Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Foutcode: 2110-2004

Situatie:

Je kunt je Nintendo Switch-systeem niet verbinden met een draadloos netwerk en je krijgt foutcode 2110-2004 te zien.

Belangrijk:

Test je verbinding nadat er wijzigingen zijn aangebracht in het Nintendo Switch-systeem of de netwerkomgeving om te bepalen of de wijziging het probleem oplost.

Aanvullende informatie:

Deze foutcode geeft gewoonlijk aan dat de router of het netwerk een fout heeft gegeven omdat er een onjuist wachtwoord is gebruikt.

Mogelijke oplossingen:

 • Bevestig dat het wachtwoord is ingevoerd in de vebindingsinstellingen van het Nintendo Switch-systeem.

  In de meeste situaties kan het probleem verholpen worden door het juiste wachtwoord in te voeren in de internetinstellingen van het Nintendo Switch-systeem. Bekijk de wachtwoordinformatie van je netwerk en controleer de beveiligingsinstellingen in de internetinstellingen van je systeem. Zorg dat je het wachtwoord exact invoert zoals weergegeven, en volg het eventuele gebruik van hoofdletters of symbolen.

 • Reset je thuisnetwerk.

  Dit probleem kan worden opgelost door je netwerkapparaten opnieuw op te starten als het probleem te maken heeft met apparaten die niet reageren.

 • Plaats het Nintendo Switch-systeem dichter bij de draadloze router.

  Plaats het Nintendo Switch-systeem op een afstand van 3 tot 4,5 meter van de draadloze router om de signaalsterkte te verbeteren tijdens het oplossen van het probleem.

  • Het kan handig zijn om het Nintendo Switch-systeem tijdens het verhelpen van het probleem uit de Nintendo Switch-houder te halen en het systeem weer terug te plaatsen zodra het probleem is verholpen.
 • Houd metalen objecten en elektronische apparaten uit de buurt van je Nintendo Switch-systeem en draadloze router.

  Metalen objecten en elektronische apparaten kunnen draadloze signalen verstoren. Als je zulke apparaten of objecten hebt, zoals archiefkasten, luidsprekers, stekkerdozen, glas of draadloze telefoons, plaats deze dan uit de buurt van het Nintendo Switch-systeem en de draadloze router.

 • Stel een nieuwe draadloze internetverbinding in.

  Zorg er bij het instellen van een nieuwe internetverbinding voor dat je systeem verbinding probeert te maken met het juiste draadloze netwerk en zorg ervoor dat het systeem een sterk draadloos signaal ontvangt.

 • Controleer de MAC-filterinstellingen van de draadloze router.

  Als de draadloze router die je wilt verbinden MAC-filters heeft ingeschakeld, wordt je systeem geblokkeerd en kan het geen verbinding maken. Je kunt dit probleem verhelpen door het MAC-adres van je Nintendo Switch-systeem in te voeren in de routerinstellingen, of door deze instelling uit te schakelen.

 • Schakel de wachtwoordvereiste op de router uit en doe een test.

  Als je verbinding kunt maken met het internet zonder een wachtwoord op de draadloze router in te schakelen, kan er sprake zijn van een fout met betrekking tot deze instelling op de router. In dat geval kun je het draadloze wachtwoord of het type wachtwoord veranderen (bijvoorbeeld door deze instelling te veranderen van WPA-AES naar WPA2-AES) om te kijken of dit het probleem verhelpt.

  Belangrijk:

  Als je de draadloze wachtwoordinstelling op je router verandert, zul je deze instelling moeten updaten op alle draadloze apparaten die verbinding maken met je router (laptops, smartapparaten enz.).

Als het probleem nog steeds niet is opgelost:

Als je nog steeds geen verbinding kunt maken, kan dit duiden op een probleem met de netwerkomgeving of router die je gebruikt.

Als je wilt doorgaan met het oplossen van mogelijke problemen met betrekking tot de router, neem dan contact op met de fabrikant van de router. Die kan je helpen bij het uitvoeren van de volgende stappen:

 • De firmware van de router updaten
 • De router terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Als je meer hulp nodig hebt met het Nintendo Switch-systeem, kun je contact opnemen met onze klantenservice.