Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Zo begint het spel

Als je Nintendogs voor de eerste keer hebt gestart, moet je een paar stappen doorlopen voordat je met het daadwerkelijke spel kunt beginnen. We raden aan even de tijd te nemen voor deze stappen, zodat je daarna zonder onderbrekingen kunt gaan spelen.

Aan het begin van het spel ga je naar de kennel waar je één van de drie beschikbare hondjes kunt kiezen.
Tip: let op de korte beschrijving van de hond. Deze bevat informatie over hoe snel je hondje dingen kan leren.

Zodra je samen met je hondje in jullie virtuele “huis” bent, begint een uitleg van de dingen die je met je nieuwe hondje kunt doen. Hieronder beschrijven we kort de dingen die worden uitgelegd:

1. Trek de aandacht van de hond.
Raak het ‘pootafdruk’-icoontje aan in het midden van het touchscreen, zodat de hond weet dat je er bent.

2. Stel de hond gerust om zijn vertrouwen te winnen.
Als de hond voor je staat, moet je hem aaien tot je de volgende instructie krijgt.

3. Laat de puppy wennen aan zijn naam tot je deze in kunt tikken.
Geef je hond een naam door de opnamefunctie in beeld te activeren. Spreek de naam duidelijk uit op ongeveer 10 – 15 cm afstand van de microfoon. Herhaal dit proces met dezelfde klemtoon en op hetzelfde volume totdat je de naam van de hond ik kunt tikken en de volgende instructie krijgt. Hoe snel je hond zijn naam leert, verschilt per ras.

4. Oefen door de hond bij zijn naam te noemen.
Als het ‘voetafdruk’-icoontje weer verschijnt, moet je het aanraken. Zeg vervolgens een aantal keren achter elkaar de naam van je hond. Zorg dat je de naam duidelijk uitspreekt en dit elke keer met hetzelfde volume doet. Volg verder de aanwijzingen in beeld. Als je de naam niet ‘correct’ hebt herhaald, zal de hond na ongeveer vijf minuten zijn naam vergeten en moet je hem deze opnieuw leren (zie punt 3).

5. Leer de puppy het commando ‘zit’.
Als de hond zijn naam heeft geleerd, moet je hem het eerste stemcommando leren – ‘zit’ (je kunt het ook anders noemen). Hiervoor moet je de aanwijzingen in beeld volgen en de hond aaien als dit wordt aangegeven. Als de hond ‘zit’, verschijnt een geel gloeilamp-icoontje rechts boven in het touchscreen. Raak dit icoontje aan en zeg opnieuw duidelijk ‘zit’ op ongeveer 10 – 15 cm afstand van de microfoon. Herhaal het commando tot je het in kunt tikken. Ook hierbij geldt dat verschillende honden op verschillende tempo’s dingen kunnen leren.
Tip: Beloon je hond door hem te voeden met het kleine, gele gloeilamp-icoontje dat af en toe in beeld verschijnt.

6. Oefen het commando ‘zit’ met je hond.
Als je hond zijn eerste commando heeft geleerd, moet je het nog wel met hem oefenen. Hiervoor moet je je hond roepen en het commando herhalen totdat hij goed naar je luistert.
Als je deze stappen hebt voltooid, kan het daadwerkelijke spel beginnen. Je kunt verschillende spelfuncties kiezen, bijvoorbeeld "Go Out" om je hond uit te laten, of "Supplies" om hem eten te geven.

We hopen dat je wat aan deze uitleg hebt gehad, en wensen je heel veel plezier met Nintendogs!

Gerelateerde categorieën