Nintendo eShop, indie-games klaar voor lancering van de Nintendo Switch


23-02-2017

SI_NintendoSwitchLogo.png

23 februari 2017 – De lancering van de Nintendo Switch op 3 maart nadert snel, en Nintendo of Europe kan bevestigen dat de Nintendo eShop vanaf de eerste dag beschikbaar zal zijn, inclusief een verzameling downloadbare indie-games. Als voorproefje zal Nintendo of Europe op dinsdag 28 februari om 18.30 uur een gelokaliseerde versie van Nintendo of America’s Nindies Showcase-video publiceren, met daarin een groot aantal van deze ‘Nindie’-games. Vanaf dit tijdstip kan de video met Nederlandstalige ondertiteling worden bekeken op www.nintendo.nl.

In de Nintendo eShop zullen dit jaar meer dan zestig indie-games, digitale versies van verpakte games, downloadbare content en meer beschikbaar zijn. Er zijn drie Nindie-games die bij de lancering van het systeem op 3 maart beschikbaar zullen zijn:

  • FAST RMX van Shin’en Multimedia: deze razendsnelle racegame met verminderde zwaartekracht wordt exclusief uitgebracht voor de Nintendo Switch.
  • Shovel Knight: Specter of Torment van Yacht Club Games: de nieuwste downloadbare content voor de bekroonde hit Shovel Knight is een volledige game met in de hoofdrol Specter Knight, een van de vijanden uit het oorspronkelijke spel. De uitgebreide campagne is zelfs nog groter dan die van de laatste downloadbare content, Plague of Shadows. Shovel Knight: Specter of Torment verschijnt tijdelijk exclusief voor de Nintendo Switch.
  • Shovel Knight: Treasure Trove van Yacht Club Games: speciaal voor de grootste fans van Shovel Knight wordt Shovel Knight: Treasure Trove uitgebracht, met de oorspronkelijke Shovel Knight-game én alle eerder uitgebrachte downloadbare content, inclusief Shovel Knight: Specter of Torment! Shovel Knight: Treasure Trove verschijnt tijdelijk exclusief voor de Nintendo Switch.

Hieronder vind je een opsomming van het laatste nieuws over de lancering van de Nintendo eShop voor de Nintendo Switch.

  • Mensen die tegoed hebben staan op de accounts van andere apparaten, kunnen daar gebruik van maken met een gedeelde portemonnee, die ook werkt met de Nintendo Switch. Zodra het Nintendo Network ID wordt gekoppeld aan de Nintendo-account, en de Nintendo-account wordt ingesteld op de Nintendo Switch, behoort deze functionaliteit tot de mogelijkheden.
  • Virtual Console-games zullen bij de lancering niet beschikbaar zijn. Nintendo onderzoekt de mogelijkheden om digitale content die is aangeschaft op eerdere systemen over te zetten naar de Nintendo Switch, maar dit is op het moment nog niet bevestigd.
  • Een nieuwsfunctie geeft informatie over de nieuwste toevoegingen aan de Nintendo eShop, verwachte games en andere updates van Nintendo.
  • Vanaf de eerste dag is er een update beschikbaar voor de Nintendo Switch, die benodigd is om gebruik te maken van de Nintendo eShop.

Na een eerste bezoek aan de Nintendo eShop, kunnen gamers ook digitale Nintendo Switch-games aanschaffen op www.nintendo.nl. Gebruikers kunnen games aanschaffen op Nintendo’s website, waarna ze automatisch worden verstuurd naar de Nintendo Switch. Dit kan zowel thuis als onderweg, zolang er een wifi-verbinding beschikbaar is.

Ga op dinsdag 28 februari om 18.30 uur naar www.nintendo.nl en kijk naar de Nindies Showcase-video voor een voorproefje van de komende Nindie-creaties.

*Om downloadgames te kopen of demo's en gratis software te downloaden in de Nintendo eShop via de officiële website heb je een Nintendo-account nodig die is gekoppeld aan je Nintendo Switch-systeem. Je moet je systeem hebben geregistreerd als het actieve systeem voor downloads voor jouw Nintendo-account. Dit doe je door de Nintendo eShop minstens één keer te bezoeken op het systeem waarop je de software wilt downloaden. Om automatisch software te downloaden moet je de nieuwste systeemupdate voor je systeem hebben uitgevoerd en de functie voor automatisch downloaden inschakelen. Bovendien heb je genoeg vrije ruimte nodig om het downloaden te voltooien. Ga voor meer informatie naar 'Service en info'. Op de website van Nintendo voltooide aankopen en geactiveerde demodownloads worden verwerkt via de Nintendo eShop.

Meer informatie:

Nintendo Switch op Facebook https://www.facebook.com/NintendoSwitch

Nintendo Nederland op Twitch http://www.twitch.tv/nintendonederland

Nintendo of Europe op Twitch http://www.twitch.tv/team/nintendo

Nintendo op Facebook: https://www.facebook.com/Nintendo

Nintendo Nederland op YouTube http://www.youtube.com/user/NintendoNederland

Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

Nintendo Nederland op Twitter https://twitter.com/nintendonl

Nintendo of Europe op Instagram https://instagram.com/nintendoeurope