• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Neem een kijkje achter de schermen en ontdek hoe de animatiefilmpjes in Poochy & Yoshi’s Woolly World zijn gemaakt!


    25-01-2017

    Heb jij de nieuwe filmpjes van Yoshi en zijn vrienden al gezien? In Poochy & Yoshi's Woolly World krijg je 30 van deze superschattige video's voorgeschoteld! Deze wollige platformgame komt op 3 februari uit voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

    Deze korte filmpjes zijn gemaakt met een speciale methode, die we stop-motion noemen. Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen om te zien hoe zulke stop-motionvideo's precies worden gemaakt.

    Twaalf frames per seconde

    Om stop-motionfilmpjes te maken stel je figuurtjes op, maak je een foto, verplaats je de figuurtjes een beetje, maak je opnieuw een foto enzovoorts. Je moet de positie van Yoshi en de voorwerpen om hem heen goed in de gaten houden terwijl je voor ieder frame een foto maakt. Deze methode vergt een heleboel tijd en nauwkeurigheid.

    CI_3DS_PoochyAndYoshisWoollyWorld_12Frames.jpg

    Om één seconde aan filmmateriaal te maken heb je twaalf foto's nodig. Wat zou er gebeuren als je alle foto's snel achter elkaar laat zien?


    Ziezo! Deze ene seconde heeft vele uren werk gekost. Het is dus erg tijdrovend om een volledig filmpje te maken.

    Achter de schermen

    Laten we eens kijken wat er precies gebeurt bij het maken van de animaties.

    Dit is de set waar de animatie wordt opgenomen. In alle hoeken en gaten staan hulpmiddelen en rekwisieten voor de opname.

    Als je goed naar de foto's kijkt, zie je dat Yoshi en de andere figuurtjes op hun plaats worden gehouden met metalen standaarden en klemmetjes.

    De vele gezichten van Yoshi

    Je hebt misschien al gezien dat Yoshi bij de opnames allerlei gezichtsuitdrukkingen heeft. Wil je weten hoe dat kan?

    Hier zie je een paar onderdelen die worden gebruikt voor de ogen van Yoshi. Er zijn verschillende frames die gebruikt worden om subtiele veranderingen en bijvoorbeeld knipogen weer te geven.

    De Yoshi die je in de filmpjes ziet, lijkt erg op de wollen Yoshi-amiibo, maar er zijn een paar verschillen.

    CI_3DS_PoochyAndYoshisWoollyWorld_StopMotionYoshiAmiiboYoshi.jpg

    Stop-motion-Yoshi en Yoshi-amiibo

    Zie je dat zijn armen en benen langer zijn? Er zitten ook metalen gewrichten in de Yoshi die voor de stop-motionvideo's wordt gebruikt, waardoor hij nogal stijf en zwaar is. Dankzij die gewrichten kunnen de stop-motionmakers Yoshi verschillende poses geven en nauwkeurig bewegen.

    Foto's maken met alles erop en eraan

    Hier zie je het verschil tussen de oorspronkelijke foto's en de versies die in de video worden gebruikt. De metalen hulpstukken die de figuurtjes op hun plaats houden, zijn op de oorpronkelijke foto te zien. Later wordt de foto bewerkt, zodat de standaarden niet meer zichtbaar zijn. Stop-motion lijkt misschien een erg ouderwetse methode, maar voor het bewerken van de foto's wordt geavanceerde software gebruikt.

    Hier is een onbewerkt fragment waarin je kunt zien hoe de animatie eruitzag tijdens de productie.

    Abonneer je op op
    YouTube

    Een boodschap van het productieteam

    Hier is een boodschap van Hirokazau Minegishi van Dwarf Studios, die heeft meegewerkt aan deze filmpjes:

    CI_3DS_PoochyAndYoshisWoollyWorld_MrMinegishi.jpg

    "Stop-motion-Yoshi beweegt zich op een unieke manier, die anders is dan de wijze waarop Yoshi zich in games beweegt. We hopen dat spelers het leuk zullen vinden om Yoshi eens vanuit een andere invalshoek te bekijken."

    In de game

    In de game zitten 30 korte animatiefilmpjes. Iedere dag kun je een nieuw filmpje ontdekken, dus het loont de moeite om de game ten minste één keer per dag te spelen. Je kunt ook quizvragen over de video's beantwoorden. Als je de vragen kunt beantwoorden, krijg je kralen die tijdens je avontuur met Yoshi goed van pas zullen komen!

    De aaibare Poochy, die in de filmpjes te zien is, krijgt ook zijn eigen amiibo (apart verkrijgbaar of in een speciale bundel met Poochy & Yoshi’s Woolly World). De Poochy-amiibo kan zich weliswaar niet zo bewegen als de Poochy in de filmpjes, maar door de amiibo tijdens het spelen tegen je Nintendo 3DS aan te houden kun je Poochy in de game te hulp roepen. Op die manier krijg je op je avontuur hulp van een trouwe metgezel.

    Als je even pauze wilt nemen terwijl je Poochy & Yoshi’s Woolly World speelt, dan kun je de stop-motionvideo's bekijken.

    Bekijk een paar van de filmpjes en kom meer te weten over de game op onze officiële website voor Poochy & Yoshi’s Woolly World!

    Poochy & Yoshi's Woolly World is vanaf 3 februari 2017 verkrijgbaar in de winkels en als downloadversie in de Nintendo eShop op de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op die dag wordt ook de Poochy-amiibo uitgebracht. Die is zowel apart verkrijgbaar als in een bundel met de game.