• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Meer tips voor je avonturen in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom!


    05-07-2023

    Meer tips voor je avonturen in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom!

    Wil je alles uit je avonturen in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom halen? We hebben nog meer tips en tricks voor iedereen die het oppervlak van Hyrule is gaan verkennen.

    Ben je nog niet klaar op het Hemeleiland der Wederopstanding? Dan raden we je aan om eerst de 12 spoilervrije tips voor nieuwe spelers te bekijken!

    1: Zo krijg je het zweefzeil

    NSwitch_TLoZTearsOfTheKingdom_Paraglider_nlNL.jpg

    Als je voor het eerst voet zet op het oppervlak, raden we je aan om de missie ”Naar koninkrijk Hyrule” te doen voordat je de wijde wereld in trekt. Deze missie brengt je naar het uitkijkpunt. Daar ontmoet je Purah en krijg je de vraag of je een crisis bij Kasteel Hyrule wilt onderzoeken. Zodra je dat hebt gedaan, kun je terugkeren naar Purah om het zweefzeil – onmisbaar voor elke avonturier – te ontvangen waarmee je alles van de wereld kunt verkennen!

    Bonustip: je verbruikt energie als je het zweefzeil inzet, dus zorg er bij een sprong van grote hoogte voor dat je genoeg over houdt om veilig voet aan de grond te zetten.

    2: Zo maak je optimaal gebruik van je kaart

    Abonneer je op op
    YouTube

    Als je tijdens je avontuur iets interessants ziet, druk dan op de rechterstick om je verrekijker te gebruiken. Druk vervolgens op de A-knop om een bepaalde plek te markeren, zodat je deze terug kunt vinden op de kaart. Je kunt dit ook doen wanneer je naar beneden valt!

    Bonustip: kun je niet meer markeren? Je kunt ook stempels op de kaart zetten om aan te geven waar lichttempels, belangrijke personages en mogelijk Koroks te vinden zijn.

    3: Zo kun je meer spullen meenemen

    NSwitch_TLoZTearsOfTheKingdom_Inventory_nlNL.jpg

    Zitten je zakken vol Korok-zaadjes? Ga dan op zoek naar de boomfee Hestu. Hij doet een paar locaties in Hyrule aan, maar als je net aan je avontuur bent begonnen, zou je hem kunnen vinden in de buurt van de Linder-rots, ten noord-westen van het uitkijkkamp. Hij zit in de problemen, dus je moet hem eerst uit de brand helpen voordat je je Korok-zaadjes met hem kunt ruilen voor extra ruimte voor wapens, bogen en schilden.

    Bonustip: nadat je je opslag een paar keer hebt uitgebreid, vertrekt Hestu in zuidoostelijke richting naar ”een plek met meer mensen”. Hij kan niet ver zijn, dus ga op de ”uitkijk” staan om hem te vinden.

    4: Zo kun je wapens en voorwerpen onthechten

    NSwitch_TLoZTearsOfTheKingdom_Unfuse_nlNL.jpg

    Als je een gehecht wapen in zijn oorspronkelijke staat wilt herstellen, kun je dat doen door je voorwerpen te openen, het wapen te markeren en ONTHECHTEN te kiezen. Houd er wel rekening mee dat je het materiaal waar je het wapen aan hebt gehecht, kwijtraakt.

    Bonustip: als je per ongeluk een waardevol voorwerp aan je wapen hebt gehecht, kun je in Tarrey terecht bij een jonge Goron met de bijzondere gave om gehechte voorwerpen uit elkaar te halen zonder deze te beschadigen – tegen betaling, uiteraard!

    5: Zo tem je een wild paard

    Abonneer je op op
    YouTube

    Je moet een paard niet achter de wagen spannen. Besluip een wild paard van achteren en druk op de A-knop om het te bestijgen. Je kunt een paard ook vanuit de lucht benaderen met het zweefzeil en in één keer op z'n rug landen. Zodra je op de rug zit, zal het paard flink tegenstribbelen. Druk herhaaldelijk op de L-knop om het te kalmeren en let daarbij op je energieniveau.

    6: Zo krijg je het sleeptuig

    NSwitch_TLoZTearsOfTheKingdom_Harness.png

    Je verdient stalpunten als je paarden naar een stal brengt, blijft slapen of één van de vele stallen in Hyrule bezoekt. Die punten kun je inwisselen voor nuttige voorwerpen. Je hebt maar drie punten nodig om het sleeptuig te krijgen, waarmee je karretjes achter je paard kunt spannen. En er zijn nog veel meer dingen om te ontgrendelen, waaronder nieuwe aanpassingsopties voor je ros.

    Bonustip: zodra je nieuwe aanpassingsopties voor je paard hebt ontgrendeld, kun je met de stalhulp praten en UITERLIJK PAARD WIJZIGEN kiezen om je paard van nieuwe uitrusting te voorzien.

    7: Zo kunnen amiibo van pas komen

    Wist je dat alle amiibo (apart verkrijgbaar) compatibel zijn met Links nieuwste avontuur? Je kunt elke amiibo één keer per dag scannen, maar je kunt zo veel amiibo scannen als je wilt en elke geeft je handige materialen en wapens. Het scannen van amiibo uit de The Legend of Zelda-serie kan je ook nieuwe stoffen voor je zweefzeil opleveren!

    Bonustip: ga naar Levant in Hateno om je zweefzeil te voorzien van een nieuw verkregen stof.

    8: Zo vul je de encyclopedie

    Zet jij graag alles op de foto? Fotografeer monsters, materialen, wapens en meer om je encyclopedie op het Purah-tablet te vullen met informatieve artikelen. Elk artikel onthult nuttige inzichten over wat je op de gevoelige plaat hebt vastgelegd. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke materialen een monster laat vallen als het wordt verslagen.

    Als je de camera nog niet hebt gevonden, maak dan even een praatje met Josha en Robbie bij het uitkijkkamp en doe de missie ”Nederrijkbewoners op de foto!”.

    Bonustip: zodra je Robbie hebt leren kennen bij het Hateno-instituut, biedt hij je aan om ontbrekende informatie in je encyclopedie aan te vullen in ruil voor wat rupees.

    9: Zo vind je nieuwe Zonai-werktuigen

    Abonneer je op op
    YouTube

    Overal in Hyrule – vooral op de hemeleilanden – kun je capsules vinden! Plaats zonaniumenergiebollen of onderdelen van zonoïden in deze machines om in ruil daarvoor Zonai-werktuigen te krijgen. Elke machine geeft je diverse onderdelen en mogelijk dus ook onderdelen die je nog niet hebt gevonden. Probeer het maar eens uit.

    NSwitch_TLoZTearsOfTheKingdom_ZonaiDevices_nlNL.jpg

    Bonustip: nadat je een van deze machines hebt gebruikt, kun je vanuit het kaartmenu zien welke werktuigen je van ze kunt krijgen. Handig voor als je naarstig op zoek bent naar een specifiek werktuig!

    10: Zo krijg je verschillende gevechtstechnieken onder de knie

    Abonneer je op op
    YouTube

    Als je deze technieken beheerst, kun je je vijanden verrassen en ontwapenen!

    • Houd de Y-knop ingedrukt om een draaiaanval op te laden. Deze ziet er niet alleen cool uit, maar brengt ook veel schade toe! Elk wapentype heeft een andere draaiaanval, dus probeer ze allemaal eens uit!
    • Als je een achterwaartse salto of een zijwaartse sprong doet om een aanval te ontwijken, activeer je een sprintaanval waarbij de tijd eventjes wordt vertraagd. Dat is een uitgelezen kans om zelf aan te vallen. Je kunt de tijd vertragen door je boog midden in de lucht te spannen om het perfecte schot te lossen!
    • Pareer een aanval (ook wel perfecte block genoemd) door op de A-knop te drukken wanneer een vijandelijke aanval bijna je schild raakt. Je tegenstander raakt hierdoor verlamd, waardoor jij een counteraanval kunt doen!

    Bonustip: aan de andere kant kun je je natuurlijk ook uit de voeten maken wanneer een tegenstander net even wat te sterk voor je is. Je kunt later altijd terugkomen om wraak te nemen!

    11: Zo maak je in gevechten optimaal gebruik van je materialen!

    Mocht je je in een penibele situatie bevinden, dan kun je een van deze twee handige materialen gooien of hechten met een pijl.

    Abonneer je op op
    YouTube

    • Met een fonkelvrucht kun je vijanden in de buurt tijdelijk verblinden, waardoor ze hun wapens laten vallen.

    Abonneer je op op
    YouTube

    • Gooi een verwarbloem naar een Bokoblin-baas en deze zal zich tijdelijk tegen zijn eigen troepen keren.

    12: Zo krijg je meer energiecellen

    Abonneer je op op
    YouTube

    Wil je meer uit je Zonai-werktuigen halen? Zorg dat je eerst zonaniumkristallen in handen krijgt. Deze komen het meest voor op diverse locaties in het nederrijk. Ga naar een energiecellenautomaat zodra je minimaal 100 van zulke kristallen hebt. Eén automaat is te vinden in de buurt van de noordelijke uitgang van het uitkijkkamp.

    Bonustip: sommige zonoïdemetallurgen in het nederrijk willen je zonaniumkristallen verkopen in ruil voor zonanium.


    Op zoek naar meer handige tips? Bekijk onze video-afspeellijst hieronder:

    Abonneer je op op
    YouTube