Klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Kinderaccount

Maak een kinderaccount aan zodat je kind onlinefuncties veilig kan gebruiken

Als je wilt dat een kind van 12 jaar of jonger gebruik kan maken van de onlinefuncties van de Nintendo Switch, kun je een kinderaccount koppelen aan de gebruikersaccount van je kind. Een kinderaccount is een account die een ouder of voogd kan aanmaken vanuit zijn of haar eigen Nintendo-account.

Ouders en voogden kunnen ook het wachtwoord voor een kinderaccount wijzigen.

Als een ouder of voogd het wachtwoord voor een kinderaccount wijzigt, moet het wachtwoord opnieuw worden ingevoerd op het systeem om online te kunnen spelen.

Het kan even duren voordat deze verandering op het systeem wordt weergegeven.

CI_NintendoSwitch_ChildAccount_01.jpg

Wat is het verschil tussen een kinderaccount en een normale Nintendo-account?

Een kinderaccount wordt aangemaakt en beheerd via de Nintendo-account van een ouder of voogd, en kan worden gebruikt om beperkingen in te stellen voor het kind. Instellingen en beperkingen van de kinderaccount kunnen worden gekozen, gewijzigd en gewist via de Nintendo-account van de ouder of voogd.

Je kunt bepalen dat er via de kinderaccount geen aankopen kunnen worden gedaan in de Nintendo eShop via het systeem, of dat je een e-mail ontvangt op het voor je Nintendo-account geregistreerde e-mailadres wanneer er via de kinderaccount een aankoop wordt gedaan.

Beperkingen die je kunt instellen voor een kinderaccount

De volgende beperkingen op het gebruik van de Nintendo eShop kunnen worden ingesteld voor de gebruiker die is gekoppeld aan een kinderaccount:

  • Het beperken van alle aankopen van software
  • Het verbergen van informatie over softwaretitels die buiten de ingestelde leeftijdsbeperking vallen

Een kinderaccount aanmaken

Je hebt een normale Nintendo-account nodig om een kinderaccount aan te maken. Als je als ouder of voogd een kinderaccount voor je kind wilt aanmaken, maak dan eerst een Nintendo-account aan voor jezelf, als je er nog geen hebt.

Wanneer je een Nintendo-account hebt aangemaakt, kun je een kinderaccount aanmaken via de instellingen van je Nintendo-account.

Let op: als je je Nintendo-account wist, worden kinderaccounts die eraan zijn gekoppeld, ook automatisch verwijderd.

Kijk hier voor meer informatie over hoe je een gebruiker van de Nintendo Switch koppelt aan een Nintendo-account