• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Tetsuya Takahashi van Monolith Soft onthult meer van Xenoblade Chronicles 2: Torna - The Golden Country


  21-06-2018

  Monolith Soft Executive Director Tetsuya Takahashi heeft informatie met ons gedeeld over een extra verhaal dat naar Xenoblade Chronicles 2 op de Nintendo Switch komt.

  Tetsuya Takahashi aan het woord:

  Hallo, en bedankt voor het geduld. Dit is de officiële aankondiging van Xenoblade Chronicles 2: Torna - The Golden Country, een extra verhaallijn voor Xenoblade Chronicles 2.

  Het is allemaal drie jaar geleden begonnen. Torna - The Golden Country was deel van ons originele prototype voor de hoofdgame. Of beter gezegd: je zou kunnen stellen dat het een van de potentiële kandidaten voor het verhaal was die in ons prototype zaten.

  Het is nu zeven jaar geleden dat Xenoblade Chronicles is uitgebracht. We hebben sindsdien vrij veel kennis opgebouwd over het ontwikkelen en ons procesmanagement is ook flink verbeterd. Nu weten we veel beter hoe we een balans kunnen krijgen in de grootte van een game, de moeilijkheidsgraad en de hoeveelheid tekst.

  We hebben naar meerdere factoren gekeken en we zijn toen tot de conclusie gekomen dat het toevoegen van Torna - The Golden Country aan de hoofdgame niet strookte met het budget en de tijd die we hadden gereserveerd voor Xenoblade Chronicles 2.

  We hadden het prototype nog aan niemand laten zien en besloten snel om deze content niet toe te voegen, maar juist alleen dat toe te voegen wat nodig was voor de hoofdgame. Dat is uiteindelijk Xenoblade Chronicles 2 geworden.

  Een behoorlijke tijd bleef Torna - The Golden Country vervolgens onaangeraakt op m'n harde schijf staan, maar toen we besloten om een nieuwe verhaallijn toe te voegen met de Expansion Pass, wist ik dat we Torna - The Golden Country nieuw leven in moesten blazen.

  Abonneer je op op
  YouTube

  Het verhaal speelt zich 500 jaar voor Xenoblade Chronicles 2 af

  Het verhaal van Torna - The Golden Country bevat niet alleen het verleden van hoofdpersonages uit de hoofdgame, zoals Jin, Mythra, Malos en Praetor Amalthus, maar schijnt ook een licht op personages als Lora en Addam, die een belangrijke rol spelen in Xenoblade Chronicles 2.

  Ah, en je weet dat het hoofdverhaal in Xenoblade Chronicles 2 het verhaal van Rex en Pyra (Mythra) is, maar Torna - The Golden Country volgt enkele andere hoofdpersonages: Jin en Lora.

  Je ziet wat er in het verleden van Jin is gebeurd, wat voor persoon Lora was, en zelfs wat de relatie was tussen Addam en Mythra.

  In de hoofdgame werden enkele stukjes van hun verhalen verteld, maar nu kun je ze volledig beleven.

  (De generieke modellen die worden gebruikt voor sommige bijpersonages in flashbacks in de hoofdgame worden vervangen door exclusieve modellen.)

  Nieuwe avonturen op een nieuwe kaart

  De Titan van Torna zal in Torna - The Golden Country worden toegevoegd als nieuwe kaart. Veel andere RPG's voegen hun extra verhaallijnen toe aan bestaande kaarten, maar de kaarten in Torna - The Golden Country zullen volledig nieuw zijn.

  Ook zal de hoofdstad van Torna als kaart worden toegevoegd. Deze gebeurtenissen spelen zich 500 jaar geleden af, en daarom zal de speelbare omgeving in Torna - The Golden Country zich beperken tot Torna en de omliggende gebieden. Desondanks ben ik ervan overtuigd dat deze absoluut de moeite waard zijn om te spelen.

  Hernieuwd gevechtssysteem

  Torna - The Golden Country speelt zich af in een tijd waar Drivers en Blades nog niet hebben geleerd naadloos met elkaar samen te werken in gevechten. Daarom zal er een nieuw gevechtssysteem worden gebruikt in deze uitbreiding. Het hernieuwde gevechtssysteem zal nog steeds gebaseerd zijn op dat van de hoofdgame, maar ik hoop dat je kunt genieten van deze nieuwe mechaniek.

  Nieuwe muziek toegevoegd

  Er zijn ook nieuwe songs toegevoegd aan Torna - The Golden Country. Ze zijn gecomponeerd door Mitsuda-san en enkele andere muzikanten die betrokken waren bij de hoofdgame.

  De nieuwe muziek voelt wat volwassener aan en past beter bij het meer gerijpte karakter van Torna - The Golden Country. Het merendeel is op akoestische instrumenten gespeeld en de songs hebben een echte groove, dus je zult er zeker van genieten.

  Torna - The Golden Country is een extra verhaallijn die naar verwachting op 14 september uitkomt voor iedereen die Xenoblade Chronicles 2 en de Expansion Pass bezit. Daarnaast zal er vanaf 21 september een aparte, verpakte versie van Torna - The Golden Country verkrijgbaar zijn voor degenen die Xenoblade Chronicles 2 nog niet hebben gespeeld.

  Zoals ik al zei speelt het verhaal van Torna - The Golden Country zich 500 jaar voor de gebeurtenissen in de hoofdgame af. Het kan dus zijn dat spelers de hoofdgame iets anders beleven als ze Torna - The Golden Country eerst spelen. Deze verpakte versie bevat naast Torna - The Golden Country tevens een code voor de andere Expansion Pass-content voor de hoofdgame, waardoor deze versie een perfect instappunt is voor iedereen die Xenoblade Chronicles 2 en Torna - The Golden Country in de toekomst willen ontdekken.

  We hebben nog wat tijd nodig voordat de uitbreiding klaar is voor een release, maar als het zover is kun je genieten van alle nieuwe gebieden, gevechten en de verhalen van deze nieuwe personages.

  Bedankt, Takahashi-san!

  Zie Xenoblade Chronicles 2: Torna - The Golden Country in actie in de Nintendo Treehouse: Live op de E3 2018-sectie.

  Abonneer je op op
  YouTube

  Let op: de Nintendo Treehouse: Live-demonstraties zijn uitsluitend in het Engels gehouden.

  Wil je graag meer weten? Kijk dan op de officiële website van Xenoblade Chronicles 2, de Facebook-pagina van Nintendo Switch of onze Twitter-account! Ook kun je er meer lezen over de ontwikkeling van deze game.

  Xenoblade Chronicles 2 is nu verkrijgbaar in de winkel en als downloadversie in de Nintendo eShop, exclusief voor de Nintendo Switch. De Xenoblade Chronicles 2: Collector’s Edition* en Nintendo Switch-Pro-controller Xenoblade Chronicles 2 Edition zijn ook verkrijgbaar. Xenoblade Chronicles 2: Torna - The Golden Country zal vanaf 14 september 2018 verkrijgbaar zijn als DLC voor Expansion Pass-bezitters en zal tevens als aparte, verpakte versie in de winkel verkrijgbaar zijn vanaf 21 september 2018.

  *In de winkel kun je meer informatie krijgen over de beschikbaarheid van dit product.