• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij de Nintendo-klantenservice

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Algemene speltips

  Welkom, dappere reiziger. Ik ben een globin met hinterige kwaliteiten. Tevens voorzie ik in behulpzame adviesschenkende manieren voor spelers van Mario & Luigi: Bowser's Inside Story. Interesse in mijn globin?

  Let goed op
  Het is tijdens dit hachelijke avontuur sowieso een goed idee om constant op je hoede te zijn - maar dit geldt in het bijzonder tijdens de gevechten waarin zich sluwe subtiele dingen voordoen die speciale aandacht vereisen. Let tijdens gevechten goed op je vijanden, want de meesten verklappen hoe ze gaan aanvallen, bijvoorbeeld door een bepaald gebaar te maken. Op dezelfde manier kun je op voorhand vaak zien welke van de twee broers tot doelwit wordt gemaakt. Let goed op dit soort weggevertjes, zodat je op het juiste moment kunt ontwijken of zelfs een tegenaanval in kan zetten. Op deze manier kun je veel schade bij de broers voorkomen en nog sneller en doeltreffender korte metten maken met hun belagers.
   
  Mokerslag
  Het is natuurlijk niet zo slim om zomaar tegen vijanden aan te lopen! Zorg in plaats daarvan dat je contact maakt met een aanval, zodat je bij het begin van een gevecht de eerste klap alvast hebt uitgedeeld. Het type aanval is hierbij wel degelijk van belang, deze moet passen bij de vijand die je erop wilt trakteren. Om een pijnlijk achterste te voorkomen moet je in ieder geval nooit en te nimmer op een puntige vijand springen, in plaats daarvan kun je die stekelige types beter met een mokerslag begroeten. Wanneer je met Bowser speelt, is het handig om alles wat er plantaardig uitziet met je vurige adem te bestoken. Plantaardige wezens als de Treevils en Flifits zijn tegen die vlammen namelijk zeer slecht bestand.
   
  Stofzuigen en barbecues

  Globins houden van netheid! Zorg dat Bowser ook zijn stofzuigeractie niet vergeet door deze actie elke keer dat het Vacuum-blok knippert te gebruiken. Zo kun je Blitties en smakelijke voorwerpen vinden, of vijanden inhaleren om ze door Mario en Luigi te laten verslaan. Sommige vijanden worden zwakker als ze de kracht van de stofzuigeractie hebben gevoeld, of ze zijn gemakkelijker te verslaan als ze hun kleine vriendjes zijn verloren. Globins houden trouwens net zo goed van barbecues, dus willen we het gebruik van Bowsers vlammende adem hier zeker niet mee ontmoedigen. Zijn vuuraanval komt namelijk vaak goed van pas om alle leden van een groep te treffen, waarbij je zelfs de kans loopt dat een getroffen vijand vervolgens een beurt moet overslaan.
   
  Bonuspunten
  Door veel te vechten zullen onze helden in level stijgen en sterker worden, waarbij je ook bonuspunten aan een eigenschap kunt toevoegen. Er is geen reden hierbij te haasten! Laat simpelweg de bonuspunten voorbij rollen en druk pas op de knop der acceptatie als één van de hogere getallen het venster passeert. Het is niet wijs om alle bonussen aan één eigenschap toe te wijzen, want dan verdwijnen de hogere cijfers van de bonusrol. Het best kun je de bonuspunten evenwichtig over de verschillende eigenschappen verdelen, zo blijven de hogere cijfers verschijnen voor de grootste groei en kracht, o globin.
   
  De glans van succes
  O, wat moet het fijn zijn om zo’n mannelijke behaarde onderlip als de broeders te mogen dragen, of aanspraak te kunnen maken op de even elegante als dodelijke hoorns die de grote schildpaddenkoning draagt! Zonder het belang van kracht en verdediging te ontkennen, doen sluwe globins er wijs aan ook bonuspunten aan de Stache of Horns toe te wijzen. Deze vergroten niet alleen de kans op een gelukkige, extra harde treffer tijdens gevechten, maar ook de kans op winnend kraskaartenlot tijdens het winkelen.
   
  Het juiste gereedschap is het halve werk
  Ga niet op avontuur zonder het beste materiaal! Zorg dat alle beschikbare ruimtes zijn voorzien van de beste accessoires, en investeer bij de vele winkels regelmatig in levensreddende voorwerpen. Veiligheid voor alles!
   
  Oefening baart kunst
  Waarom zou je tevreden voortsukkelen met beoordelingen als 'Okay' en 'Good' voor speciale aanvallen, als je alle ruimte krijgt om deze te oefenen? Onderbreek je drukke bestaan af en toe eens om op alle gemak de timing van de krachtigste acties te trainen. Wanneer je vervolgens weer in penibele situaties terechtkomt, weet je tenminste hoe je je daaruit kunt redden.
   
  In de bonen
  De booraanval van Mario en Luigi kun je gebruiken om naar bonen te graven op plaatsen die glimmen (in Bowsers weefsel) of zijn voorzien van een kleine X (in de buitenwereld). Er zijn drie soorten bonen; hart, kracht en special, en je kunt elke boon aan Mario, Luigi of Bowser voeren om die eigenschap met 1 punt te verbeteren.
   
  Zoek hoog en laag
  Paddestoelballen, paddestoelballen, vind ze allemaal en je wordt goed beloond! Als je deze promotionele schatten wilt vinden, moet je overal in de Toad Town Mall springen en boren. Sommige paddestoelballen zitten namelijk onder de grond, terwijl andere zijn verstopt in onzichtbare vraagtekenblokken die boven de grond zweven. Probeer ze te vinden voor rijkdom in overvloed, globin.

  Terug in vorm
  Sommige delen van Bowsers lichaam zijn alleen toegankelijk onder bepaalde omstandigheden. Wil je zo’n plaats later toch nog eens bezoeken, dan moet je Bowser terugbrengen naar de plaats waar deze lichaamsdelen toegankelijk waren. Om de Flab Zone te bezoeken, moet je naar de VIP-kamer van Bowsers kasteel gaan en het hier weer flink op een schransen zetten. Voor de Pipe Works moet je teruggaan naar de Sea Pipe Statue, voor Energy Hold moet je weer de Boo Ray Machine ingaan in de Tower of Yikk, en als je wilt teruggaan naar The Airway, moet je naar Peach's Castle gaan voor het inhaleren van de bevroren lucht van Blizzard Midbus. Succes mijn globins!

  Gerelateerde categorieën