• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Metroid Dread-rapport Vol. 7: Geheimen van de Chozo


    10-09-2021

    Metroid Dread-rapport Vol. 7: Geheimen van de Chozo

    Welkom bij het Metroid Dread-rapport! Deze reeks gaat over de nieuwste informatie over Metroid Dread voor de Nintendo Switch en de wereld van de Metroid-serie. Ook krijg je een kijkje achter de schermen bij het ontwikkelaarsteam.

    In deze editie gaan we in op de historie van de Chozo en werpen we een blik op een paar van de mysterieuze krijgers die Samus Aran tijdens haar nieuwste missie tegen het lijf loopt.


    Wie zijn de Chozo?

    CI_NSwitch_MetroidDread_Screenshot_Chozo_01.jpg

    De Chozo waren een zeer intelligente en technologisch geavanceerde vogelachtige soort. Zij geloofden dat het hun doel was om voor vrede in het heelal te zorgen. Deze eens zo machtige beschaving bereikte uiteindelijk echter een breekpunt en viel uiteen. Nu trekken de Chozo liever zo min mogelijk aandacht.

    Nadat Samus op jonge leeftijd haar ouders verloor tijdens een aanval van de ruimtepiraten, namen de Chozo haar onder hun hoede en voedden haar op op de planeet Zebes. Zonder de Chozo zou Samus niet zijn wie ze nu is.


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Zoals in een eerder Metroid Dread-rapport al vermeld, ontving Samus een transplantatie van Chozo-DNA om haar in staat te stellen onder de barre omstandigheden op de planeet Zebes te overleven. Haar krachtpak en armkanon zijn ook gemaakt met geavanceerde Chozo-technologie."

    "De Chozo zijn onlosmakelijk verbonden met Samus en de Metroid-serie. Maar welke rol zullen ze spelen in dit verhaal? Blijf op de hoogte!"


    De Chozo op Samus' pad

    In de trailer die is uitgebracht naast het laatste Metroid Dread-rapport zijn diverse levende Chozo te zien. Ondanks hun geschiedenis met Samus, lijken ze haar als vijand te beschouwen. In een scène die zich kort na haar aankomst op de planeet ZDR afspeelt, staat Samus oog in oog met een Chozo.

    Een mysterieuze tegenstander

    CI_NSwitch_MetroidDread_MysteriousChozo_Artwork.jpg

    Deze mysterieuze gestalte valt uit het niets aan. Het lijkt erop dat hun rechterarm is uitgerust met een armkanon, net zoals dat van Samus. Deze figuur is veel groter dan Samus en zelfs andere Chozo-krijgers. Ze overmeesteren Samus gemakkelijk in een gevecht.

    Chozo-soldaten

    CI_NSwitch_MetroidDread_ChozoSoldier_Artwork.jpg

    Chozo-soldaten zijn uitgerust met een wapen dat eruitziet als een lange speer. De trailer laat zien dat ze zeer capabele vechters zijn, en in één scène is te zien dat ze verwikkeld zijn in een hevig gevecht met Samus.

    Chozo-robotsoldaten

    Samus krijgt ook te maken met gevechtsrobots die zijn gemaakt met geavanceerde Chozo-technologie. Het zijn krachtige eenheden die razendsnel zijn en bewapend zijn met een elektromagnetisch zwaard en een armkanon dat projectielen afvuurt.


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "De aanwezigheid van de Chozo is een van de vele gevaren in Metroid Dread. Samus is opgevoed door de Chozo, maar de Chozo die in deze game verschijnen, zijn extreem vijandig tegenover haar. Bovendien wordt ze volledig overrompeld in haar strijd tegen een mysterieuze Chozo-figuur..."

    "Wat zijn deze Chozo van plan? Zijn het vijanden of bondgenoten van Samus? En mochten ze vijandig zijn, hoe kan Samus ze ooit verslaan? Je zult de game moeten spelen om dat te ontdekken!"


    Restanten van de Chozo

    Tijdens haar vorige missies op de planeet Zebes en de planeet SR388 heeft Samus diverse Chozo-artefacten en andere overblijfselen van hun beschaving ontdekt.

    Daaronder vallen Chozo-archieven (die ze vindt in Metroid: Samus Returns voor de Nintendo 3DS) die delen van de Chozo-geschiedenis onthullen die uiteindelijk leiden tot de gebeurtenissen in Metroid Dread.


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "De Chozo-archieven tonen de aankomst van de Chozo op de planeet SR388 voor onderzoeksdoeleinden, hun eerste ontmoeting met de X-parasieten en de ontwikkeling van de Metroid die bedoeld is om de X-parasieten uit te roeien."

    "Deze archieven tonen ook een figuur die erg doet denken aan de mysterieuze krijger die Samus aanvalt op de planeet ZDR…"

    "Aan de hand van deze archieven kun je gaan speculeren wat er precies is voorgevallen op de planeet SR388 en wat die gebeurtenissen te maken hebben met het verhaal van Metroid Dread."


    De volgende keer…

    In het volgende Metroid Dread-rapport gaan we naar de planeet ZDR, waar Samus' nieuwste missie zich afspeelt, en onderzoeken we de vele gevaren die hier op de loer liggen. Houd ons in de gaten!

    Heb je het vorige Metroid Dread-rapport nog niet gelezen? Lees het hier.

    Word lid van de Nintendo Switch-community op Facebook of volg @NintendoNL op Twitter voor updates over de nieuwe missie van Samus. Ook kun je meer informatie vinden op de officiële spelpagina van Metroid Dread. De game wordt uitgebracht op 8 oktober.