Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

De kart stuurt niet goed of stuurt uit zichzelf (Mario Kart Live: Home Circuit)

De informatie in dit artikel kan van pas komen als de Mario Kart Live: Home Circuit-kart niet goed stuurt of uit zichzelf lijkt te sturen.

Let op: Als de kart in beweging is (vooruit of achteruit) kun je hem naar links of rechts sturen met de richtingssticks op de gesynchroniseerde controller.

Mogelijke oplossingen

 • Kalibreer de richtingssticks op de Joy-Con-controller.

  Als de richtingssticks goed werken met andere applicaties maar niet met de kart, kun je proberen om een andere Joy-Con te gebruiken.

 • Controleer het speelgebied.

  Zorg dat de baan is opgesteld op een vlak oppervlak waar de kart makkelijk overheen kan rijden. Speel liever niet op een dik tapijt, gladde oppervlakken of steile hellingen.

 • Kijk of er iets vastzit aan de banden of wielas.

  Zet de kart uit door de startknop een paar seconden ingedrukt te houden en controleer of er objecten vastzitten aan de banden of de wielas, zoals haar van huisdieren. Als er haar van huisdieren of iets anders aan de banden of wielas zit, kun je de banden verwijderen en de ongewenste objecten verwijderen.

  Draai voorzichtig aan de voorbanden nadat ze weer zijn bevestigd en zorg dat ze ongehinderd kunnen bewegen.

 • Controleer of de stuurhulp is ingeschakeld.

  Stuurhulp is een functie in de game die het stuur automatisch draait zodat de kart de baan volgt. Druk tijdens het racen op de plusknop om het optiemenu te openen.

  • De stuurhulp is ingeschakeld als er een geel pijltje boven het stuurpictogram staat. Druk op de Y-knop op de Joy-Con om de stuurhulp uit te schakelen en kijk of dit het probleem verhelpt.
 • Controleer de voorwerpen die je gebruikt in de game.

  Wanneer je bepaalde voorwerpen gebruikt zoals de Chain Chomp of Bullet Bill, kan de kart even niet bestuurd worden. Controleer of de kart zonder problemen bestuurd kan worden als er geen voorwerp actief is.

 • Initialiseer de kart.

  Als de kart niet goed reageert, kun je hem initialiseren en vervolgens opnieuw synchroniseren om te kijken of dat het probleem verhelpt.

Als het probleem nog steeds niet is opgelost

Als het probleem zich blijft voordoen nadat je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, moet de kart gerepareerd worden.

Klik hier voor ondersteuning.