• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • De winnaars van het Splatoon 2 Dutch Championship zijn bekend!


  29-11-2019

  Na een enerverende finale tijdens Heroes Dutch Comic Con Winter Edition 2019 is Serene Sea gekroond tot Nederlands Kampioen Splatoon 2 2019 – 2020! Daarmee heeft Nederland voor het eerst sinds drie jaar tijd een nieuwe kampioen Splatoon 2. Hoewel het team pas sinds dit jaar bestaat, zijn twee van de teamleden geen onbekenden. Spelers Brian en Riolu zijn namelijk afgelopen twee jaar ook al kampioen geworden met hun voormalige team Polderlantis. Samen met spelers Hero en rednaeL vormen zij dit jaar Serene Sea en hebben ze bewezen de beste Inklings van Nederland te zijn.

  Serene Sea werd niet zonder slag of stoot kampioen. Ze moesten in de halve finale eerst nog winnen van de Squisters, die zeer geliefd waren bij het publiek. De Squisters konden tijdens één wedstrijd in het bijzonder nog behoorlijk wat weerstand bieden, maar Serene Sea bleek uiteindelijk te sterk.

  De andere halve finale ging tussen Wooloo Gang, een afsplitsing van de Squisters, en de Last Minute Squad onder leiding van captain Hat. Op papier lagen de niveaus van deze teams een stuk dichter bij elkaar, maar toch bleek Last Minute Squad een maatje te groot. Ze wonnen net als Serene Sea de halve finale met 3 – 0.

  De grote finale bestond uit een ‘Best of 7’ en deze leek redelijk snel gespeeld. Serene Sea won de eerste drie potjes, Torentwist, Spetterzone en Bazookarper, waardoor ze op dat moment nog maar één wedstrijd hoefden te winnen om kampioen te worden. Last Minute Squad maakte de finale toch nog bijzonder spannend door de twee daaropvolgende wedstrijden te winnen. Tijdens het 6e potje werd de stand Spetterzone gespeeld in het level Moeraalkanaal. Hier wist Serene Sea de winst definitief in de wacht te slepen.

  Wil jij zien hoe Serene Sea het er tijdens het Europees kampioenschap van afbrengt? Dan zul je nog eventjes geduld moeten hebben. Details over waar en wanneer het Splatoon 2 European Championship gespeeld wordt, worden op een later moment bekendgemaakt.

  Geniet in de tussentijd van deze actiefoto’s van het Splatoon 2 Dutch Championship 2019.

  Bekijk hieronder de foto's: