Bezoek Nintendo tijdens Dutch Comic Con - Winter Edition 2019!

Ben je klaar voor een avontuur in Galar om nieuwe Pokémon te ontdekken? Wil je diverse Gyms bezoeken met als uiteindelijke doel om Pokémon-meester te worden? Kom dan langs bij de gamebeurs Dutch Comic Con, in de Jaarbeurs Utrecht op 23 & 24 november, om Pokémon Sword en Pokémon Shield voor de Nintendo Switch te proberen.

Stel als een van de eersten je hersenen op de proef en speel de preview van Dr. Kawashima’s Brain Training voor de Nintendo Switch tijdens Heroes Dutch Comic Con! De game komt uit op 3 januari 2020.

Maar dat is niet alles! Nintendo is aanwezig met verschillende games voor de Nintendo Switch-familie! Hieronder vinden jullie alvast een overzicht:

 The Legend of Zelda: Link's Awakening

 Luigi's Mansion 3

 Dr. Kawashima’s Brain Training voor de Nintendo Switch (preview!)

 Pokémon Sword & Pokémon Shield

 Ring Fit Adventure

 Super Mario Maker 2

 Mario Kart 8 Deluxe

 Super Smash Bros. Ultimate

 Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020

Doe mee aan verschillende competities!

Naast het spelen van verschillende games, kun je ook aan diverse competities deelnemen, zoals Mario Kart 8 Deluxe of Super Smash Bros. Ultimate. Iedereen mag meedoen, dus twijfel niet en daag je vrienden of familie uit voor een potje.

Lees hier de wedstrijdvoorwaarden:

Wedstrijdvoorwaarden Mario Kart 8 Deluxe (PDF, 115 kB)

Wedstrijdvoorwaarden Super Smash Bros. Ultimate. (PDF, 132 kB)

Op het Nintendo-podium zijn ook verschillende activiteiten te doen. Doe gezellig mee of kom deelnemers van toernooien aanmoedigen. Klik hier voor het dagprogramma.

Speel een Super Mario Maker 2 – level en maak kans op een mooie prijs

Ben jij enorm goed in het maken van creatieve of originele levels in Super Mario Maker 2, of ben jij net degene die alle wereldrecords breekt bij het spelen van de levels van andere bouwers? Als jij binnen een van de twee categorieën valt, zijn we op zoek naar jou!

Lees hier hoe je kunt deelnemen aan de Super Mario Maker Speedrun Challenge!

Splatoon 2 Nederlands Kampioenschap

Attentie Inklings! Ook dit jaar gaan we weer op zoek naar het allerbeste Splatoon 2-team van Nederland. In totaal zijn er vier teams die zich kunnen plaatsen voor de grote finale op zondag 24 november van Dutch Comic Con – Winter Edition 2019.

Lees hier hoe je nog kunt deelnemen aan de kwalificaties.

Houd deze website en de social media-kanalen van Nintendo Nederland in de gaten voor het volledige dagprogramma, verdere aankondigingen en updates.

Facebook

Instagram

Twitter

Hopelijk zien we je daar!

Sorteren op Datum
24-11-2019

Heroes Dutch Comic Con

Info: www.dutchcomiccon.com Locatie: Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 15 3521 AM Utrecht The Netherlands Tijd: 10:00 - 18:00
23-11-2019

Heroes Dutch Comic Con

Info: www.dutchcomiccon.com Locatie: Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 15 3521 AM Utrecht Tijd: 10:00 - 18:00

Dagprogramma

Doe mee met verschillende activiteiten op het Nintendo-podium. Je vindt hieronder een overzicht van de activiteiten. Loop ook zeker langs om tussendoor mee te doen met speelsessie van Splatoon 2, Super Smash Bros. Ultimate en Mario Kart 8 Deluxe!

Zaterdag

12.00 - 12.45 Super Smash Bros. Ultimate workshop

14.00 - 15.00 Ring Fit Adventure demo

15.00 - 16.00 Toernooi Super Smash Bros. Ultimate Wedstrijdvoorwaarden Super Smash Bros. Ultimate. (PDF, 132 kB)

16.00 - 17.30 Toernooi Mario Kart 8 Deluxe Wedstrijdvoorwaarden Mario Kart 8 Deluxe (PDF, 115 kB)

Zondag

12.00 - 12.45 Super Smash Bros. Ultimate workshop

13.30 - 15.30 Splatoon 2 finale Nederlands Kampioenschap op het Dutch Comic Con podium

14.00 - 15.00 Ring Fit Adventure demo

15.00 - 16.00 Toernooi Super Smash Bros. Ultimate Wedstrijdvoorwaarden Super Smash Bros. Ultimate. (PDF, 132 kB)

16.00 - 17.30 Toernooi Mario Kart 8 Deluxe Wedstrijdvoorwaarden Mario Kart 8 Deluxe (PDF, 115 kB)

Super Mario Maker 2-wedstrijd

Ben jij enorm goed in het maken van creatieve of originele levels in Super Mario Maker 2, of ben jij net degene die alle wereldrecords breekt bij het spelen van de levels van andere bouwers? Als jij binnen een van de twee categorieën valt, zijn we op zoek naar jou voor onze #SuperMarioMaker2 Speedrun Challenge!

Lees hieronder hoe je kunt deelnemen aan de Super Mario Maker 2 Speedrun Challenge!

BEN JE EEN SPELER?

Op Dutch Comic Con kun je aan een Super Mario Maker 2-wedstrijd deelnemen waarbij spelers zo snel mogelijk een bepaald level moeten uitspelen. De snelste tijd wordt steeds genoteerd en als jij aan het einde van het weekend de snelste tijd neerzet, maak je kans op verschillende prijzen!

Als speler heb je de keuze uit verschillende categorieën die aansluiten bij jouw vaardigheden. We vragen je een eerlijke keuze te maken die daadwerkelijk aansluit bij jouw vaardigheden. Let op, per dag mag je maximaal één poging wagen in één categorie. Bij twijfel over de eerlijkheid van jouw keuze kan het personeel jouw deelname ongeldig verklaren. Per categorie zijn er verschillende prijzen te winnen. Hieronder wordt elke categorie kort uitgelegd.

• Makkelijk

Deze categorie is bedoeld voor spelers die niet bekend zijn met Mario- of platform-games, maar toch willen deelnemen aan de wedstrijd. Er kunnen in deze categorie 5 Super Mario Maker 2-goodiebags per beurs gewonnen worden.

• Normaal

Deze categorie is voor de spelers met redelijk wat ervaring in Mario- of platform-games. De gemiddelde speler zal binnen deze categorie vallen. Als je écht verzekerd bent van jouw platforming-skills, kun je kiezen voor een level uit de ‘Moeilijk’ of ‘Supermoeilijk’ categorieën. In deze categorie kunnen er per beurs 2 winnaars een game naar keuze winnen samen met een cool Super Mario Maker 2-strandlaken.

• Moeilijk

Degene die wat meer uitdaging zoeken kunnen kiezen voor de ‘Moeilijk’ categorie. In deze categorie zul je een wat moeilijker level voorgeschoteld krijgen, maar doorgewinterde spelers zullen zonder al te veel problemen het level moeten halen. In deze categorie kunnen er per beurs 2 winnaars een game naar keuze winnen samen met een cool Super Mario Maker 2-strandlaken.

• Supermoeilijk

De laatste categorie is alleen voor diegene die er een sport van maken om alle Wereldrecords in Levelwereld te halen of voor wie de oneindige missie-modus op Supermoeilijk geregeld spelen. Het is zeker geen garantie dat je de eindstreep van het level in deze categorie gaat halen, maar als het lukt wacht er een mooie beloning op je. Per beurs maak je in deze categorie namelijk kans op een Nintendo Switch Lite - systeem.

Klik hier voor de voorwaarden. (PDF, 164 kB)

BEN JE EEN MAKER?

Dan heb jij kans dat jouw level uitgekozen wordt om te spelen op Dutch Comic Con!

Kies een van de bovenstaande categorieën (Makkelijk – Normaal – Moeilijk – Supermoeilijk) en ga aan de slag met het bouwen van een level. Ben je klaar met bouwen en testen? Stuur dan jouw inzending naar event@nintendo.nl inclusief jouw Maker-ID.

Wij zullen alle inzendingen per categorie beoordelen en het beste level uitkiezen.

Dit level zal vervolgens gespeeld worden op de beurs! Als jouw level uitgekozen wordt, win je een goedgevulde Super Mario Maker 2-goodiebag en een duoticket voor de beurs!

Klik hier voor de voorwaarden. (PDF, 165 kB)

Splatoon 2 Nederlands Kampioenschap

Attentie Inklings! Ook dit jaar gaan we weer op zoek naar het allerbeste Splatoon 2-team van Nederland. Of je nu deel uitmaakt van een ervaren team of als solospeler wel eens in de competitieve scene wilt duiken, je zit goed bij het officiële Splatoon 2 Dutch Championship! Het winnende team van de Dutch Championship wint een felbegeerde plaats voor het Splatoon 2 European Championship 2019 - 2020, dat in het voorjaar van 2020 zal plaatsvinden.

In totaal zijn er vier teams die zich kunnen plaatsen voor de grote finale op zondag 24 november van Dutch Comic Con – Winter Edition 2019. Alle kwalificaties zullen online plaatsvinden bij Kayzr. Je kunt nog meedoen met de volgende kwalificaties:

10 november

16 november

Verzamel dus je team, denk goed na over jullie uitrusting en oefenen maar! Je zult al je skills nodig hebben, als je met je team gekroond wilt worden tot winnaar van het Splatoon 2 Dutch Championship!

Klik op deze link voor alle info en de voorwaarden.