• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Ontdek hoe The Legend of Zelda: Breath of the Wild werkt in VR met Nintendo Labo!


  16-04-2019

  Het Nintendo Labo: VR-pakket voor de Nintendo Switch ligt nu in de winkel en op 26 april wordt The Legend of Zelda: Breath of the Wild compatibel met de VR-bril via een gratis software-update.* Maar hoe werkt dat precies? Takuhiro Dohta, de technical director van de game, legt het hieronder uit.

  Maak kennis met Takuhiro Dohta:

  Hallo, ik ben Takuhiro Dohta, de technical director van The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

  Het Nintendo Labo: VR-pakket is nu verkrijgbaar en daarin vind je de VR-bril. Met die bril hebben we iets nieuws toegevoegd aan The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

  Abonneer je op op
  YouTube

  Je kunt hem heel makkelijk gebruiken. Kies in het menuscherm voor SYSTEEM en dan voor OPTIES. Verander de instelling naar DE VR-BRIL GEBRUIKEN en plaats het Nintendo Switch-systeem in de VR-bril. Als je vervolgens door de VR-bril kijkt, zie je hoe Hyrule zich voor je uitstrekt in VR!

  CI_News_TheLegendOfZeldaBreathOfTheWild_LaboCVR_Menu_nlNL.jpg

  De besturing en de in-game camera werken net als altijd, maar je kunt Hyrule vanuit een nieuw perspectief bekijken. Als je de VR-bril gebruikt, volgt de camera ook de richting waarin je kijkt.

  Je kunt de weergave tijdens je avontuur op elk moment veranderen. We raden aan om door de VR-bril te kijken als je iets bijzonders ziet, zoals een locatie met een fraai uitzicht, een geliefd personage of een favoriet wapen.

  CI_News_TheLegendOfZeldaBreathOfTheWild_LaboCVR_Zelda_02.jpg

  Het idee achter deze update is om een kleine draai aan Hyrule te geven. Het geeft spelers die de game al veel gespeeld hebben een reden om terug te keren en nog meer plezier eraan te beleven. Je kunt gewoon je opgeslagen gegevens gebruiken om deze nieuwe functie te proberen.

  Het idee hiervoor ontstond toen het Nintendo Labo-ontwikkelteam ons voor het eerst een demonstratie van de VR-bril gaf. Dat was natuurlijk een verrassing, maar ik vroeg me toen ook af of we er iets mee konden doen in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Eerst bedachten we van alles, welke locaties mooi zouden zijn om te zien en welke vijanden leuk zouden zijn om tegen te vechten. Uiteindelijk kwam het The Legend of Zelda-ontwikkelteam tot de conclusie dat we je de game gewoon zouden moeten laten spelen zoals hij is, waarbij je wat je maar wilt door de VR-bril kunt bekijken.

  CI_News_TheLegendOfZeldaBreathOfTheWild_LaboCVR_Zelda_01.jpg

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild is een third-person game, waarin je tijdens het spelen je personage Link in beeld ziet. Het was voor ons een uitdaging om een unieke VR-bril-ervaring te bedenken zonder het game-design te veranderen. Daardoor is deze VR-bril-ervaring een beetje anders dan de ervaringen die je vindt in het Nintendo Labo: VR-pakket.

  Als je geen liefhebber bent van de bewegingsgestuurde camera, dan kun je die gewoon uitzetten via de optie BEWEGINGSBESTURING. Zo kun je van de VR-beelden genieten zonder dat de camera met je hoofd meebeweegt. Hopelijk is alleen het VR-perspectief voor spelers al een reden om deze nieuwe functie eens te proberen.

  Een van de concepten voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild was vermenigvuldigende gameplay, wat betekent dat spelers een aantal samenhangende regels kunnen gebruiken om tot hun eigen oplossingen te komen. Het hele team heeft samengewerkt om een game te maken die iedereen op zijn eigen manier kan spelen. Met de Nintendo Switch wordt je vrijheid ook vermenigvuldigd, omdat je er waar je maar wilt mee kunt spelen. En met de VR-bril krijg je de kans om nóg een andere manier van spelen te proberen!

  Hartelijk dank, Takuhiro Dohta.

  De VR-bril maakt deel uit van het Nintendo Labo: VR-pakket en de Starterset + knaller. Ga naar onze Nintendo Labo-website voor meer informatie over het VR-pakket en de aankoopmogelijkheden.

  *Hiervoor moet je een software-update uitvoeren. Om software-updates te downloaden heb je een breedband-internetverbinding nodig. Ook moet je een Nintendo-account aanmaken en akkoord gaan met de bijbehorende overeenkomst. Het Nintendo-account-privacybeleid is van toepassing.