Veelgestelde vragen

V.

Hoe word ik lid?

A.

Je kunt lid worden door een Nintendo Switch Online-lidmaatschap te kopen vanuit de Nintendo eShop op de Nintendo Switch of de officiële Nintendo-website, nadat de service in september beschikbaar komt.

V.

Welke games kan ik spelen als ik lid word?

A.

Je moet lid worden om op de Nintendo Switch online te kunnen spelen in games als Splatoon 2, ARMS en Mario Kart 8 Deluxe. Je hebt geen betaald Nintendo Switch Online-lidmaatschap nodig om toegang te krijgen tot online-ranglijsten.

V.

Welke lidmaatschapsopties zijn er?

A.

Er zijn individuele lidmaatschappen (één Nintendo-account) en een familielidmaatschap (tot maximaal acht Nintendo-accounts). Individuele lidmaatschappen zijn beschikbaar voor een, drie en twaalf maanden. Het familielidmaatschap is alleen als abonnement voor twaalf maanden beschikbaar.

V.

Als ik meerdere Nintendo Switch-systemen heb, moet ik dan voor elk lidmaatschap afzonderlijk betalen?

A.

Nee. Zolang je dezelfde Nintendo-account gebruikt die een actief Nintendo Switch Online-lidmaatschap heeft, kun je dit lidmaatschap op meerdere systemen gebruiken.

V.

Als ik het individuele lidmaatschap neem, kunnen andere spelers die op dezelfde Nintendo Switch spelen ook van de Nintendo Switch Online-service gebruikmaken?

A.

Nee, dat kan niet. Als je gebruik maakt van het individuele lidmaatschap, kan alleen de Nintendo-account met een actief Nintendo Switch Online-lidmaatschap gebruikmaken van Nintendo Switch Online-services op dat apparaat.

V.

Ik heb een familielidmaatschap gekocht. Moet ik iets instellen zodat andere familieleden het op hun Nintendo-account kunnen gebruiken?

A.

Je moet een familiegroep aanmaken in je Nintendo-account.

Wat is een familiegroep?
V.

Als een Nintendo-ouderaccount een familielidmaatschap aanschaft, kunnen de kinderaccounts onder deze Nintendo-account ook Nintendo Switch Online gebruiken?

A.

Ja. Ongeacht of het een ouder is, als een van de Nintendo-accounts binnen een familiegroep een familielidmaatschap koopt, kan elk lid van deze familiegroep genieten van de Nintendo Switch Online-ledenservice.

V.

Moet ik lid worden van Nintendo Switch Online om online te kunnen spelen op Nintendo 3DS-systemen of de Wii U?

A.

Nee, voor deze systemen hoef je geen Nintendo Switch Online-lidmaatschap te kopen.

V.

Wordt dit automatisch in rekening gebracht wanneer de gratis proefperiode eindigt in september 2018?

A.

Nee, de gratis proefperiode eindigt simpelweg. Je moet een Nintendo Switch Online-lidmaatschap aanschaffen om van de service gebruik te kunnen blijven maken.

V.

Als ik niet lid word van de service, kan ik dan geen onlinefuncties van Nintendo Switch meer gebruiken?

A.

Je kunt nog steeds van veel services gebruikmaken zonder lid te zijn van het betaalde Nintendo Switch Online-lidmaatschap, waaronder: toegang tot de Nintendo eShop, het toevoegen en beheren van vrienden, het uploaden van foto's en video's naar sociale media, het gebruik van ouderlijk toezicht voor de Nintendo Switch, het ontvangen van systeemupdates en nieuws over Nintendo-games.

V.

Hoe kan ik de opslagcloud instellen en gebruiken?

A.

Details over de opslagcloud worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

V.

Mijn valuta staat niet op deze website. Waar kan ik prijsinformatie voor mijn regio vinden?

A.

Kijk in de Nintendo eShop wanneer de betaalde service in september beschikbaar komt.

Wat is een familiegroep?

Met de familiegroepinstelling kun je met maximaal acht Nintendo-accounts (inclusief kinderaccounts) een familiegroep maken.

Vervolgens kun je het familielidmaatschap van Nintendo Switch Online kopen voor je Nintendo-account-familiegroep, zodat alle Nintendo-accounts in die groep gebruik kunnen maken van de Nintendo Switch Online-ledenservice.