief voor de Nintendo Switch. Op die dag worden er ook speciale neongele Joy-Con-controllers en Joy-Con-polsbandjes uitgebracht, evenals een bundel met twee Joy-Con-AA-batterijboosters.

H2x1_NSwitch_Splatoon2.jpg

Splatoon 2: Salmon Run, een nieuwe coöpstand* voor vier spelers, is voor het eerst te zien in Splatoon 2. Samen met vrienden kunnen spelers het opnemen tegen de zogenaamde Salmonieten, die volgens het Laboratorium voor Inktvisonderzoek misschien nog wel dodelijker zijn dan de Octarianen! In deze coöpstand kunnen spelers hun teamgenoten die het onderspit delven, genezen door ze met inkt te besproeien. Splatoon 2 komt uit op 21 juli, exclusief voor de Nintendo Switch. Op die dag worden er ook drie nieuwe Splatoon-amiibo-figuurtjes uitgebracht: nieuwe versies van het Inkling-meisje, de Inkling-jongen en de Inkling-inktvis (apart verkrijgbaar). Die amiibo bieden toegang tot speciale uitrustingen in de game. Als je deze nieuwe amiibo (of amiibo-figuurtjes die eerder zijn uitgebracht in de Splatoon-serie) gebruikt, verschijnt het amiibo-personage in de game als vriend. Als je vriendschap sluit met een amiibo-personage, onthoudt hij of zij je favoriete wapens, uitrusting, outfits en instellingen. Dat is erg handig als je Grondoorlog (Turf War) gaat spelen bij een vriend thuis!

SQ_NSwitch_MarioKart8Deluxe.jpg

Mario Kart 8 Deluxe: wanneer Mario Kart 8 Deluxe op 28 april wordt uitgebracht, kunnen spelers al meteen aan de slag met meer coureurs, karts en circuits dan in enige andere Mario Kart-game. Tot wel acht spelers* kunnen lokaal via een draadloze verbinding tegen elkaar racen of het tegen elkaar opnemen in de volledig vernieuwde gevechtsstand. Via een lokale netwerkverbinding** of online* kunnen maximaal twaalf spelers samen spelen.

SQ_NSwitch_UltraStreetFighter2TheFinalChallengers.jpg

ULTRA STREET FIGHTER II: The Final Challengers: de game komt op 26 mei uit voor de Nintendo Switch en bevat naast de klassieke personages twee nieuwe vechters: Evil Ryu en Violent Ken. Daarnaast kunnen spelers in de stand Way of the Hado hun tegenstander in first-personperspectief bestoken met HADOKENS door middel van bewegingsbesturing. Er is ook een intense coöpstand* voor twee spelers waarin beide vechters één energiebalk met elkaar delen tijdens bloedstollende gevechten tegen de computer.

Project Mekuru (voorlopige titel): fans van actiegames voor meerdere spelers kunnen hun hart ophalen met Project Mekuru (voorlopige titel), dat deze zomer exclusief wordt uitgebracht in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch. In deze grappige en razendsnelle game kunnen tot wel vier spelers lokaal of online* panelen omdraaien en tegenstanders wegspelen.

SQ_NSwitch_MinecraftNintendoSwitchEdition.jpg

Minecraft: Nintendo Switch Edition: een van de populairste games aller tijden komt naar de Nintendo Switch. Het geliefde Super Mario Mash-Up Pack zit standaard bij deze versie van Minecraft, evenals een nieuwe multiplayerstand en besturingsmogelijkheden. Minecraft: Nintendo Switch Edition is vanaf 12 mei te koop in de Nintendo eShop en vanaf een latere datum in de winkels.

Twee Sonics, twee stijlen: in 2017 sprinten er twee nieuwe Sonic-games naar de Nintendo Switch. Sonic Forces is een moderne Sonic-game in 3D, waarin spelers snelheidsrecords laten sneuvelen met de blauwe egel om de boosaardige Eggman een halt toe te roepen. Sonic en een geheimzinnige, nieuwe bondgenoot bundelen hun krachten zodra Sonic Forces deze winter wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch. Sonic Mania komt deze zomer uit. De game heeft klassieke 2D-graphics en bevat een heleboel nieuwe levels, evenals klassieke levels uit eerdere games uit de Sonic the Hedgehog-serie.

SQ_NSwitch_Disgaea5Complete.jpg

Disgaea 5 Complete: Disgaea 5 Complete is de ultieme versie van de vijfde game in de RPG-serie. Zowel de standaardversie als de limited edition van deze game is vanaf 26 mei verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Binnenkort is er een gratis demo*** van de game te vinden in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch.

SQ_NSwitchDS_AcaNeogeoSamuraiShodownIV.jpg

Meesterwerken van de NEOGEO: vanaf vandaag zijn er meer klassieke games van de NEOGEO te koop in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch, waaronder ACA NEOGEO SAMURAI SHODOWN IV. In de toekomst worden er nog meer NEOGEO-games uitgebracht voor het systeem, zoals Fatal Fury en The King of Fighters ’99.

SQ_NSwitch_PuyoPuyoTetris.jpg

Puyo Puyo™ Tetris®: Puyo Puyo Tetris is een mix van twee klassieke puzzelgames. Deze puzzelgame voor vier spelers* komt op 27 april uit in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch en ligt vanaf 28 april in de winkels. Wie de game van tevoren wil uitproberen, kan de gratis demo*** voor de game spelen, die nu verkrijgbaar is.

Monopoly for Nintendo Switch: een van de beroemdste bordspellen aller tijden komt naar de Nintendo Switch. Tot wel zes spelers* kunnen het klassieke spel beleven als nooit tevoren met de HD-trilfunctie en kortere speelsessies, zodra Monopoly for Nintendo Switch deze herfst wordt uitgebracht.

SQ_NSwitch_RaymanLegendsDefinitiveEdition.jpg

Rayman Legends: Definitive Edition: de adembenemende, bekroonde platformgame wordt later dit jaar uitgebracht voor de Nintendo Switch. De game biedt een exclusieve Kung Foot-ervaring voor één speler en toernooien voor maximaal acht spelers.*

SQ_NSwitch_FateExtellaTheUmbralStar.jpg

Fate/EXTELLA: The Umbral Star: deze game bevat speelbare personages uit meerdere Fate-games en drie compleet verschillende verhaallijnen. Fate/EXTELLA: The Umbral Star vormt de meest legendarische confrontatie in de serie tot nu toe. In de Nintendo Switch-versie zitten 35 betaalde DLC-kostuums die al eerder zijn uitgebracht, evenals een nieuwe Unshackled Bride-outfit. Deze spectaculaire actiegame komt op 21 juli uit voor de Nintendo Switch.

Meer games op komst: in de zomer en de nazomer komen er twee nieuwe games van THQ Nordic uit voor de Nintendo Switch: Sine Mora EX en de RPG Battle Chasers: Nightwar. Daarnaast wordt NAMCO MUSEUM ook deze zomer uitgebracht. Later dit jaar volgt de release van PAYDAY 2, een coöpgame voor vier spelers.

Nintendo 3DS

SQ_3DS_HeyPikmin.jpg

Hey! PIKMIN: in de eerste Pikmin-game voor handheldsystemen beleeft Olimar een avontuur in kleurrijke werelden, waarbij hij zoals altijd wordt geholpen door Pikmin. In deze vernieuwende Pikmin-game moeten spelers allerlei Pikmin weggooien met behulp van het touchscreen om puzzels op te lossen, hindernissen te bedwingen en vijanden te verslaan in diverse side-scrolling levels. Hey! PIKMIN wordt op 28 juli uitgebracht, exclusief voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Vanaf die dag is er ook een nieuw Pikmin-amiibo-figuurtje apart verkrijgbaar. Daarmee kunnen spelers extra Pikmin krijgen in de game.****

25 jaar Kirby: om te vieren dat de Kirby-serie 25 jaar bestaat worden er drie nieuwe Kirby-games uitgebracht voor de Nintendo 3DS:

SQ_3DSDS_TeamKirbyClashDeluxe.jpg

De game Team Kirby Clash Deluxe is exclusief in de Nintendo eShop verkrijgbaar. In deze game nemen vier Kirby-variaties met verschillende krachten (Sword Hero, Hammer Lord, Beam Mage en Doctor Healmore) het samen op tegen reusachtige vijanden. Deze free-to-start-game wordt vandaag uitgebracht.

SQ_3DSDS_KirbysBlowoutBLast.jpg

In Kirby’s Blowout Blast kunnen spelers zich in alle vrijheid bewegen door meer dan 25 3D-levels boordevol actie. Kirby kan vijanden opslokken en gaandeweg sterker worden. De game wordt deze zomer exclusief uitgebracht in de Nintendo eShop op de Nintendo 3DS.

Ten slotte wordt de Kirby-serie deze winter uitgebreid met een nieuwe multiplayergame* voor de Nintendo 3DS. In de toekomst wordt er meer informatie gegeven over deze game.

SQ_3DS_Miitopia.jpg

Miitopia: Tomodachi Life-fans, opgelet! Een duistere heerser steelt de gezichten van iedereen in Miitopia. Onverschrokken spelers moeten dit onheil een halt toeroepen in deze avonturengame die later dit jaar wordt uitgebracht voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Maak speelbare personages die op je vrienden of familieleden lijken of gebruik de personages uit Tomodachi Life. Gebruik ze vervolgens om aan je zijde te vechten of om andere rollen te spelen in het verhaal. Ze kunnen zelfs in de huid van de duistere heerser kruipen. Later wordt er meer over deze game bekendgemaakt.

SQ_3DS_EverOasis.jpg

Ever Oasis: breng de laatste oase ter wereld tot bloei in Ever Oasis, een nieuwe RPG vol actie en avontuur van Koichi Ishii, de bedenker van de Mana-serie. Ever Oasis komt uit op 23 juni, exclusief voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

SQ_3DS_FireEmblemEchoes.jpg

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia: de downloadbare content is deels gratis en deels betaald. Hierin kunnen spelers nieuwe kaarten, kerkers en uitdagingen vinden. In de toekomst wordt er meer bekendgemaakt over deze DLC, zoals de releasedata en de mogelijkheid om een seizoenspas aan te schaffen.

SQ_3DS_DrKawashimasDevilishBrainTraining_nlNL.jpg

Dr. Kawashima’s Duivelse Brain Training: Kun jij je blijven concentreren?: dit is het derde deel in een serie waarvan tot nu toe al meer dan 15 miljoen exemplaren zijn verkocht in Europa. In de game kunnen spelers hun brein trainen met diverse uitdagingen waarin concentratie voorop staat. De game wordt uitgebracht op 28 juli.

SQ_3DS_MonsterHunterStories.jpg

Monster Hunter Stories™: volg de roep van de wildernis in een avontuurlijke RPG die een nieuwe draai geeft aan de Monster Hunter-serie. In Monster Hunter Stories™ word je een rijder en smeed je een band met monsters. De monsters kunnen sterker worden en gebruikt worden voor krachtige combo’s. Spelers kunnen naar nieuwe gebieden van de kaart vliegen, zwemmen en stormen, eieren verzamelen en uitbroeden, en de strijd aangaan in turn-based gevechten met teams van maximaal vijf monsters. Monster Hunter Stories™ komt deze herfst uit voor de Nintendo 3DS.

SQ_3DS_YoKaiWatch2_Combo_nlNL.jpg

De Yo-kai zijn terug!: YO-KAI WATCH® 2: Skeletspoken en YO-KAI WATCH® 2: Gigageesten zijn op 7 april uitgebracht. Spelers kunnen in de game een extravagante Crank-a-kai-set in de wacht slepen door naar Postkantoor Ovis te gaan. In de set zitten één speciale munt, één vijf-sterrenmunt en acht gekleurde munten waarmee spelers vriendschap kunnen sluiten met nieuwe Yo-kai of items kunnen bemachtigen. De set is tot 2 juni verkrijgbaar.

Games van NIS America: NIS America brengt deze zomer twee games uit voor de Nintendo 3DS. Op 1 september worden er zowel een standaardversie als een limited edition uitgebracht van Culdcept Revolt: een game met kaart- en bordspelelementen. In RPG Maker Fes kunnen ervaren spelers en beginnelingen hun eigen RPG’s maken. In de Nintendo eShop op de Nintendo 3DS wordt gratis downloadbare software met de naam RPG Maker Player uitgebracht, waarmee iedereen RPG’s kan spelen die in RPG Maker Fes zijn gecreëerd. RPG Maker Fes komt op 23 juni uit voor de Nintendo 3DS.

amiibo

Nieuwe amiibo in aantocht!: De laatste amiibo-figuurtjes in de Super Smash Bros.-serie komen eraan! Vanaf 21 juli liggen er twee versies van de amiibo-figuurtjes van Cloud, Corrin en Bayonetta in de winkels.

Preview Image
Preview Image
Preview Image
Preview Image
Preview Image

+1

The Legend of Zelda-amiibo: op 23 juni komen er drie nieuwe amiibo-figuurtjes uit die gebaseerd zijn op Link in de games Majora’s Mask, Twilight Princess en Skyward Sword uit de The Legend of Zelda-serie.

Preview Image
Preview Image
Preview Image

Je kunt al deze hoogtepunten en meer zien door de presentatie te bekijken op onze Nintendo Direct-pagina.

*Voor de multiplayerstand heb je mogelijk extra accessoires, games en/of systemen nodig. Deze zijn apart verkrijgbaar. Om compatibele games online te spelen moet je een Nintendo-account koppelen en akkoord gaan met de Nintendo Network-overeenkomst en het privacybeleid. Tijdens het spelen heb je een breedband-internetverbinding nodig. Om online te kunnen spelen op de Nintendo Switch heb je een betaald abonnement nodig. Tot eind 2017 kunnen spelers gratis gebruikmaken van de onlinedienst voor de Nintendo Switch.

**Om via een lokaal draadloos netwerk te spelen heb je voor ieder systeem een apart exemplaar van de game nodig, evenals een USB-netwerkadapter. Deze zijn apart verkrijgbaar.

***Om downloadgames te kopen of demo's te downloaden in de Nintendo eShop op de officiële website heb je een Nintendo-account nodig die is gekoppeld aan een Nintendo Network ID. Ook moet je de Nintendo eShop al eens hebben bezocht op het systeem waarop je de gekochte game wilt downloaden. Om games automatisch te downloaden moet op je systeem de nieuwste update zijn uitgevoerd en moet het systeem met het internet zijn verbonden. Zorg ervoor dat de functie voor automatisch downloaden ingeschakeld is en dat er voldoende ruimte vrij is om het downloaden te voltooien. Ga voor meer informatie naar Service en info. Wanneer je games aanschaft of demo's downloadt op de Nintendo-website, wordt dit via de Nintendo eShop verwerkt.

****Spelers met een New Nintendo 3DS of New Nintendo 3DS XL kunnen amiibo direct tegen hun systeem aan houden. Spelers met een Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL of Nintendo 2DS kunnen de NFC-lezer/-schrijver voor de Nintendo 3DS gebruiken. Deze is apart verkrijgbaar.

Meer informatie:

Nintendo op Facebook: https://www.facebook.com/Nintendo

Nintendo Switch op Facebook https://www.facebook.com/NintendoSwitch

Nintendo 3DS op Facebook: https://www.facebook.com/Nintendo3DS

Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/user/NintendoNederland

Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl

Nintendo Nederland op Instagram https://instagram.com/nintendonl/