• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Metroid Dread-rapport Vol. 8: De planeet ZDR


    22-09-2021

    Metroid Dread-rapport Vol. 8: De planeet ZDR

    Welkom bij het Metroid Dread-rapport! Deze reeks gaat over de nieuwste informatie over Metroid Dread voor de Nintendo Switch en de wereld van de Metroid-serie. Ook krijg je een kijkje achter de schermen bij het ontwikkelaarsteam.

    De missie van premiejager Samus Aran naar de planeet ZDR is tweeledig. Ten eerste moet ze achterhalen of de X-parasieten, een soort die in staat is om andere organismen na te bootsen, echt zijn uitgestorven. Ten tweede moet ze uitzoeken waarom de E.M.M.I.-onderzoeksrobots, die oorspronkelijk werden ingezet om naar de X-parasieten te zoeken, opeens spoorloos zijn verdwenen.

    CI_NSwitch_MetroidDread_ZDR_Screenshot_01.jpg

    De planeet ZDR

    Hoewel geen mens ooit voet heeft gezet op de planeet, blijkt uit eerste metingen dat ZDR vergelijkbare planetaire eigenschappen (zoals de temperatuur, vochtigheid, zwaartekracht en atmosferische samenstelling) heeft als de planeet SR388, die Samus in het verleden heeft bezocht en vervolgens heeft vernietigd tijdens haar meest recente missie.

    Diep in de planeet vind je omgevingen die zijn opgesplitst in meerdere lagen, elk met unieke eigenschappen en organismen. Overblijfselen van de eens zo machtige Chozo-beschaving zijn over de hele planeet te vinden, inclusief vervoersmiddelen en liften die de gebieden met elkaar verbinden.


    Artaria

    Samus ontwaakt in het grotachtige gebied Artaria nadat ze is aangevallen door een mysterieuze en krachtige Chozo-figuur. Dit gebied ligt in het diepste deel van ZDR en heeft omgevingen met lage temperaturen. Het bovenste gedeelte van Artaria bevat enorme hoeveelheden magma, dat wordt gebruikt als de primaire energiebron op de planeet.

    Klaida

    Dit aardse, vietpotige wezen woont op ZDR. Het zal Samus niet aanvallen, maar zal schade aanrichten en haar wegjagen als het wordt aangeraakt. Het wordt niet beschermd door hard pantser, dus je kunt elk deel van het wezen schade toebrengen.

    Ply

    Een klein vliegend wezen met een kop die op een grote oogbal lijkt. Zodra hij Samus opmerkt, zal hij haar volgen, op haar richten en haar vervolgens aanvallen met zijn stekelige staart. Ze komen ook voor in zwermen. Door zijn kleine lichaam en behendigheid is hij lastig te raken, maar Samus' breedtestraal is een goed wapen om hem te verslaan.

    Muzby

    Dit tweepotige wezen met zware armen is een van de grotere levensvormen op Artaria. Hij sleept zijn armen achter zich aan terwijl hij loopt. Omdat hij in de duisternis woont en is geëvolueerd, heeft een Muzby geen gezicht. Hij heeft een dikke, ruwe huid en een prima uithoudingsvermogen, dus krachtige aanvallen zoals de raket of oplaadstraal zijn effectief. Samus kan ook tussen zijn benen glijden wanneer hij zijn armen opheft om aan te vallen.


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Artaria is de plek waar Samus haar avontuur op de planeet begint. Het is een relatief groot gebied, maar heeft veel deuren die ze aan het begin van de game niet kan openen. Je kunt dit gebied opnieuw bezoeken nadat je meer vooruitgang hebt geboekt en extra vaardigheden hebt verworven, dus het kan een goed idee om die plekken op de kaart te markeren. Je kunt ook screenshots maken met de opnameknop om een soort logboek bij te houden."


    Cataris

    Dit is de thuisbasis van het centrale systeem dat de toevoer en circulatie van energiegenererend magma over de hele planeet beheert, dat verschillende faciliteiten aandrijft. Op veel plaatsen stromen hete magmastromen naar buiten. Sommige van de gebieden met hoge temperaturen zijn voor Samus niet begaanbaar met haar standaard krachtpak.

    Vulkran

    Dit kleine wezen kan over vloeren, muren en plafonds bewegen. Het slaat magma op in zijn lichaam en spuugt het uit wanneer het gevaar detecteert. Het spuwt meerdere magmaschoten uit, wat moeilijk te ontwijken is. Het is het beste om dit wezen van een afstand aan te vallen voordat het zelf in de aanval gaat.

    Autclast

    Een robot die vermoedelijk is gemaakt met geavanceerde Chozo-technologie. De cilinders aan beide zijden kunnen met grote kracht naar beneden klappen, waardoor een explosie ontstaat die een vuurgolf over de grond veroorzaakt. Een Autclast kan worden verlamd met een snelle counterslag wanneer hij even pauzeert vlak voordat hij aanvalt.

    Obsydomithon

    Een rotsachtig wezen dat in de buurt van magma leeft. Meestal blijft het inactief in een ertsachtige vorm, maar het verandert in een actieve gevechtsvorm wanneer het Samus detecteert. Wees voorzichtig als het oplaadt: de aanval die volgt, bereikt een verzengend hoge temperatuur en kan zelfs het terrein doordringen.


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Magma is in overvloed aanwezig in Cataris. Zonder het Varia-pak, dat Samus beschermt tegen extreem hoge temperaturen, loop je hier in veel kamers hitteschade op."

    "Door hier de thermische energie te laten circuleren die uit magma wordt gegenereerd, kun je nieuwe routes verkennen. Als je goed kijkt hoe magma zich binnen de circulatieleidingen beweegt, kun je achterhalen waar de thermische energie naartoe leidt. We denken dat dit handige aanwijzingen kan geven voor het verkennen."


    Dairon

    Deze biologische onderzoeksfaciliteit is de thuisbasis van vele robots die vermoedelijk zijn ontwikkeld met behulp van geavanceerde Chozo-technologie. Op sommige plekken is de stroom uitgevallen, waardoor het moeilijk is om vijanden te spotten. Het gevaar schuilt in de duisternis.

    Autsharp

    Een robotvijand die uit zijn houder schiet wanneer hij Samus detecteert. Hij heeft een sterk, ronddraaiend energiezwaard aan de buitenkant dat kracht genereert terwijl het draait, in staat om alles te beschadigen wat het aanraakt. Wanneer het een bom raakt, stuwt de kracht van de explosie deze omhoog.

    Autsniper

    Een kleine sluipschutterrobot met een precisielaser en zes kleine pootjes. Hij kan op de grond, muren en plafonds lopen terwijl hij vanuit vele hoeken op zijn doelwit richt en schiet. De laser kan flinke schade aanrichten, maar je kunt een counterslag uitvoeren vlak voordat hij schiet. Als hij zich op een muur of plafond bevindt, werkt een counterslag in de lucht waarschijnlijk goed.

    Armadigger

    Een gewelddadig, viervoetig wezen dat op ZDR leeft. Hij valt Samus met grote snelheid aan wanneer ze wordt gedetecteerd en zal snel van richting veranderen en het opnieuw proberen als ze de aanval ontwijkt. Vecht terug met een counterslag of probeer hem aan te vallen en vermijd het traject van zijn aanval.


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Dairon zit vol robots waarvan wordt aangenomen dat ze zijn ontwikkeld met geavanceerde Chozo-technologie. De robotvijanden worden beschermd door dik pantser dat alleen kwetsbaar is voor een oplaadstraal of raket. Het is dus heel belangrijk om een counterslag uit te voeren om een opening te creëren voor je eigen aanval."


    Burenia

    De onderste helft van deze mariene onderzoeksfaciliteit staat onder water. Veel waterdieren die hier wonen, zijn in andere gebieden niet te vinden.

    Batalloon

    Een waterwezen dat op ZDR leeft. Het drijft onder water, maar nadert Samus langzaam als ze het raakt. Laat je niet misleiding door zijn uiterlijk...

    Dizzean

    Dit zeedier lijkt op een kleine kwal. Hoewel ze individueel zwak zijn, zijn ze in grote groepen een echte plaag. Schakel de groep snel uit om niet in het nauw gedreven te worden.

    Slaaga

    Een wezen met een gele bult op zijn rug waar hij zuur opslaat. Wanneer hij Samus detecteert, schiet hij dat zuur met grote precisie af. Deze corrosieve explosies kunnen worden ontweken met sprongen en de instaflits-vaardigheid. Ze kunnen ook worden vernietigd met het armkanon of een counterslag als je snel genoeg reageert.


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Burenia ligt grotendeels onder water, wat een nadeel kan zijn voor Samus. Ze is onder water lang niet zo behendig als ze is uitgerust met haar standaard krachtpak of het varia-pak, waardoor het moeilijk voor haar is om de strijd aan te gaan met de snellere zeedieren. Samus kan zichzelf naar magnetische oppervlakken trekken met de haakstraal – wat in bepaalde situaties je leven kan redden."


    Ghavoran

    Een ondergronds bosgebied vlak onder het oppervlak van de planeet ZDR. Zonlicht komt mondjesmaat door de grond heen, terwijl inheemse flora en fauna in overvloed aanwezig zijn, waaronder veel plantachtige en oeroude wezens.

    Hecathon

    Dit grote wezen bestaat al sinds de oudheid op ZDR en vliegt tussen bomen en planten in hoge en lage gebieden. Hij zal zelden uit zichzelf aanvallen, maar wanneer hij wordt aangevallen, zal hij boos worden en een lichtstraal afvuren die in staat is om andere wezens te ontbinden, waardoor zijn prooi wordt verpulverd tot beter verteerbare deeltjes. Pas op dat je dit wezen niet per ongeluk raakt met een verdwaald schot.

    Yampa

    Een spinachtig wezen. Normaal gesproken blijft de kaak onder zijn lichaam gesloten, maar bij een aanval gaat hij wijd open en jaagt hij zijn tegenstander op voor een krachtige bijtaanval. Hij kan niet tussen platforms op verschillende hoogten bewegen, dus profiteer van je omgeving wanneer je zo'n wezen tegenkomt.

    Quetzoa

    Dit insectachtige, middelgrote vliegende wezen leeft op ZDR. Wanneer hij Samus detecteert, volgt hij haar en valt hij met grote snelheid aan. Dit wezen is erg snel en lastig te bestrijden, maar een succesvolle aanval biedt een grote kans om hem af te maken. Ook kunnen vaardigheden zoals de instaflits en schuiven handig zijn om zijn aanvallen effectief te ontwijken, om hem vervolgens te raken met raketten.


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    “Vergeleken met andere delen van ZDR werd Ghavoran minder beïnvloed door de beschaving, en het uiterlijk van het gebied heeft zich sinds de oudheid op natuurlijke wijze kunnen ontwikkelen. Er zijn gebieden waar je continu van het ene naar het andere platform moet springen, evenals plekken die gedeeltelijk onder water staan. Samus zal haar vaardigheden moeten gebruiken als ze zich een weg door dit gebied wilt banen."


    Ferenia

    De oude ruïnes hier tonen aan dat dit gebied ooit een heiligdom was waar Chozo-rituelen werden uitgevoerd.


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    “Terwijl gebouwen en natuur vreedzaam naast elkaar bestaan ​​in de andere gebieden, zijn er in het binnenland van Ferenia vooral gebouwen uit de tijd van de Chozo-beschaving. Wat zal Samus vinden in de ruïnes van dit heiligdom? We willen niet te veel weggeven. Je hoeft alleen te weten dat Samus dit gebied en andere gebieden van ZDR regelmatig opnieuw zal bezoeken."


    De volgende keer…

    Wanneer het volgende Metroid Dread-rapport wordt gepubliceerd, wordt ook de game bijna uitgebracht! Om je goed voor te bereiden op de missie geven je we een paar tips die tijdens het avontuur van pas kunnen komen Tot dan!

    Heb je het vorige Metroid Dread-rapport nog niet gelezen? Lees het hier.

    Word lid van de Nintendo Switch-community op Facebook of volg @NintendoNL op Twitter voor updates over de nieuwe missie van Samus. Ook kun je meer informatie vinden op de officiële spelpagina van Metroid Dread. De game wordt uitgebracht op 8 oktober.