Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Veelgestelde vragen over de Nintendo Switch Online-dienst

Overzicht:

Nintendo Switch Online is een betaalde dienst waarmee leden online kunnen spelen in ondersteunde Nintendo Switch-games, toegang krijgen tot een selectie van klassieke NES-games met nieuwe online functies, back-ups kunnen maken van opgeslagen gegevens voor de meeste games en extra functies kunnen gebruiken in de smartapparaat-app van Nintendo Switch Online.

Daarnaast ontvangen Nintendo Switch Online-leden in Europa exclusieve speciale aanbiedingen van Nintendo.

Voornaamste functies:

 • Online spelen en de Nintendo Switch Online-app

  Dankzij de Nintendo Switch Online-dienst kunnen Nintendo Switch-eigenaren online spelen in ondersteunde games zoals Splatoon 2, ARMS en Mario Kart 8 Deluxe.

  Nintendo Switch Online-leden die 13 jaar of ouder zijn kunnen ook de Nintendo Switch Online-app gebruiken om uitnodigingen te versturen en voicechat te gebruiken voor ondersteunde games zoals Splatoon 2.

 • Nintendo Entertainment System - Nintendo Switch Online

  Nintendo Switch Online-leden krijgen toegang tot een groeiende collectie NES-games met toegevoegde onlinefuncties. Dankzij de smartapparaat-app van Nintendo Switch Online kun je tijdens het spelen ook voicechatten.

  Kijk hier voor algemene informatie over deze dienst.

  Vanaf de release zijn er twintig games te spelen, en er worden regelmatig nieuwe games toegevoegd. Kijk hier voor algemene informatie over deze dienst.
 • Opslagcloud

  Spelers met een Nintendo Switch Online-lidmaatschap kunnen de opgeslagen gegevens van ondersteunde games online opslaan. De opgeslagen gegevens zijn gekoppeld aan je Nintendo-account, dus je hebt toegang tot deze gegevens vanaf elk Nintendo Switch-systeem wanneer je daarop inlogt op je account en je opgeslagen gegevens downloadt.

 • Exclusieve aanbiedingen voor leden

  Nintendo Switch Online-leden in Europa ontvangen exclusieve speciale aanbiedingen, zoals de optie om een speciaal ontworpen NES-controller te kopen voor gebruik met Nintendo Entertainment System - Nintendo Switch Online-games op de Nintendo Switch.

Algemene informatie:

Kan ik Nintendo Switch-games online spelen zonder lid te worden van de dienst?

Je hebt een Nintendo Switch Online-lidmaatschap nodig om gebruik te maken van de coöperatieve en competitieve onlinefuncties van veel first- en third-party-games voor de Nintendo Switch, inclusief Splatoon 2, Mario Kart 8 Deluxe, ARMS en Super Smash Bros. Ultimate.

Sommige games, zoals bijvoorbeeld Fortnite, kunnen online worden gespeeld zonder Nintendo Switch Online-lidmaatschap.

Daarnaast zijn functies zoals de Nintendo eShop, het registreren en beheren van vrienden, het delen van screenshots en video's via sociale netwerken, het ouderlijk toezicht, softwareupdates voor games en het systeem, nieuws over games en andere diensten beschikbaar zonder Nintendo Switch Online-lidmaatschap.

Voor welke games is Nintendo Switch Online vereist?

In de Nintendo eShop en op de gamepagina op de Nintendo-website wordt aangegeven of games een Nintendo Switch Online-lidmaatschap vereisen om online speelbaar te zijn. Andere online-diensten, zoals of een game die compatibel is met de Nintendo Switch Online-app en opslagcloudback-ups, worden hier ook getoond.

Bij games die na 19 september 2018 uitkomen, worden de online-vereisten en -functies ook aangegeven op de verpakking van de game.

Ga voor meer hulp bij het vinden van ondersteunde games naar de Nintendo-website.

Waar is deze dienst beschikbaar?

Nintendo Switch Online is beschikbaar in de volgende landen:

 • Oostenrijk
 • België
 • Bulgarije
 • Kroatië
 • Cyprus
 • Tsjechië
 • Denemarken
 • Estland
 • Finland
 • Frankrijk
 • Duitsland
 • Griekenland
 • Hongarije
 • Ierland
 • Italië
 • Letland
 • Litouwen
 • Luxemburg
 • Malta
 • Nederland
 • Noorwegen
 • Polen
 • Portugal
 • Roemenië
 • Rusland
 • Slowakije
 • Slovenië
 • Zuid-Afrika
 • Spanje
 • Zweden
 • Zwitserland
 • Verenigd Koninkrijk

Er worden in de toekomst mogelijk meer landen toegevoegd.

Hoe koop ik een lidmaatschap?

Individuele lidmaatschappen en familielidmaatschappen kunnen worden gekocht in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch of via de Nintendo-website.

Daarnaast kunnen downloadcodes voor individuele lidmaatschappen worden gekocht bij bepaalde winkels.

Wat kost het?

Kijk hier voor de meest recente informatie over lidmaatschapsopties en prijzen.

Kan ik Nintendo Switch Online gratis proberen?

Je kunt je aanmelden voor een gratis proef om Nintendo Switch Online 7 dagen lang uit te proberen.

Wat zijn de vereisten om gebruik te kunnen maken van de Nintendo Switch Online-dienst?

Je hebt het volgende nodig:

 • Een Nintendo-account
 • Toegang tot internet
 • Nintendo Switch-systeem met systeemversie 6.0 of hoger
 • Smartapparaat met Nintendo Switch Online-app versie 1.4.0 of hoger (alleen vereist voor de in-game-voicechatfunctie)

Wat is er anders aan deze dienst dan de gratis dienst die werd aangeboden toen de Nintendo Switch werd uitgebracht?

Nintendo Switch Online heeft veel meer te bieden dan alleen de mogelijkheid om online multiplayergames te spelen. Leden hebben ook toegang tot een collectie klassieke NES-games die online kunnen worden gespeeld met vrienden, opslagcloudback-ups, de Nintendo Switch Online-app voor smartapparaten en speciale aanbiedingen.

Daarnaast investeren we voortdurend in de verbetering van de online functionaliteit van onze producten. De betaalde dienst helpt om online spelen te kunnen blijven aanbieden en om onlinefuncties in de toekomst uit te kunnen breiden.

Heb ik een Nintendo Switch Online-lidmaatschap nodig voor games voor de Wii U of Nintendo 3DS?

De betaalde onlinedienst is alleen bestemd voor Nintendo Switch-games. Er verandert niets aan online spelen op Wii U en Nintendo 3DS, en er zijn geen bijkomende kosten.

Kan ik gouden punten van My Nintendo gebruiken om het Nintendo Switch Online-lidmaatschap te kopen?

Je kunt gouden punten gebruiken wanneer je een lidmaatschap koopt in de Nintendo eShop. Ze kunnen niet worden gebruikt voor automatische verlenging.

Vragen over de Nintendo Switch Online-app

Kijk hier voor meer informatie over de Nintendo Switch Online-app voor smartapparaten.

Accountinstellingen en lidmaatschapsopties

Wat is het verschil tussen een individueel lidmaatschap en een familielidmaatschap?

Met een individueel lidmaatschap heeft de account die het lidmaatschap aanschaft, toegang tot de Nintendo Switch Online-dienst. Individuele lidmaatschappen zijn beschikbaar voor 1 maand, 3 maanden of 12 maanden.

Met een familielidmaatschap heeft iedereen in de familiegroep van degene die het lidmaatschap aanschaft (maximaal 8 gebruikers), toegang tot de Nintendo Switch Online-dienst. Familielidmaatschappen zijn alleen beschikbaar voor 12 maanden. Kijk hier voor aanvullende informatie over de voordelen van een familielidmaatschap

Kan ik de leden in mijn familielidmaatschap aanpassen?

Ja. Leden die worden toegevoegd aan de familiegroep van de eigenaar worden deel van het familielidmaatschap zolang ze lid zijn van de groep.

Kijk hier voor informatie over het toevoegen van leden aan een familiegroep.

Kunnen Nintendo-accounts met verschillende landeninstellingen een familielidmaatschap delen?

Ja. Let wel op dat niet alle functies beschikbaar zijn in alle landen.

Moeten alle familieleden het zelfde systeem gebruiken of in het zelfde huishouden wonen?

Nee. Een familielidmaatschap van Nintendo Switch Online is gekoppeld aan een Nintendo-account, niet aan een specifiek Nintendo Switch-systeem. Het kan worden gebruikt op elk Nintendo Switch-systeem waarop het lid inlogt.

Kan ik een familielidmaatschap veranderen in een individueel lidmaatschap (of andersom)?

Als je al lid bent van een familielidmaatschap is het niet mogelijk om een individueel lidmaatschap te kopen of je lidmaatschap daarin te veranderen. Downloadcodes voor een individueel lidmaatschap kunnen ook niet worden gebruikt door iemand die al lid is van een familielidmaatschap. Als iemand anders in je familiegroep echter het familielidmaatschap heeft gekocht, kun je wel de familiegroep verlaten en een individueel lidmaatschap voor jezelf kopen.

Als je al een individueel lidmaatschap hebt, kun je wel worden toegevoegd aan een familielidmaatschap, of er een kopen. Let er dan wel op dat de overgebleven tijd van je individuele lidmaatschap niet wordt meegenomen in de duur van het familielidmaatschap. Controleer ook of je instellingen voor automatische verlenging goed zijn ingesteld voor de lidmaatschapsoptie van je voorkeur.

Klik hier voor meer informatie.

Als ik extra lidmaatschappen aanschaf, wordt dan daarmee ook de tijd van mijn huidige lidmaatschap verlengd?

Je kunt meerdere lidmaatschappen van hetzelfde soort (individueel of familielidmaatschap) kopen om de totale lidmaatschapsperiode te verlengen, tot maximaal 3 jaar. Let op dat je niet de tijd van een familielidmaatschap en een individueel lidmaatschap kunt combineren.

Klik hier voor meer informatie.

Wat gebeurt er als ik een Nintendo-account wis waar een Nintendo Switch Online-lidmaatschap aan verbonden is?

Wanneer je een Nintendo-account wist waar een Nintendo Switch Online-lidmaatschap aan verbonden is, kun je de onlinedienst niet langer gebruiken met die account.

Als je een familielidmaatschap hebt gekocht, kunnen de andere leden in je familiegroep geen gebruik meer maken van de dienst.

Daarnaast kunnen we niet garanderen dat gegevens in de opslagcloud voor langere tijd bewaard blijven nadat je lidmaatschap is afgelopen. Je kunt nog wel gebruik maken van de opgeslagen gegevens in je systeemgeheugen.

Let op dat we niet in staat zijn om overblijvende tijd van het lidmaatschap op het moment van het wissen van je Nintendo-account te vergoeden.

Klik hier voor meer informatie over het wissen van een Nintendo-account.

Hoe kan ik mijn instellingen voor automatische verlenging aanpassen?

Je kunt automatische verlenging uitzetten onder ‘Nintendo Switch Online’ in je Nintendo eShop- of Nintendo-account-instellingen. Zodra het is uitgeschakeld, kun je het niet meer inschakelen.

Wanneer je het type of de lengte van je lidmaatschap aanpast, moet je ook controleren of je instellingen voor automatische verlenging juist zijn voor je gewenste lidmaatschap.

Klik hier voor meer informatie.

Waar kan ik mijn huidige lidmaatschapsinformatie bekijken?

Je je huidige lidmaatschapsoptie bekijken onder ‘Nintendo Switch Online’ in je Nintendo eShop- of Nintendo-account-instellingen.

Klik hier voor extra informatie.

Kan ik mijn Nintendo Switch Online-lidmaatschap tijdelijk onderbreken als ik het een tijdje niet gebruik?

Nee, het is niet mogelijk om het gebruik van de dienst tijdelijk te onderbreken.

Wanneer je je systeem naar Nintendo hebt opgestuurd voor een reparatie, wordt de duur van je Nintendo Switch Online-lidmaatschap automatisch verlengd met deze periode.

Opslagcloudback-up

Hoe werken opslagcloudback-ups?

Dankzij opslagcloudback-ups kun je een back-upversie maken van de opgeslagen gegevens van de grote meerderheid van Nintendo Switch-games. Nintendo Switch Online-leden kunnen via elk Nintendo Switch-systeem toegang krijgen tot deze opgeslagen gegevens wanneer ze inloggen met hun Nintendo-account en de gegevens downloaden.

Waar kan ik de instellingen voor mijn opslagcloudback-ups aanpassen?

Wanneer je lid wordt van Nintendo Switch Online, worden er automatisch back-ups gemaakt van alle daarvoor geschikte opgeslagen gegevens. Je hoeft niets anders te doen om te beginnen met het gebruiken van de opslagcloud.

De instellingen kunnen voor elke game en elke gebruiker worden aangepast door in het Nintendo Switch HOME-menu SYSTEEMINSTELLINGEN te kiezen en daarna GEHEUGENBEHEER en OPSLAGCLOUDBACK-UPS.

Voor welke games kan ik de opslagcloudback-ups gebruiken?

De grote meerderheid van Nintendo Switch-games ondersteunt het gebruik van opslagcloudback-ups.

In de Nintendo eShop en op de gamepagina op de Nintendo-website wordt aangegeven of games een Nintendo Switch Online-lidmaatschap vereisen om online speelbaar te zijn. Andere onlinediensten, zoals of een game die compatibel is met de Nintendo Switch Online-app en opslagcloudback-ups, worden hier ook getoond.

Klik hier voor meer informatie over compatiebele games.

Worden mijn opgeslagen gegevens bewaard als ik mijn Nintendo Switch Online-lidmaatschap annuleer?

We kunnen niet garanderen dat gegevens in de opslagcloud voor langere tijd bewaard blijven nadat je lidmaatschap afgelopen. Je kunt nog wel gebruik maken van de opgeslagen gegevens in je systeemgeheugen.

Ondersteunt de Nintendo Switch het maken van lokale back-ups van opgeslagen gegevens?

Op dit moment wordt het maken van lokale back-ups van opgeslagen gegevens niet ondersteund door de Nintendo Switch.

Hoewel we over dit onderwerp op dit moment niets extra's te melden hebben, beloven we dat we zorgvuldig naar de feedback van onze klanten luisteren. We werken voortdurend aan manieren om de beleving van het gebruiken van het systeem verder te verbeteren.

Werken opslagcloudback-ups met games voor de Wii U of Nintendo 3DS?

Opslagcloudback-ups zijn alleen beschikbaar voor de Nintendo Switch-games die het ondersteunen.

Speciale aanbiedingen

Wat voor speciale aanbiedingen zijn er op dit moment beschikbaar?

 • NES-controllers
  • Nintendo Switch Online-leden in Europa kunnen exclusieve NES-controllers kopen voor gebruik met het Nintendo Entertainment System - Nintendo Switch Online-games. De controllers voegen een authentiek gevoel toe aan het spelen van klassieke NES-games. Klik hier voor meer informatie over NES-controllers.
 • Splatoon 2 DLC
  • Iedereen met een individueel lidmaatschap of een familielidmaatschap van 12 maanden ontvangt een downloadcode voor een exclusieve in-game outfit in Splatoon 2. Klik hier voor meer informatie over deze aanbieding.
 • TETRIS® 99
 • Nintendo Switch-gamevouchers
  • Spelers in Europa met een actief, betaald Nintendo Switch Online-lidmaatschap kunnen sets met twee Nintendo Switch-gamevouchers kopen vanaf 16 mei 2019. Deze vouchers kunnen vervolgens worden verzilverd voor een selectie aan downloadversies van games voor Nintendo Switch. Meer informatie vind je in onze veelgestelde vragen over Nintendo Switch-gamevouchers.

Wat voor speciale aanbiedingen zijn er nog meer gepland?

Houd de Nintendo-website in de gaten voor meer nieuws over speciale aanbiedingen voor Nintendo Switch Online-leden.